ОИК ще има повече специалисти за обработка на изборните книжа

За разлика от предишни години предизборната кампания за местния вот е спокойна, без нарушения и жалби, каза в предаването "Точно днес" председателят на ОИК Пловдив Дарина Тодорова.

Организацията е в ход  и всичко за подготовката е направено. На сайта на комисията могат да се видят секциите, в които могат да гласуват хората с увреждания и подвижните секции по райони.

Приключи срокът, до който избирателите можеха да заявят гласуване по настоящ адрес. 

Дарина Тодорова уточни, че на 27 октомври хората, които имат имат различен настоящ и постоянен адрес в рамките на общината, нямат право да подадат гласа си по настоящ, а само по постоянен. 

Сега предстои обучението на членовете на секционните комисии и е важно те да усвоят методическите указания, които в тази кампания се добре разработени, каза още Тодорова. В изборния ден комисиите ще имат по един екземпляр и един за белова.

По отношение на напрегнатат работа, която предстои при приемането на изборните книжа, тя добави, че процедурата е облкчена чрез привличане на повече специалисти за прием.

Увеличен е броят на пунктовете на "Информационно обслужване", които ще въвеждат изборните протоколи. Те са 40, с 15 повече от придишните избори и ако книжата не са с много грешки обработката ще е по- бърза от очакваното.Още от категорията

Решаваме ежедневните проблеми на хората

„Отличникът“ в отбора на ГЕРБ –  Пловдив,  кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров си спечели това име заради безапелационната си победа още на първия тур на местните избори.  С трети кметски мандат, Костадин Димитров продължава управленския си маратон от движение, с познати проблеми, но и нарастващи очаквания към него от жителите на..

обновено на 13.11.19 в 16:30

В Бюджет 2020 има две стъпки напред - балансът и ръстът от 3,3%

Депутатите приеха на първо четене държавния бюджет за 2020 година. Приоритетите в него са образованието, здравеопазването, отбраната и повишаването на доходите. Предвидено е приходите да бъдат равни на разходите и да възлизат на 46,8 милиарда лева. Заложен е  икономически растеж от 3,3%, безработица – 4,1% и инфлация от 2,1%. Предвиден е ръст..

публикувано на 13.11.19 в 15:07

Бюджетът на НЗОК за 2020 е на отдалечаващата се реформа

ДПС  не подкрепи бюджета на здравната каса за 2020 г. не просто, защото сме опозиция, а с аргумент, че това наистина е бюджет на отдалечаващата се реформа. Само, че реформата не просто не съществува в рамките на този бюджет, тази реформа последното десетилетие стана някакво клише, което се отдалечава все повече. Това заяви д-р Нигяр Джафер -..

публикувано на 13.11.19 в 11:04

Работата по важните проекти за Пловдив и "Западен" продължава

В първия работен ден от новия мандат събрах хората, които  отговарят за важните проекти, за да видим какво е състоянието им на този етап и да продължим да работим по тях, заяви новият-стар кмет на район „Западен“ Димитър Колев. Предстои да се срещнем с новия кмет на Пловдив Здравко Димитров, за да обсъдим  развитието на знаковите обекти..

публикувано на 13.11.19 в 10:48

Общината да се бори за опазване на наследството

Експертизата, която имам като главен архитект на Карлово и участието ми в конкурса за главен архитект на Пловдив преди две години, ще ми помогнат да вляза по-леко в създадения екип в общината и заедно да продължим да надграждаме. Това е възможност, която всеки млад архитект, милеещ за своя град, би искал да  реализира, заяви новият главен..

публикувано на 13.11.19 в 09:48