"Обичайните заподозрени" насърчават детското четене

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ застават зад инициативата  за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки представя...". 

Популярните музиканти  ще свирят за учениците в двора на СУ „Христо Г.Данов“ ул.  „Ален мак“ №1.  По време на концерта  музикантите  ще разкажат на  малките зрители за своята любима детска книга  и литературни герои как те  и обичаните от тях автори са  повлияли на тяхното израстване по пътя им към голямата сцена.

От събраните средства от инициативата  от „Разказвачът на приказки“ ЕООД обновяват с книги и изграждат с мебелировка училищни библиотеки, като предоставят на учениците възможност за достъп до книгите на съвременните български детски и тийн автори в приятни и комфортни условия.

Концертът „Билет срещу книга“ е с вход  25 лв, който за децата под 14 г. включва и присъствието на родител. Срещу тази сума всеки посетител ще получи и книга от български автор, осигурена от издателствата „Сиела“, „Ентусиаст“ и „Фют“.  Книгите са подбрани по възрастови категории, с подходящия текст, послание, поука и илюстрации, които децата ще получат на входа на концерта срещу билета си.

Интервю - звуковия файл:


Още от категорията

Брайън Адамс пристига утре за концерта си в Пловдив

Броени часове остават до вълнуващото шоу на Брайън Адамс, част от турнето Shine A Light. Световната обиколка стартира по-рано тази година и до момента премина през най-големите арени в САЩ, Южна Америка, Австралия и Нова Зеландия. За шоуто си в Пловдив на 14 ноември, канадската звезда идва с екип над 50 човека и повече от 15 тира техника...

публикувано на 13.11.19 в 10:10

Великите европейци - Карл IV Люксембургски

Кой е основал Монте Карло? Не, не знаете - само пилеете парите на рулетка, но не питате за основателя. Той е Карл IV Люксембургски, крал на Бохемия и император на Свещената римска империя, но го прави още като юноша.  После основава прочутия чешки курорт Карлови вари, двореца Храдчани в Прага, квартала Нове место, Карлов мост, Карлов..

публикувано на 13.11.19 в 10:06

Изложба "Брегове" гостува в галерията в Пазарджик

Художествената галерия "Станислав Доспевски" в Пазарджик представя експозицията "Брегове", в която са включени 73 творби на 50 автори.  Картините са част от фонда на галерията.  Откриването на изложбата е от 18.00 часа.

публикувано на 13.11.19 в 06:14

Показват творбите от национален ученически конкурс за плакат

Откриването на изложба с творбите от Национален ученически конкурс „Плакат - Костадин Отонов“ ще бъде на 20.11.2019 г. (Световния ден на детето) от 16:00 ч. в Балабанова къща, Стария град, Пловдив.  Награждаването на победителите в конкурса ще бъде по време на официалното откриване. В престижният конкурс, който се провежда за втори път, взеха участие..

публикувано на 12.11.19 в 11:08

Митко Новков гостува с "Изядената ябълка" в "Петното"

В клуб "Петното" в Пловдив тази вечер Митко Новков ще представи книгата си  „Изядената ябълка“. Проявата е в рамките на  литературния салон „Spirt and Spirit”. Творбата е издание на "Жанет 45".  За книгата проф. Светлозар Игова казва:  При все че познавам Митко Новков от близо 20 години, той истински успя да ме изненада с тази книга. Сигурен..

публикувано на 12.11.19 в 07:08