"Пакетът Макрон" е вреден и за бизнеса, и за околната среда

Доклад, поръчан на KPMG, показва ефекта на въздействие върху българския транспортен бранш от т. нар. проект "Макрон". Проучването сочи, че при така предложените текстове, заложени в текстовете на Европейския парламент, Европейската комисия  и Съвета на министрите ще загубим между 17 и 35 % от доходите си, а това съответно ще рефлектира  между 1 и 2 % върху брутния вътрешен продукт на държавата. 

За данните доклада говорим с  председателя на Съюза на международните превозвачи Ангел Траков.

Той цитира, че според анализа, ако се приемат спорните правила за връщането на камионите, ще се генерират нови 88 550  вредни емисии във въздуха 

Обзорът на сектора показва, че средната възраст на автомобилите в България е 3 г., докато по данни на Европейската комисия,  средната възраст на автомобилите в Европа е 11 г. , което е 4 пъти повече от.

Средната заплата на нашите шофьори е около 1750 евро, което е 3 пъти повече от средната заплата за България, каза превзвачът. Затова смятаме, че обвиненията срещу нас, че не плащаме на нашите шофьори, не осигуряваме добри условия на труд, не инвестираме в нова техника е абсолютно невярно. 

Целта на нашия бранш е да има мобилен пакет, който да бъде балансиран и който да бъде справедлив за всички водачи от цяла Европа, обобщи Траков

Идеята е да внушим на евродепутатите, когато вземат решение, че ако тези мерки се приложат реципрочно към транспорта на всяка една от засегнатите държави това означа, че тези цифри стават огромни и много тежко ще повлияят както върху вредните емисии в цяла Европа, така и в икономиките специално на държавите в периферията.


Още от категорията

Репутацията на страната зависи от доверието на инвеститорите

Правителството прие решение, с което дава мандат на заместник министър-председателя, на министъра на финансите и на министъра на енергетиката да водят преговори с "Контур Глобал" за прекратяване на договора за изкупуване на електрическа енергия, сключен проз 2001 година. Според енергийния експерт Славчо Нейков темата съдържа много въпросителни и..

публикувано на 18.10.19 в 16:54

Работата на фондация "Пловдив 2019" заслужава похвала

Докладът на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е в резултат на регулярна проверка и не е по сигнал. Тя е както за откриващото събитие на Пловдив Европейска столица на културата, така и на другите съпътстващи договори и е направена много акуратно , коментира в ефира на Радио Пловдив председателят на ОбС - Пловдив Савина Петкова...

публикувано на 18.10.19 в 15:51

Брекзит е колосална грешка

За Брекзит, както и за Северна Македония и Албания, все още не е казана последната дума . Това заяви в Пловдив Симеон Сакскобургготски и посочи, че няма друг полезен ход за Европа, освен да си остане обединена и най – вече да се консолидира и да постъпят и другите държави, които не са членки .  По думите му, ако всяка една страна играе отделно..

обновено на 18.10.19 в 14:37

В здравеопазването са необходими радикални промени

Един от водещите уролози - проф. д-р Иван Дечев  бе отличен от БЛС на тържествената церемония "Лекар на годината 2019" , която се състоя в София,  с два приза – на регионално ниво за лекар на годината от БЛС – Пловдив и на национално –  отличие за дългогодишна дейност в областта на медицината и за активен принос развитието на специалността...

публикувано на 18.10.19 в 12:00

Неяснотите за Брекзит са много, всичко е в ръцете на Лондон

Ние имахме позитивни очаквания за  Брекзит и когато ЕС сключи споразумението с Тереза Мей и после се видя, че то няколко пъти беше отхвърлено от Парламента. През следващите дни ще видим дали г-н Джонсън ще има мнозинство за тази сделка, заяви евродепутатът Андрей Ковачев.   Точните подробности за това как ще се третира Северна..

публикувано на 18.10.19 в 11:07