Ученици от Търговската гимназия се запознаха с професиите в съда

Администрацията на Съдебната палата в Пловдив проведе днес среща с ученици от Търговската гимназия, за да им представи длъжностите съдебен секретар, деловодител, архивар и призовкар. 

От миналата година в училището има специалност „Съдебна администрация“, която заедно с „Бизнес комуникациите“ ще захранват с кадри тези професии.

Домакини на своеобразната Борса за съдебни служители бяха председателят на Районния съд Иван Калибацев и изпълняващата длъжността председател на Окръжния съд Антония Роглева.

Учениците от 11-и и 12-и клас доведе учителката по бизнес комуникации в Търговската гимназия Полина Маринова. Повечето от тях харесаха длъжността бизнес секретар, която е най-близка до образованието им.


Галерия

Още от категорията

Хората са доста нащипани, не вярват и ще протестират

Въпреки оттегленето от премиера намерение за неизплащане на първия ден от болничните, синдикатите се готвят за протести, каза в предаването „Ден след ден“ председателят на Стачния комитет на КНСБ Тодор Капитанов. Протестът ще се състои, защото няма институция в страната, която да даде гаранция, че това безумие няма да се предложи отново...

публикувано на 19.11.19 в 15:31

Стопани на къщи за гости не искат да връщат европари

Шест къщи за гости в Пловдивска област трябва да върнат изцяло получените европари по проектите за изграждането им заради констатирани нарушения. Те са в обявения от Държавен фонд „Земеделие“ предварителен списък с бенефициентите по Програмата за развитие на селските райони, за които е открито производство за налагане на 100 % санкция. В..

публикувано на 19.11.19 в 15:11

На празника на Сухопътни войски - говорят ветераните

Датата 19-ти ноември, на която за пореден отбелязваме празника на Сухопътните войски на българската армия е паметна, избрана за честване на родната бойна слава заради  събитията, случили се на този ден  през 1885-година, по време на Сръбско – българската война.   Сухопътните войски  са основният вид въоръжени сили в Българската армия.  Днес те..

публикувано на 19.11.19 в 12:26

Битката в БСП пречи на поставените цели

Ако развитието на БСП се сведе до битка на две лобита, нищо добро не чака партията. Това заяви в интервю за Радио Пловдив професор Александър Маринов, политолог и университетски преподавател. Той каза още, че има смисъл от вътрешно-партийната демокрация, ако тя я тласка напред. Пречка за изпълнението на целите пред БСП, са именно тези..

публикувано на 19.11.19 в 10:30

БЛС иска повишаване на цените на медицинските дейности

БЛС настоява средствата, с които се повишава бюджета на НЗОК за 2020 година, да се използват изцяло за повишаване на цените на медицинските дейности. Другото ни искане е да се предвидят 18 милиона лева допълнително за направленията, които не са достатъчно добре оценени в бъдещия бюджет – това са първичната и специализираната доболнична..

публикувано на 19.11.19 в 10:12