Здравословно хранене и музика във "Вход свободен"

| обновено на 22.10.19 в 13:12

Как диетата ни влияе на централната нервна система? Как храненето определя нивата на хистамин, допамин и серотонин? И има ли връзка между храненето и  аутизма, хиперактивността и други състояния при възрастни и при деца? Темата разглеждаме с Лучия Таскова – психолог и специалист по ранно детско развитие и  Вера Вулджева – майка на дете с алергии и храносмилателни проблеми.

В разгара на работната седмица открадваме малко време и за много красива музика! Гостува ни Росен Кукошаров – певец, текстописец, с когото ще поговорим за представянето на самостоятелния му албум „But a dream”. Премиерата на осемте песни ще бъде в Пловдив – родния град на певеца. Музикален директор и композитор на песните в албума е известния пианист и композитор Милен Кукошаров. Двамата братя си партнират в много различни проекти, а вълнението от предстоящото събитие е огромно!

Започваме след новините в 12.


Още от категорията

"Точно днес" - позитивно и в синхрон с есента

Есенни сюжети бележат  времето в очакване на по-спокойния политически сезон. След броенето на бюлетините и  лиспопада на кандидатите за власт, атмосферата се проясни и  оконтрасти новите фигури в управлението по места с амбициите им за  по-добра промяна.  А  експертизата на утвърдените ще бъде коридорът  за поредното начало. След полагане на..

публикувано на 12.11.19 в 18:05

Две поредни съботи "Зад волана" ще е в "Звукът на киното"

В "Звукът на киното" ще слушаме музиката от филма „Зад волана“/Baby Driver . 35-те парчета от саундтрака на "Зад волана" ще чуете в две поредни съботи. Лентата от 2017 година е на сценариста и режисьор  Едгар Райт и в нея се  разказва за Бейби – почитател на музиката, който е принуден да работи за престъпен бос като шофьор на коли при извършване на..

обновено на 12.11.19 в 17:11

Теми с продължение в "Ден след ден" на 12 ноември

Новите управляващи вече встъпиха официално в длъжност. След като вчера новият кмет на Пловдив Здравко Димитров се закле пред ОбС, днес той представи управленския си екип. Кои са неговите заместници, разказва в репортажа си Живка Танчева . Днес бе и церемонията по встъпването в длъжност на областния управител на Пловдив Дани Каназирева. Как..

публикувано на 12.11.19 в 14:20

За госпожица Фрау и връзките във „Вход свободен“

Този път, говорим за Юлия Коларова и госпожица Фрау, с актрисата Юлия Коларова. Един спектакъл, в рамките на „Сцена в джаза“, днес в Пловдив За недобрия ранен опит, страховете и добрите взаимоотношения, коментираме с психотелесния психотерапевт Кремена Станилова. Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, също, си е на мястото,..

обновено на 12.11.19 в 10:33

Гледни точки и пресечки "Точно днес"

Следите на изборните решения продължават да чертаят посоките на разсъждения, коментари, подреждане и преподреждане . За работата на новия кмет на район "Източен" в Пловдив - разговор с него. Иван Стоянов напусна ОФ "Чистота", за да оглави района, но и по тази тема има  има какво да ни каже рано сутринта. БСП на изхода на изборите готвят законодателни..

публикувано на 11.11.19 в 17:03