Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев Пловдив в тотална безтегловност!

Ботев (Враца) срази Ботев (Пловдив) с 3:0. Червен картон на играча на гостите Еберт Кардозо в 33-ата минута даде сериозно предимство на врачани, които го оползотвориха в последните 25 минути на срещата.

Темпото през първото полувреме не беше високо. Домакините приемаха съперника в своята половина, а гостите залагаха на бавното разиграване и търсене на добра позиция.

В 22-та минута топката се озова в Лазар Марин на границата на малкото поле. Той хладнокръвно стреля слабо по земя и врачанският вратар Костов спаси.

Всичко се преобърна в 33-та минута. Тогава Еберт Кардозо да Силва свали Даниел Генов, който беше изведен с ювелирен пас от Домовчийски. Кардозо получи заслужен червен картон.

Това активизира домакините, сред които най-активен беше Валери Домовчийски. Именно пред бившия футболист на Верея се откри прекрасна възможност за гол. Той получи топката в удобна пзоция, финтира и стрлея по земя. Янко Георгиев беше загубил равновесие, но успя да избие с крак.

Сашо Ангелов хвърли всичко в атака в началото на второто полуврме, Той направи офанзивни смени, вкарвайки Мирослав Будинов и Петър Атанасов. Гостите се бранеха, но видимо губеха сили, въпреки ниското темпо.

Атанасов се присъдин към дуета Домовчийски - Генов и тримата изработиха головете в мача. В 67-ата минута Атанасов напредна отляво и центрира. Защитата на пловдивчани не можа да изичсти и Генов от воле откри резултата.

Играта на гостите се разпадна и за четири минути Петър Атанасов се разписа два пъти. Той беше изведен зад защитата и в 7-1-ата и 75-ата минути хладнокръвно реализира.

До края врачани имаха още шансове, най-красивият от тях беше опит за задна ножица на Домовчийски. Гостите имаха един фаул изпълнен слабо от незабележимия Тодор Неделев. С този резултат кризата в Ботев (Пловдив) се задълбочи и времето на Желко Петрович начело на тима изтича.

Малцината фенове на Ботев Пловдив, който въпреки срамните резултати пропътуваха разстоянието до Враца, бяха бесни след края на мача, загубен от канарчетата с 3:0!

Бултрасите накараха играчите да съблекат фланелките си, на които е лика на Чико.

Това се случва за втори път! Предният път също действие феновете предприеха след загуба с 6:0 от Монтана, под ръководството на Пепо Пенчев. След срещата Пенчев бе уволнен още в автобуса!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30

Волейболистките на "Марица" и кметът вдигнаха 10-та шампионска титла

Кметът Костадин Димитров прие в Община Пловдив волейболните шампионки от Марица, които в неделя спечелиха рекордна десета поредна титла на България. На събитието в сградата на общината присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, мениджърът на волейболния клуб Борис Халанчев и един от..

публикувано на 24.04.24 в 14:07

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10

Съдийски назначения 31-ви кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 31-ия кръг в Първа лига. Мачът от плейофите в Топ 6 между Черно море и Локомотив Пловдив бе поверен на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев (Пд) и Славия ще бъде ръководена от Георги Давидов. 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Марица се разделя със старши треньора си Борислав Крачанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за клуба. В този период клубът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от 2020-та..

публикувано на 24.04.24 в 09:57