Няма напрежение в Куклен, всички деца са на училище

В Куклен всичко е нормално. Всяка сутрин коментираме с майките случващото се в Сливен и Ямболско. В Куклен няма деца, които да не посещават училище или детска градина. Това заяви Мариана Рангелова, здравен медиатор в социална фондация „Инди Рома 97“ по повод фалшивите новини, които създадоха сериозна паника сред ромите в различни градове на страната.

Лесно е тези хора да повярват на фалшиви новини. В днешно време знаете – всичко се монтира, всичко може да бъде излъчено в социалните мрежи. Явно по-уязвимите и необразовани хора няма как да преосмислят, че това е фалшива новина, коментира Мариана Рангелова.

Тя подчерта, че в Куклен не се е стигнало до паника, тъй като там медиатори работят с ромското население и те знаят, че образованието е много важно за деца им.

Цялото интервю с Мариана Рангелова можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

Моделът на здравеопазване да се разруши и да се изгради нов!

Увеличението с 390 млн. лева на бюджета на НЗОК за 2020 година  е рутинно увеличение на база на увеличените здравно осигурителни вноски, които се внасят в касата.  Целево увеличение на бюджета няма. Това заяви пред Радио Пловдив  проф. Григор Димитров , главен директор "Осигурителни отношения" в Българската стопанска камара и член на..

публикувано на 23.10.19 в 17:29

За неизпълнени ангажименти да има финансови санкции

Новината беше очаквана. Виждаме, че Правителството се е готвило за отмяна на това решение, което ни въведе механизма за сътрудничество. Още през септември МС прие едно постановление, което мина по-незабелязано, защото  в неговите преходни и заключителни разпоредби пишеше, че то влиза в сила, когато бъде отменен мониторингът за България. Това..

публикувано на 23.10.19 в 10:52

В доклада на ЕК има липса на становище и измиване на ръце

Аз лично последните седмици очаквах точно такова становище. Де факто това е липса на становище. Така председателят на Инициатива "Правосъдие за всеки" Велислав Величков коментира съдържанието на приетия днес доклад от ЕК за предприетите от България действия за изпълнение на ангажиментите ѝ във връзка със съдебната реформа и борбата с..

публикувано на 22.10.19 в 17:23

България без мониторинг от ЕК, а "румънският модел" се провали

България е изпълнила условията по механизма за сътрудничество и проверка по всичките препоръки от миналата година, а напредъкът е достатъчен, за да се обмисли прекратяване на мониторинга. Това стана ясно от приетия от  Европейската комисия  доклад за действията на страната ни за изпълнение на ангажиментите, свързани със съдебната реформа ,..

публикувано на 22.10.19 в 16:28

На контролиран вот се поддават необразованите

81 процента не биха гласували по принуда, 11 на сто признават, че биха продали вота си, а 8 процента отговарят с „не знам“ – това показва проучване на агенция „Галъп интернешънъл“.  Това сочат данни от национално представително изследване на "Галъп интернешънъл", проведено в периода между 4 и 11 октомври сред 796 души и е представително за..

публикувано на 22.10.19 в 15:53