Липсва добрата политическа програма за местния вот

| обновено на 21.10.19 в 10:16
Снимка: БГНЕС

Дочакахме изборната седмица, след която ни очаква следващият понеделник, когато ще разберем, чии надежда се оправдаха и чии – разбиха, или всички отново ще бъдат победители? 

В този понеделник „Точно днес“ - разговор за последни предизборни прогнози и анализи, с политолога и философ, преподавател в СУ Страхил Делийски.

Той каза, че според него футболните страсти от послените дни няма да се отразят на изборните резултати. Местният вот по-трудно бива повлиян от такъв тип национална тематика, допълни Делийски. По думите му, ако това е било политическа поръчка, то има две посоки, едната е за положително приемане на ролята на държавата в този скандал и отрицателно становище на хората, че няма място за подобна намеса. 

Премиерът Борисов има определно отношение към българския футбол, отвъд неговата институционална роля, смята Страхил Делийски. Но няма време това да повлияе на местня вот, а и той е доста по-различен, с други акценти.

За изборите тази неделя: Партиите по места в огромния случай са абревиатури, зад които се крият местни бизнес интереси. Те нямат нищо общо - ценностно, идеолгически и организационно с централните големи партии. Естествено, който държи Пловдив, София, Варна и Бургас има претенции и самочувствието да е сила в национален порядък. 

Апатията по места е голяма. Аз имам възможност да наблюдавам какво се случва на терен, и хората от няколко години си казват: "Ми то няма смисъл, който и да дойде на власт ще е все едно и също". Тази апатичност от една страна, от друга обаче, усещането за това, че така повече не може. Ще бъде много интересно. Но на този етап не може да се даде прогноза за изборния резултат. Непредсказуем е.

Очаквам в редица общини избирателната активност да е ниска, допълни политологът. 
Още от категорията

Проекти за 6 милиона лева в "Централен" чакат финансиране

Новият мандат на кмета на "Централен" Георги Стаменов започва с бърза ревизия на обекти, които се изпълняват в момента. Целта е приключването им до настъпването на зимата. Подготвят се и проекти, с които районът да кандидатства за финансиране пред голямата община. Сред тях са цялостното възстановяване на хълм Бунарджика и на Сахат тепе. Работи се и..

публикувано на 12.11.19 в 16:14

Сегашният модел на ТЕЛК не съдържа механизми за контрол

Случаят с ТЕЛК-овите решения за директора на пазарджишката болница и на 2-те ТЕЛК комисии там е поредният удар върху доверието на хората в тази система. Отвсякъде практиката крещи, че трябва да има смяна на модела, заяви в интервю за Радио Пловдив бившият социален министър Иван Нейков, който сега оглавява Балканския институт по труда и социалната..

публикувано на 12.11.19 в 14:32

Контрол над вулканизаторите ще спре горенето на гуми по Марица

Ред, сигурност, край на горенето на автомобилни гуми, облагородяване на зелени площи, нови паркоместа и детски площадки - тези са приоритетите, които ще изпълнява кметът на район "Източен" Иван Стоянов, който вече е в кабинета си.  В кметството има добра комуникация и диалог, казо по отношение на кадровата си политика новият кмет. Конкретика по една..

публикувано на 12.11.19 в 11:56

И тази година наливането на пари в пясъка ще продължи

Това, с което управляващите се хвалят за повече пари в здравеопазването и повече пари в социалната сфера, не може да да се определи задлжително като добро, каза в предаването "Точно днес" Георги Търновалийски - депутат от БСП и член на бюджетната комисия на парламента. И миналата година парите бяха значително повече. От това българинът да е станал..

публикувано на 12.11.19 в 10:37

Повече паркоместа и детски площадки в "Северен"

Получих ключовете от временно изпълняващия длъжността кмет Красимир Асенов.  Не съм търсил Ральо Ралев, има си органи, които да се занимават и да уточняват какво се е случило, не е моя работа. Това обяви пред Радио Пловдив новият кмет на район "Северен"  Стоян Алексиев , който наследява на поста арестувания и обвинен в корупция Ральо..

обновено на 11.11.19 в 17:06