Съдят лъжесвидетеля от катастрофата край с.Труд

В пловдивския Районен съд започва делото срещу Кристиян Кисьов, който излъга, че е шофирал колата на приятелката си Антония Лукова, причинила тежката катастрофа край с. Труд на 3-ти юни миналата година. 

Тогава при сблъсъка между нейната „Мазда“ и още три коли на пътя Пловдив – Карлово тежко пострадаха осем души, сред които четири деца. 

Младата жена опитала да прикрие извършеното, като извикала приятеля си Кристиян, който пристигнал с такси на мястото и лъжесвидетелствал, че той е шофирал, а Антония е била само пътник. 

Разследването и свидетелските показания обаче бързо разкриха измамата, а тестовете на двамата показаха, че жената е употребила алкохол, а приятелят й – наркотици. 

Междувременно, Антония Лукова получи година и четири месеца условна присъда, парична глоба и отнемане на книжката за две години. Сега пред съда се изправя и опиталият да я прикрие нейн приятел Кристиян Кисьов.


Още от категорията

Животът не е резервна част - Световен ден в памет на жертвите от катастрофи

17-ти ноември е обявен за Световен ден за възпоминание на жертвите от катастрофи. Тази година мотото е „Животът не е резервна част“. По този повод във всички храмове в страната бяха отслужени служби.   В  храма „Св. Марина“ в Пловдив митрополит Николай отслужи панихида за загиналите в катастрофи. На службата,  присъстваха заместник-директорът на..

обновено на 17.11.19 в 14:00
trigrad

Триград иска спешни мерки за пътя към селото

Жителите на девинското село Триград настояват за спешни мерки по обрушването на скалите по пътя за пещера „Дяволското гърло“, който води и до селото. Хората алармират за постоянно падане на камъни от отвесните скали, които са отворили големи дупки по асфалта на тесния път.

обновено на 17.11.19 в 08:40

Цените на едро на храните бележат ръст с 5,65% за две седмици

Индексът на тържищните цени, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се повиши тази седмица с 2,67 на сто, до 1.420 пункта, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/. За две седмици ИТЦ се повиши с 5,65 на сто. Цената на оранжерийните домати се повиши със 7.5 процента до 2,15 лева за килограм, а цената на..

обновено на 17.11.19 в 08:38

Доброволци обновиха междублоково пространство в „Тракия“

Жителите на зоната около Параклиса „Св. Георги Победоносец“ и ул. „Проф. Цветан Лазаров“ в Район „Тракия“ в Пловдив вече се радват на обновено междублоково пространство. Т. нар. _Място Тракия е създадено през последните няколко месеца с труда на десетки доброволци, живеещи наблизо и със съдействието на местната община – Район „Тракия“...

публикувано на 17.11.19 в 08:35

Разследват смъртта на младеж, пребит пред пловдивска дискотека

Издъхна младежът, зверски пребит в нощта на Хелоуин пред пловдивска дискотека. 18-годишният асеновградчанин заедно с приятелката си празнувал в нощно заведение на бул. "Санкт Петербург", когато се спречкал с други посетители и се наложило охраната да го изведе навън. Продължили да се разправят и опонентът ударил Георги в лицето с юмруци...

обновено на 17.11.19 в 08:24