Образи и отражения "Ден след ден"

Психозата с отнемането на децата от родителите като предизборен инструмент – кой е „мозъкът“ и кой се поддава на подобни провокации? Друг вид Костинбродска афера ли е истерията с децата, както твърди премиерът? Темата ще коментираме със „специалиста“ по изборите, математика проф. Михаил Константинов.

„Тежък балотаж с неясен изход“ – така изследователска агенция „Неохрон“ прогнозира предстоящите местни избори в Пловдив. Резултатите от изследването „очи в очи“ на 730 пълнолетни жители на Пловдив на агенцията, направено в първата седмица на октомври, обобщава в репортажа си Стоян Терзиев.

Ральо Ралев, когото прокуратурата разследва за корупционни престъпления, подаде оставка като кмет на пловдивския район „Северен“. За потвърждение и за последващите процедури по тази оставка Веселина Пеева разговаря с председателката на Обинския съвет в Пловдив Савина Петкова.

19-годишният шофьор, който блъсна колата си в електрически стълб и уби двама младежи от Столипиново, остава за постоянно в ареста. За преценката на съда, че постъпката на Огнян Дебелаков е с особено високата степен на обществена опасност, както и още информация за тежката катастрофа, станала известна в съдебна зала, е репортажът на Севдалин Палаузов.

И още:

За риска от въвеждането на мрежите от пето поколение 5 G говорим със специалиста по ДНК и молекулярна генетика проф. д-р Георги Милошев, ръководител на лаборатория по молекулярна генетика към Института по молекулярна биология в  БАН.

Вярно ли е твърдението, че българската индустрия далеч не е 4.0, дори в момента е в началото на 3.0? За предупрежденията на бизнеса, отправени по време на годишната дискусия "Среща на бизнеса в Пловдив и региона", разговаряме с Красен Кръстев, управител на компания за производство на детайли за бяла техника и за автомобилната индустрия, базирана в Куклен край Пловдив.

Какви инициативи предстоят и кога е кулминацията на честванията на  140-годишнината на Народна библиотека "Иван Вазов" – репортажът е на Галя Митева.

Бъдете в програма „Ден след ден“ и в днешната сряда, 9 октомври, от 15 до 17 часа!


Още от категорията

Гримаси от не/делничните теми "Точно днес"

Висшият съдебен съвет изслушва и гласува точно днес единствената кандидатура за главен прокурор  - тази на Иван Гешев. Краткото изречение, съобщаващо този факт, има дълга предистория и само привидно завършва с точка. Кандидатурата получи остри критики, колегиална подкрепа от средите на държавното обвинение, събуди протести и полемики. За средата, в която..

публикувано на 23.10.19 в 17:27

"Звукът на киното" спомня диско манията с "Треска в събота вечер"

Тази събота ще сме във вихъра на диското с "Треска в събота вечер", филмът дал начало на звездната кариера на Джон Траволта. Безспорен принос за превръщането на лентата в безспорен хит в киносалоните е музиката, създадена от "Би Джийс". Братята Бари, Робин и Морис Гиб, който вече имат 19 годишна история като група, пишат парчетата за "Треска в събота"..

обновено на 23.10.19 в 17:04

Теми в "Ден след ден"

С близо 400 милиона лева се увеличава за следващата година бюджетът на Здравната каса. Внушителната сума обаче ще отиде в система, за която все още няма крайно решение как да бъде реформирана. Ще чуем и мнението на проф. Григор Димитров от Българската стопанска камара, член на Надзорния съвет на касата. В Пазарджик доминират настроенията да бъде..

публикувано на 23.10.19 в 14:54

Хофман и житейските задачи във „Вход свободен“

Следобедно усещане за хармония и позитивизъм. Днес говорим с професор Анна Топалджикова от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и режисьорът Ани Васева, за участието им във „Форум Е. Т. А Хофман в България“, който стартира днес в Пловдив. В програма „Точно днес“ на радио Пловдив, чухте подробна информация за събитието и програмата. Говорим и за постановката..

обновено на 23.10.19 в 10:09

Състояния – бленувани и истински „Точно днес“

Есенно пъстъро и динамично е времето, белязано от резултатите  за очаквана промяна. След избора да бъдем част от едно уредено политически и социално-битово европейско пространство с правила, какви са резултатите след 12-годишни изпити и упражнения по демокрация.  Последният мониторингов доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и напредъка на..

публикувано на 22.10.19 в 17:17