С атаката в Сирия Ердоган демонстрира, че владее региона

Турция предизвиква тотална дестабилизия, смърт, мизерия и бежанска вълна, коментира по повод военната операция в Северна Сирия проф. Владимир  Чуков.

От една страна Ердоган решава вътрешно - политическите си задачи, от друга - показва мускули в международен план.

За него е водещо желанието му да си върне темата за сирийските бежанци, която опозицията му взе. Сега показва на своите избиратели, че именно той ще реши проблема с бежанците. 

В същото време демонстрира на света "ние сме тези, които решаваме, без външен натиск и съобразяване". 

Очаква се това да продължи като широкомащабна война, прогнозира професорът.

Международните реакции са еднозначно осъдителни.  Според анализатора показателен е и един законопроект за санкции срещу Турция, внесени от съветника на Тръмп Линдзи Греъм. Ако той бъде приет това ще разбие турската икономика. 

Въпреки това е спорно дали тази международен натиск ще успее да спре Ердоган, който отново демонстрира управленска философия, която следва от години. Още от категорията

Изборът на Гешев е с убедителна подкрепа

Иван Гешев  бе повторно избран за главен прокурор от  пленума на Висшия съдебен съвет . Той отново получи убедителна подкрепа от кадровиците с 20 гласа „за“ и 4 „против“, точно както и при първото гласуване, провело се на 24 октомври.  За Радио Пловдив бившият член на ВСС прокурор Румен Боев коментира, че е нормално и редно колега, който е..

публикувано на 14.11.19 в 16:54

Общината да участва с логистика в концесията на летище "Пловдив"

Не смятам, че има нещо, което да различава съществено 2017 г, когато се подаваха документите за концесионната процедура, от сега. Нищо драматично не се е случило, имаме инфраструктура с малко по-крещяща нужда от подобрение, но това не променя инвестиционния план. Единствената разлика е в спешността. Всичко, което тогава трябваше да се промени,..

публикувано на 14.11.19 в 16:00

Бетонният мост трябва да се запази и разшири

Комисия в НКЖИ отвори днес ценовата оферта на единствения кандидат за проекта за железопътния възел в Пловдив.  Обединение Проект Пловдив, в който водещ участник е Трейс груп Холд, е единствен кандидат за поръчката с предложение от близо 112 млн. лева. Държавата обаче е готова да плати 80 млн. лв.  В поръчката влизат модернизация на железен път,..

публикувано на 14.11.19 в 15:24

Имаме шанс до края на мандата Пловдив да е втори по доходи

Новият стар заместник - кмет на Пловдив  Стефан Стоянов  участва в програма "Точно днес". Той представя акцентите за международната среща по туризъм в Пловдив от днес до 16 ноември.  И още: за ресорите, които поема и за предизвикателство да развие проекта ЕСК и през 2020 година. Стефан Стоянов:  Стефан Стоянов: Това е една хубава..

обновено на 14.11.19 в 11:12

Залагаме на по-чиста градска среда и нов площад в Перущица

След изборните страсти, дойде времето за работата и отключване на проектите по места. Ще погледнем напред с новия кмет на Перущица -  Мария Вълканова  от ГЕРБ. За програмата, за новия пъстър общински съвет в града, за европейските проекти в бъдеще и за наследството от бившия кмет Ради Минчев говорим с нея.  Мария Вълканова каза, че в програмата й..

публикувано на 14.11.19 в 09:38