Листата на ГЕРБ води с 35 %, следвана от НФСБ-ВМРО с 19-20 %, Съюз за Пловдив и БСП с по 12-13 %, Демократична България - 5 % и Кауза Пловдив - 3%

При балотаж Славчо побеждава Зико, прогнозира "Неохрон"

Тежък балотаж с неясен изход в Пловдив, според социологът Николай Близнаков

„Тежък балотаж с неясен изход“ – така изследователска агенция „Неохрон“ прогнозира предстоящите местни избори в Пловдив. Това сочи проучване на агенцията, проведено през първата седмица на октомври, в което са интервюирани 730 пълнолетни жители на община Пловдив, като извадката е представителна за пълнолетното население на града по пол, възраст и образование. Методиката на изследването е интервюта „очи в очи“ по домовете на анкетираните, като проучването е проведено със собствени средства.

 

Възможната подкрепа за кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров и кандидата на НФСБ-ВМРО Славчо Атанасов е изравнена до около 30 процента. Следват ги Дани Каназирева с 22 пункта, Николай Радев с около 10, Атанас Костов с около 5, Николай Бухалов с около 4 и Георги Колев с 1,5. Останалите кандидати имат под 1 процент подкрепа.

„Очаква се тежък балотаж, тъй като традиционно на втория тур се наблюдава феномена „всички срещу управляващите“. Ето защо, дори да влезе в балотажа с 3-4 процента преднина, за Здравко Димитров ще бъде много трудно, дори малко вероятно, да го спечели“ – анализира председателят на агенцията Николай Близнаков.

На въпроса: „Как бихте гласували, ако на втория тур се явят следните кандидати?“, в евентуалния сблъсък между Здравко Димитров и Славчо Атанасов печели Атанасов с 32 процента подкрепа срещу 29 за Димитров.

При евентуална битка между Здравко Димитров и Дани Каназирева, печели Димитров с 28 процента подкрепа срещу 25 за Каназирева.

Листата на ГЕРБ води убедително с 35 процента подкрепа и партията продължава да е основната политическа сила в града, като на тези избори е невъзможно да бъде изместена от първото място – сочат данните на „Неохрон“. На второ място е подкрепена листата на НФСБ-ВМРО с 19-20 процента, Съюз за Пловдив и БСП с по 12-13 процента, следвани от Демоткратична България с 5 пункта и Кауза Пловдив с 3.

От „Неохрон“ съобщиха, че се надяват да изкарат и друго проучване седмица преди изборите на 27 октомври.


Още от категорията

СДС подкрепи Здравко Димитров за кмет на Пловдив

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров получи подкрепата на СДС за местния вот на 27 октомври . За подписаното политическо споразумение съобщиха на съвместна пресконференция представители на двете партии.  Депутатът и член на ИК на ГЕРБ Менда Стоянова подчерта, че това е  логично продължение на рамковото споразумение, което..

обновено на 17.10.19 в 18:32

Да изберем хора с морал, сила и характер

Стефи Недевска е кандидат за кмет на район „Западен“ и общински съветник на „Демократична България“. За нея може да гласувате с бюлетина 66 и преференция 106. Тя се кандидатира за първи път за публична длъжност и е една от многото пловдивчани, търсили своята реализация в чужбина.  Стефи Недевска е автор на 4 книги и съорганизатор на..

обновено на 15.10.19 в 10:16

Диспут за финансовата и данъчна политика по Радио Пловдив

“ Финансова и данъчна политика на местната власт”  е темата на поредния предизборен диспут по Радио Пловдив, който се проведе на 17 октомври, четвъртък.  Диспутът с участието на Петя Манева, кандидат за общински съветник от БСП в Пловдив, може да гледате  на Фейсбук страницата на Радио Пловдив.  Водещ е Антония Попова . Още един предизборен..

публикувано на 14.10.19 в 14:54

Алексиев води пред Костов при изборите в "Северен"

Безпокойствата, свързани със зелената система, парковете и междублоковите пространства, чистотата и екологията са сред основните проблеми за жителите на пловдивския район „Северен“. Това сочи проучване на нагласите, извършено от изследователска асоциация „Неохрон“.   Изследването е проведено между 7 и 12 октомври сред 380 пълнолетни жители на..

публикувано на 14.10.19 в 11:23

Определят подвижните СИК-ове в Пловдив

Консултации за състава на подвижните секционни комисии за местните избори свиква днес кметът на община Пловдив.  Поканени са както парламентарно представените партии и коалиции, така и тези, които имат избрани евродепутати, но не са представени в Народното събрание.  Чрез подвижните секционни комисии могат да упражнят правото си на глас трудно..

публикувано на 14.10.19 в 07:22