Националният конкурс „Плакат - Костадин Отонов“ е открит

Сахак Касапян от Пловдив е победител в първото издание на конкурса от 2018-та година

Учениците и преподавателите от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив  участват през октомври в поредица изложби. 

Този петък се открива първата наречена: „Лято 2019“ в Картинната галерия на Дановото училище в Перущица. В понеделник в галерия „Акрили“ в Пловдив се показват творбите от лятната практика, а на 23 октомври започва голямата изложба - „Пътешествие-плакат“ в Драматичен театър Пловдив. 

В изложбите участва Сахак Касапян, от 11 В клас. Той вече спечели голямата награда на Първия националния конкурс за плакат, посети Виена, а сега се подготвя за новото издание. Неговата творба трябва да е готова до 1 ноември, когато е последен срок за участие.

Живка Танчева разговаря с талантливия ученик, може да чуете повече от звуковия файл.

Национален ученически конкурс „Плакат - Костадин Отонов“ за училищата по изкуства към Министерство на културата вече е открит и вече приема творбите на учениците от цялата страна.

Организатор е Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ - Пловдив към Министерство на културата.

Kонкурсът за плакат е насочен към учениците от специалностите „Рекламна графика“, „Графичен дизайн“ и „Компютърна графика“ в училищата по изкуствата към Министерство на културата.

Тема на конкурса през тази година е „Различията могат да обединяват".

Право на участие имат ученици на възраст от 15 до 18 години /от 9 до 11 клас/. Творбите ще бъдат представени на изложби в Пловдив и София. Участието в конкурса е индивидуално, като всеки участник изпраща свои разработки. Всяка творба трябва да бъде изпратена по електронен път на e-mail: nhg_lavrenov_plovdiv@abv.bg

Краен срок за приемане на работите:  01.11.2019 г.

Галерия

Още от категорията

В "Срещите" разговор за Дионисий Ареопагит

Тази  събота в "Срещите " с проф. Георги Каприев питаме кой е  Дионисий  Ареопагит?  И защо толкова века Дионисий е така потребен на европейската цивилизация?  И той ли е ученикът на апостол Павел?  И защо битува понятието псевдо - ученик ? "Срещите" на Людмила Сугарева са всяка събота от 9 до 10 часа.

обновено на 19.10.19 в 08:48

Започват "Международни фотографски срещи“

В Балабановата къща се открива фестивалът „Международни фотографски срещи“. Събитието тази година ще продължи до 31 октомври. Очаква се интензивен уикенд изпълнен с емоции и срещи, като отправна точна към следващите дни. Концепцията на фестивала е да проследи визуалния диалог между съвременни фотографии, работещи в различна социална среда...

обновено на 18.10.19 в 10:29

"Писателите на Пловдив" с последно за годината четене

Пловдивски автори ще четат свои творби в навечерието на Деня на народните будители 1 ноември. Последното за 2019 г.  литературно четене  по проекта „Писателите на Пловдив“ ще се състои в залата на Дружеството на писателите на ул. „Александър Батенберг“№ 7. В него участват  авторите Вера Найденова, Емилия Каменов, Иван Андреев, Иван Христов,..

публикувано на 18.10.19 в 06:38

Ще има ли промени в субсидиите на театрите ?

Министърът на културата Боил Банов предлага промени в субсидирането и бюджетното разпределение на музикалните, драматичните и куклените театри в страната. Това е станало преди ден на среща в Министерството на Браншовата комисия.  Предстои обсъждането на тези предложения, които са четири. На този етап не ясно дали ще бъдат приети, но е ясно, че това..

публикувано на 17.10.19 в 15:58

"Треска в събота" представя Милчо Левиев - от Пловдив за Пловдив

Тази събота ще отдадем почит на големия Милчо Левиев. В предаването „Треска в събота“ на 19.09.2019г. от 14.00 часа ще звучи музика, изпълнена от Милчо Левиев в Пловдив през 2014 г.  Очаквайте още: какво каза Милчо Левиев – за концерта, албума, джаза..., както и спомени на джазмена за неговия учител - Панчо Владигеров.  Композициите, която ще..

публикувано на 17.10.19 в 15:16