Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на отворените врати в Аграрния университет

Дни на отворените врати започват от днес в Аграрния университет в Пловдив. Те се провеждатв рамките на Международната Еразъм+ седмица на професионалните умения. 

В периода 14-18 октомври Аграрният университет организира „Дните“ в рамките на Международната Еразъм+ седмица на професионалните умения под надслов: Заедно сме по-добри

Четирите факултета ще представят по достъпен и атрактивен начин интересни страни от обучението в университета пред ученици от основни, средни и професионални училища. 

Целта е да се запознаят с професионалните умения, които могат да придобият в пловдивския агрономически вуз, и да се ориентират в избора си за бъдещото обучение. С тази инициатива АУ стартира кандидатстудентска кампания 2020/2021.

Програмата по дни и часове: 

14.10.2019 г. /понеделник/ - 10:00 и 14:00ч.
Факултет по агрономство
- Катедра „Растениевъдство“ – Кои са основните видове житни култури за отглеждане в нашата страна.
- Катедра „Земеделие и хербология“ – Как да разпознаваме плевелите? Съществуват ли плевели, които са полезни за човека?
- Катедра „Ботаника и агрометеорология“ – Представяне на хербариума SOA.

15.10.2019 г. /вторник/ - 10:00 ч.
Факултет по лозаро-градинарство
- Катедра „Механизация“ – Трудно ли се управлява трактор от най-ново поколение? Представяне на нова селскостопанска техника.
- Катедра „Градинарство“ – Съвременното градинарство.

16.10.2019 г. /сряда/ - 14:00ч.
Факултет по растителна защита и агроекология
- Катедри „Ентомология“, "Фитопатология" и "Микробиология и екологични биотехнологии" – Как се работи с микроскоп? Запознаване с прецизна лабораторна апаратура.
- Катедра „Агроекология и опазване на околната среда“ – Как да си направим хербарий с пеперуди?
- Катедра „Агроекология и опазване на околната среда“ – Филм за белошипата вихрушка в България.

17.10.2019 г. /четвъртък/ - 14:00 ч.
Факултет по икономика
- Катедра „Туризъм“ – Кариерното развитие в туризма.
- Катедра „Икономика“ – Иновативни технологии в полза на бизнеса.

18.10.2019 г. /петък/
Ден на учители и директори на средни и професионални училища. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Деца изпълняват опасни каскади върху кран в "Прослав"

В група за забелязани случки и събития в Пловдив се разпространява информация от разтревожен гражданин, който алармира за деца, покатерили се на опасно висок строителен кран.  От публикацията и приложените снимки става ясно, че това се е случило  в запустял строеж в изоставения комплекс "Слънчогледи" в кв. Прослав.   В коментара си мъжът..

обновено на 16.04.24 в 15:07

Близо 50 000 пловдивчани вече са декларирали доходите си пред НАП

Това съобщават от приходната агенция две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април. Над 85 % от тях са го сторили електронен път с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис (КЕП). Останалите са изпратили формулярите си по пощата или директно в офис на приходната агенция.  Данъчна декларация подават всички, получили през..

публикувано на 16.04.24 в 13:01

Пак агресия на пътя

Нов случай на самопразправа между шофьори – този път на пътя Пловдив – Асеновград на кръговото за Крумово.  41- годишен моторист е подал сигнал в полицията, че е бил принуден да спре до кръговото след като лек автомобил Фолксваген го засякъл.  Веднага след това от шофьорското място слязъл непознат младеж, нахвърлил се върху него с намерение да..

публикувано на 16.04.24 в 12:58

Общината ще купи 10 електробуса

В Пловдив беше представен пред общинското ръководство нов електробус. Цената му е в границите между 350 000 и 500 000 евро, в зависимост от оборудването. Пловдив ще кандидатства по ОП" Региони в растеж" с проект за 20 млн. лева за нови автобуси с електрическо зареждане.  Процедурата ще започне през май и през тази година тя не се очаква да бъде..

обновено на 16.04.24 в 11:33

Община Пловдив подготвя проект за телемедицина

„Около 90% от приходите общинските лечебни заведения отиват за плащане на заплати“, каза за Радио Пловдив Лилия Недева, която бе назначена за ръководител на дирекция „Здравеопазване“  в оБщина Пловдив.   „Това е недопустимо, защото трябва да остава повече приход в лечебното заведение, за да се направят нужните инвестиции-за закупуване на..

обновено на 16.04.24 в 09:34