Спецполицаи провериха 4 заведения през нощта

Открити са различни нарушения барове и дискотеки в Хисаря, Калояново, Стамболийски и Асеновград

Поредна специализирана полицейска операция на пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“ е проведена в ранните часове на днешния ден. 

Екипите са посетили нощен клуб в Хисаря и друг в с. Калояново, бар в Стамболийски и дискотека в Асеновград. Общо са проверени 160 души и 29 МПС. 

Документирани са 10 случая на непълнолетни посетители без придружител,за които са съставени актове по Закона за защита на детето. По Закона за здравето за издадени 6 акта и 3 протокола за тютюнопушене в закрити помещения. За нередовни документи по Закона за българските лични документи са съставени 14 акта и един по Закона за МВР. Издаден е и констативен протокол на частната охранителна фирма на единия от обектите.

В рамките на осъществения пътен контрол около заведенията са засечени 5 пияни водачи, единият от които с над 1,2 промила алкохол.

По Закона за движение по пътищата са съставени 6 акта за установяване на административно нарушение и две глоби с фиш. Образувано е и едно бързо производство.


Още от категорията

С Дионисиево шествие започва Дефилето на младото вино

С Дионисиево шествие по обяд се открива 11-тото издание на „Дефиле на младото вино“ в Пловдив. Началото ще поставят танцьорите от Ансамбъл „Тракия“ и млади девойки в бели одежди, предвождани от Бога на виното, които ще преминат от площад „Стефан Стамболов“ по Главната улица до Стария град. Там „Бог Дионис“ ще отвори първата бъчва младо вино на..

обновено на 15.11.19 в 08:36

Пловдив е домакин на първи форум за артмениджмънт

Единствената по рода си у нас специализирана международна конференция по проблемите на мениджмънта, маркетинга и комуникациите в сферата на изкуството  се провежда в арт център „Бялата къща“ в Стария Пловдив.  Форумът се организира от  Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, където се учучават магистърските..

публикувано на 15.11.19 в 08:35

Японска делегация с музиканти гостува в Пловдив

Делегация от японския град Окаяма ще бъде на официална визита в Пловдив през почивните дни.  Сред гостите, които идват по покана на общината са  кметът на Окаяма с представители на неговия екип и  група с близо 30 музиканти. В събота и неделя те ще представят пред пловдивска публика спектакъла "Духът на Окаяма", който включва традиционни японски..

публикувано на 15.11.19 в 07:43

Форум за иновативни храни се провежда в Аграрния университет

Национална научна конференция "Научни изследвания и иновации за трансформиране на агро-хранителните системи" се провежда в  Аграрния университет в Пловдив.  Форумът е  в рамките на Националната научна програма "Здравословни храни за силна биоикономика и качество на живот".  Участие ще вземат евродепутатът Асим Адемов, зам.- земеделския..

публикувано на 15.11.19 в 07:26

В Белово арестуваха много пиян шофьор

Шофьор с рекордно количество алкохол в кръвта е задържан в Белово, съобщиха от полицейската дирекция в Пазарджик.  Около 19.30 ч. снощи автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Алфа Ромео“ близо до минералния плаж в Белово. Тестът с дрегер на 55-годишния шофьор от София показал „скромните“ 3.09 промила .  Мъжът е задържан за 24 часа, срещу..

публикувано на 14.11.19 в 14:19