Награждават лауреатите от поетическия конкурс "Добромир Тонев"

| обновено на 12.10.19 в 11:36

С церемония по награждаване на лауреатите приключва IX-ият Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев" за автори до 45-годишна възраст. 

Церемонията е тази вечер от 18 ч. в Културен център „Тракарт“.

Наградният фонд, осигурен от Община Пловдив е в размер на 1200 лв, разпределени както следва 600 лв. за първа награда, 400 лв. за втора и 200 лв. за трета.

Традиционна е и наградата от 200 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски" за поет-студент, която ще бъде връчена от заместник-декана на факултета.

Две награди са осигурени и от партньорите на конкурса - Специална награда за млад поет -  300 лв., осигурени от Радио Пловдив,  и вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.

Церемонията ще води поетесата Ина Иванова.

Награждаването на победителите се провежда в навечерието на годишнината от рождението на поета 15 октомври.


Още от категорията

Проф. Анри Кулев с изложба в Галерия "Възраждане"

Изложба  рисунки на проф. Анри Кулев  наречена  „Социумът според Анри“ ще се открие в галерия „Възраждане“. С нея се  отбелязва 70-годишнината на автора. Галеристката Красимира Алексиеваказва за изложбата: Анри напипва най-болезнените, най-фрапантно шокиращите недъзи и зейнали дупки в българския социален живот. Бърка смело в зейналите язви..

обновено на 20.11.19 в 07:14
Прпф. Асен Диамандиев

Откриват скулптура на проф. Асен Диамандиев в АМТИИ

В АМТИИ тържествено ще бъде открита  скулптура на проф. Асен Диамандиев, основател на академията и дал името си на висшето училище по изкуствата.  Скулптурата е дело на доц. Свилен Костадинов. На тържеството ще бъдат изпълнени 2 кратки творби на проф. Диамандиев и ще бъдат припомнениакценти от творческия му път. Церемонията по откриване на..

обновено на 20.11.19 в 07:12

РИМ Смолян с програма „Музей, изкуство, развлечение“

Регионалният исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян стартира музейна програма „Музей, изкуство, развлечение“. Първото събитие е посветено на 21 ноември – Ден на християнското семейство и младеж. Тази вечер в залите на музея концертът ще бъде на „Музикалното семейство – Таня Димитрова и Веско от „Атлас“. С входните билети, на гърба на които..

публикувано на 20.11.19 в 07:11

"Попътни етюди" в Културен център "Тракарт"

Премиера на книгата „Попътни етюди” на Евдокия Борисова ще се състои тази вечер в Културен център „Тракарт”- Пловдив. Организатори на срещата са издателството „Скайуей Пъбликейшънс” и Българо-турския литературен клуб. Те пишат, че книгата включва текстове, писани в периода 2017 - 2019 година, плод на пътуванията на авторката по различен повод и с..

публикувано на 20.11.19 в 06:36

Историческият музей посвещава тази вечер на Стою Шишков

„Вечер, посветена на Стою Шишков и планината на Орфей“  ще се проведе в зала „Съединение” на Историческия музей в Пловдив от 17:30 часа. На нея ще се представи новата книга на  Николай Щърбов и Снежина Рижикова, която проследява житейския път на Стою Шишков в Пловдив. Освен двамата автори в тематичната вечер ще вземе участие и състав от училище..

публикувано на 20.11.19 в 06:31