Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загуба за Григор Димитров навръх имения му ден

Григор Димитров допусна поражение на старта на Откритото първенство по тенис на Китай в Пекин. Навръх имения си ден, най-добрият български тенисист отстъпи с 2:6, 5:7 пред руснака Андрей Рубльов след малко повече от час игра.

Димитров показа сериозни колебания най-вече при ретур, като в целия двубой успя да затрудни опонента си само веднъж при негов начален удар. В същото време българинът загуби на цели четири пъти подаването си, което натежа неимоверно.
Това беше четвърти дуел между двамата, след който балансът вече е изравнен – 2:2 успеха.
От 2:3 в първата част, Григор загуби 5 последователни гейма – 2:6, 0:2. Той все пак успя да върне пробива във втория сет за 3:3, но след нов късен брейк отстъпи в мача.
Българинът приключи срещата с 31 непредизвикани грешки.

По-късно тази седмица ще стане известно дали Димитров ще успее да намери място в основната схема на Мастърс 1000 в Шанхай, който започва след седем дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30

Волейболистките на "Марица" и кметът вдигнаха 10-та шампионска титла

Кметът Костадин Димитров прие в Община Пловдив волейболните шампионки от Марица, които в неделя спечелиха рекордна десета поредна титла на България. На събитието в сградата на общината присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, мениджърът на волейболния клуб Борис Халанчев и един от..

публикувано на 24.04.24 в 14:07

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10