Българинът е мъдър и ще накаже манипулаторите

Снимка: БГНЕС


Анализаторът проф. Михаил Константинов определи като недостойна акция фалшивите новини за отнемане на децата от родителите. Това е заиграване със страховете на хората и спекулация с неща, които са абсолютно неверни. Това е разпространяване на долни лъжи. Абсолютно недостойна и лъжлива кампания. Тези, които са я организирали заслужват морален укор и може би по-тежки наказания, катогоричен е професорът -специалист по изборите.

Според него, ако има безспорни факти и със сигурност са установени виновниците, то имената им  трябва да бъдат съобщени.

Надявам се проверката да приключи бързо и да бъдат установени виновните, за да бъдат наказани. Аз не знам дали това е предизборна атака, но знам че това е недостойна акция и моят апел е виновните да  бъдат разкрити и наказани.

По думите му голяма част от новините, които циркулират  са  пълен "фейк". 

За голямо съжаление никой от нас не е гарантиран срещу такива лъжливи писания. 

Относно дали това е друг вид Костинбродска афера , както твърди премиерът,  проф. Михаил Константинов заяви:

За Костинброд има вече съдебно решение, така че дори според българския съд това  беше долна инсинуация. Това беше крайно недостойно нещо, в което участваха доста хора. 

Анализаторът изрази мнение, че кампанията за тези местни избори не е  най-долната кампания, водена до сега. 

Това е нормално мръсна кампания. Ако искате да видите какво се казва долна и  мръсна кампания вижте американските кампании.

Аз се надявам, че българският народ вече е мъдър и може да различи истината от лъжата и ще накаже  всички, които използват лъжи. Това наказание ще е на 27 октомври и на 3 ноември. Българинът ще направи своя информиран избор и ще накаже манипулаторите, категоричен е анализаторът.

Още от категорията

Моделът на здравеопазване да се разруши и да се изгради нов!

Увеличението с 390 млн. лева на бюджета на НЗОК за 2020 година  е рутинно увеличение на база на увеличените здравно осигурителни вноски, които се внасят в касата.  Целево увеличение на бюджета няма. Това заяви пред Радио Пловдив  проф. Григор Димитров , главен директор "Осигурителни отношения" в Българската стопанска камара и член на..

публикувано на 23.10.19 в 17:29

За неизпълнени ангажименти да има финансови санкции

Новината беше очаквана. Виждаме, че Правителството се е готвило за отмяна на това решение, което ни въведе механизма за сътрудничество. Още през септември МС прие едно постановление, което мина по-незабелязано, защото  в неговите преходни и заключителни разпоредби пишеше, че то влиза в сила, когато бъде отменен мониторингът за България. Това..

публикувано на 23.10.19 в 10:52

В доклада на ЕК има липса на становище и измиване на ръце

Аз лично последните седмици очаквах точно такова становище. Де факто това е липса на становище. Така председателят на Инициатива "Правосъдие за всеки" Велислав Величков коментира съдържанието на приетия днес доклад от ЕК за предприетите от България действия за изпълнение на ангажиментите ѝ във връзка със съдебната реформа и борбата с..

публикувано на 22.10.19 в 17:23

България без мониторинг от ЕК, а "румънският модел" се провали

България е изпълнила условията по механизма за сътрудничество и проверка по всичките препоръки от миналата година, а напредъкът е достатъчен, за да се обмисли прекратяване на мониторинга. Това стана ясно от приетия от  Европейската комисия  доклад за действията на страната ни за изпълнение на ангажиментите, свързани със съдебната реформа ,..

публикувано на 22.10.19 в 16:28

На контролиран вот се поддават необразованите

81 процента не биха гласували по принуда, 11 на сто признават, че биха продали вота си, а 8 процента отговарят с „не знам“ – това показва проучване на агенция „Галъп интернешънъл“.  Това сочат данни от национално представително изследване на "Галъп интернешънъл", проведено в периода между 4 и 11 октомври сред 796 души и е представително за..

публикувано на 22.10.19 в 15:53