"Ден след ден" - европейски и наши развръзки, филателия и култура

В 17-ия ден на октомври EС и Великобритания постигнаха сделка за Брекзит – в "Ден след ден" ще следим новостите около горещата световна новина от днес, както и около предсрочното освобождаване от СЕМ на директора на БНР Светослав Костов.

От Пловдив - зрелищни демонстрации пред Военния клуб с хеликоптери, изтребител, парашутисти и наземна техника ще привличат към професия "войник" младежите от Пловдив и региона. За тях ще ни разкаже Севдалин Палаузов. Под тепетата ще е и министърът на отбраната Красимир Каракачанов – ще има ли горещ коментар в сектора, който ръководи, ще проследи Антония Попова.

В Панаира започна Международното изложение за филателисти и колекционери "Булколекто". Антоанета Петричанска ще ни разкаже как го откри транспортният министър Росен Желязков

Новата градинка с пейки, водни площи и детска площадка, открита днес срещу храма „Света Петка“ първи видя Димитър Владимиров и от него очакваме да ни информира как изглежда не само тя, а и зоната  наоколо.

Как ще рефлектират предложенията на  министъра на културата Боил Банов за промяна в субсидирането на културните иституции у нас – за случая с Държавна Опера - Пловдив ще научим в интервюто на Галя Митева с Борис Кучков, председател на синдикалната организация към Федерация Култура-КНСБ в операта.  

"Ден след ден" започва в 15:00 часа, слушайте ни!


Още от категорията

"Вход свободен" - Изкуството като терапия

Европейския ден на Музикотерапията ще бъде отбелязан в страната ни за шести път. Ден по-рано ни гостуват музикотерапевтите Елена Кумчева, Радка Георгиева и Яница Чуканска. В разговора очаквайте подробности за  отбелязването на  професионалния  празник и как развитието на  музикотерапията в Пловдив и България. От събеседниците ни е и поканата за..

обновено на 14.11.19 в 09:36
Пловдив

"Точно днес" - отблизо и от по-далеч

След изборните страсти, дойде времето за работата и отключване на проектите.  Ще погледнем напред с новия кмет на Перущица - Мария Вълканова от ГЕРБ. За програмата, за новия пъстър общински съвет в града, за европейските проекти в бъдеще и за наследството от Ради Минчев говорим с нея. Новият стар заместник-кмет на Пловдив Стефан Стоянов ще участва в..

публикувано на 13.11.19 в 16:21

„Ден след ден“ на 13 ноември

Дъждовно, бюджетно и прогнозно – с таково темпо продължава и втората половина на срядата. В двата часа на следобедната ни програма говорим за парите на държавата. Бюджет 2020, който е пица с пармезан и шунка -според управляващите. И още - бюджет балансиран, защото държавата ще харчи толкова, колкото е събрала. И още -с приоритети образование,..

публикувано на 13.11.19 в 14:24

Световен ден на добротата във "Вход свободен"

На днешния 13-ти ноември честваме Световния ден на добротата. От къде произлиза този ден и защо? Отговорите, в днешното предаване.  Днес ще ви представим и две събития, които ще поставят своя старт в съботния ден.  С Никола Венков ще говорим за изложбата „Красотата, която споделяме“, а в разговор с Десислава Самуилова ще научите повече за..

обновено на 13.11.19 в 09:47

"Точно днес" - позитивно и в синхрон с есента

Есенни сюжети бележат  времето в очакване на по-спокойния политически сезон. След броенето на бюлетините и  лиспопада на кандидатите за власт, атмосферата се проясни и  оконтрасти новите фигури в управлението по места с амбициите им за  по-добра промяна.  А  експертизата на утвърдените ще бъде коридорът  за поредното начало. След полагане на..

публикувано на 12.11.19 в 18:05