Още един нов парк в район "Централен"

10
Снимка: Екатерина Костова

Кметът на Пловдив Иван Тотев откри най-новия облагороден парк в "Централен". Той се намира в пространството между булевардите „Източен“ и „Княгиня Мария-Луиза“.

На мястото на стари общински постройки и неугледна площ около тях са изградени детска площадка с първата въжена пирамида в града, зона за почивка с фонтан и нови пейки, алеи и зелени площи с 15 новозасадени дръвчета и храсти, както и паркинг зона. 

Общината финансира парка със 180 хиляди лева. Пирамидата и дръвчетата са дарени от фирми.

„В района на булевард „Източен“ има прекрасни нови инвестиции – очакваме да се разшири булеварда и към посока Марица-Юг“ – каза след прерязването на лентата кметът Тотев. Той допълни, че в момента около бившата бензиностанция „Петрол“ се строят няколко кооперации, а в градските планове има нова улица, която трябва да мине между тях и мюсюлманските гробища и да излезе на моста на Адата.

„Цялата зона претърпява голяма трансформация. В момента Район Централен“ подготвя и голям паркинг за 160 автомобила“, съобщи още кметът.Галерия

Още от категорията
trigrad

Триград иска спешни мерки за пътя към селото

Жителите на девинското село Триград настояват за спешни мерки по обрушването на скалите по пътя за пещера „Дяволското гърло“, който води и до селото. Хората алармират за постоянно падане на камъни от отвесните скали, които са отворили големи дупки по асфалта на тесния път.

обновено на 17.11.19 в 08:40

Животът не е резервна част - Световен ден в памет на жертвите от катастрофи

17-ти ноември е обявен за Световен ден за възпоминание на жертвите от катастрофи. Тази година мотото е „Животът не е резервна част“. По този повод във всички храмове в страната бяха отслужени служби.   В митрополитския храм „Св. Марина“ в Пловдив също бе отслужена панихида за загиналите в катастрофи. На нея присъстваха  ръководството на..

обновено на 17.11.19 в 08:38

Цените на едро на храните бележат ръст с 5,65% за две седмици

Индексът на тържищните цени, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се повиши тази седмица с 2,67 на сто, до 1.420 пункта, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/. За две седмици ИТЦ се повиши с 5,65 на сто. Цената на оранжерийните домати се повиши със 7.5 процента до 2,15 лева за килограм, а цената на..

обновено на 17.11.19 в 08:38

Доброволци обновиха междублоково пространство в „Тракия“

Жителите на зоната около Параклиса „Св. Георги Победоносец“ и ул. „Проф. Цветан Лазаров“ в Район „Тракия“ в Пловдив вече се радват на обновено междублоково пространство. Т. нар. _Място Тракия е създадено през последните няколко месеца с труда на десетки доброволци, живеещи наблизо и със съдействието на местната община – Район „Тракия“...

публикувано на 17.11.19 в 08:35

Разследват смъртта на младеж, пребит пред пловдивска дискотека

Издъхна младежът, зверски пребит в нощта на Хелоуин пред пловдивска дискотека. 18-годишният асеновградчанин заедно с приятелката си празнувал в нощно заведение на бул. "Санкт Петербург", когато се спречкал с други посетители и се наложило охраната да го изведе навън. Продължили да се разправят и опонентът ударил Георги в лицето с юмруци...

обновено на 17.11.19 в 08:24