ДАНС влезе в ДАИ - Пловдив

| обновено на 02.10.19 в 15:40

ДАНС проведе акция в ДАИ – Пловдив по разледване след сигнали за корупция. Иззета е голям обем документация и електронни информационни носители. 

Прокуратурата потвърди за акцията.  Случаят визира разкрита корупционна схема, по която  превозвачи  са се отървавали от наложени им солидни глоби. 

Заради операцията работата на автомобилната инспекция е била преустановена, много служители са били  разпитани, има и отведени. 

Операцията на ДАНС прекрати и обслужването на фирми и граждани.  

По този повод шефът на областната дирекция на МВР – Пловдив Йордан Рогачев отрече тя да е по техен сигнал, понеже полицията води съвсем друго разследване, макар и също в транспортния бренш, но за корупционни практики в автошколи за подготовка на шофьори. 

„Това е съвсем отделна операция на Държавната агенция "Национална сигурност", за която ние не сме уведомени и няма  общо с полицейското разследване от няколко седмици за нарушения и злоупотреби в няколко пловдивски автошколи“. 

По думите му разследването визира корупционни практики за фиктивно провеждане на шофьорски курсове и изпити и продължава и в момента.