Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районните кметове от ГЕРБ с първи задачи в Пловдив

| обновено на 04.11.19 в 16:51

Новият кмет на район Южен Костадин Язов: След вота от вчера е ясно, че надделя желанието на жителите на района за промяна и по-добра работа в районната администрация. Изборите доказаха, че жителите на район Южен искат да имат постоянен достъп до кмета, искат осветление, искат паркинги. Основен проблем на Южен са транспортните връзки и натовереността на движението. Първото, с която ще се започне е инфраструктурата, но и трябва да се види бюджета на район Южен. До края на годината трябва да започне ремонта на улица „Даме Груев“, която е в окаяно състояние, 1/3 от движението минава от нея.

При всички случаи в рамките на 100 дни ще има видим резултат от работа ми. Аз ще искам повече пари от бюджета за район "Южен" за 2020 година.

Първото нещо, което ще направя е да подготвя район "Южен" за зимата, каза Костадин Язов. И допълни: Има много наболели места основно по пътните артерии. В нашия район улиците са много и някои от тях са в компрометирано състояние, трябват спешни ремонти. Заместник -  кметовете тепърва ще ги кажем след клетвата. Имам предложения,  но ще ги обсъдим по-широко. Това, което наследявам от Борислав Инчев е като цяло - една добре работеща администрация.

Новият кмет на район "Северен" Стоян Алексиев: Благодаря на всички хора, които гласуваха за мен и обещавам да бъда един достоен кмет и да работя за тях.

Има няколко неща, които ще направим в район "Северен" като начало. Започваме с паркирането в района, да разчертаем местата поне да се паркира правилно, по зелен район, хората да се чувстват по-добре като излязат пред тях и има доста работа.

Паркирането е основен проблем в нашия район, трафикът също е много силен. Мисля, че спасението е комплексно и трябват мерки, работим за тяхното решение. Зелени зони в "Северен" има, но ние трябва да ги облагородим, да има повече детски площадки, ще има повече паркчета. Заместник - кметове на района ще научим скоро, ще имам приемен ден и ще оповестим до дни кой ще е той.

Георги Стаменов новият стар кмет на "Централен": Ще довърша това, което е започнало като обекти в район Централен и след това ще подготвим района за предстоящата зима. 

Първият обект е  новият двор на ЦДГ "Зора", там правим пълна реконструция и до 20 дни ще приключи, и ще го покажем на всички. Там най- малките жители на "Централен" безопасно ще играят.

Активността на гражданите на Пловди е най-висока за район "Централен", това показа, че те са изключетелно отговорни за своето бъдеще и съдба. За район Централен ще искам по-висок бюджет от новия кмет Здравко Димитров. Това е задължително,  защото центърът на града  е важно да отговаря на европейската визия на Пловдив.

Димитър Колев, който повтаря мандат в район "Западен": Ние работехме за победата и я очаквахме. Категорично районът ще стане още по-зелен и чист, с по-обновена инфраструкура. Ние след месец ще преключим първия многоетажен паркинг в града. Пловдив ще има зоологическата градина, в първите дни на новия ни мандат ще има още работа, няма пречки да се продължи. 

Иван Стоянов, нов кмет на район "Източен": Аз съм запознат с района, и досега "Чистота" е най-голямо предприятие и работниците са предимно от района.  Имам начертана програма и съм зареден с енергия за работа. Има важни микройони - Изгрев, Каменица, Чайка и Столипиново. Предишният кмет Николай Чунчуков ме е запознал с работата и ще надградя започнатото. 

Ще продължа работата по отстраняване на незаконните постройки, те много бързо изникват, затова трябва да има екип, който да следи за тях. Всички трябва да се съобразяват със закона. 

Припомняме, че кметът на район "Тракия" - Костадин Димитров бе избран на първи тур с над 60 % доверие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Търсят ваксини срещу коклюш при джипита и в аптеките

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването коментираха в програма "Ден след ден" председателят на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и  общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски, председател на РК на БЛС. Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:44

Петима кандидат-студенти ще се борят за 1 място в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания 2024 за Медицински университет-Пловдив е открита, текат първите изпити за чуждестранните кандидати. Готов е справочникът за всички български кандидат-студенти, за четирите факултета на университета и в Медицинския колеж. Днес се проведе Ден на кандидат-студентите, в който участваха дванадесетокласници от Пловдив и..

публикувано на 24.04.24 в 13:15
Евелина Славкова

"Тренд": ГЕРБ-СДС водят с близо 10% на ПП-ДБ

Близо 10% ще е разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори в полза на партията на Бойко Борисов. Това сочи последното изследване на социологическа агенция "Тренд", което е по поръчка на в. "24 часа" и "Нова броудкастинг груп". В изследването, което е проведено в периода 12-19 април, са участвали 1002 души. Изводът от проучването е,..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Бизнесът и културата търсят механизми за сътрудничество

Среща между бизнеса, културните институции и местната администрация в Пловдив търси механизми за симбиоза помежду си. Идеята е да се създадат значими връзки между индустриите и културния сектор.  Участниците ще имат възможност да се ангажират в динамични дискусии, да изследват нови бизнес възможности и да създадат партньорства...

публикувано на 24.04.24 в 09:52

В БСП не прощават поведение като на Григорова и Йончева

Социологът Юрий Асланов смята, че сглобяването на служебното правителство е трудно се само заради промените в конституцията, но и защото никой не очакваше разглобяване на сглобката. След като логиката се счупи, тя ще продължи да се чупи и за по- незначителни неща, каквото е служебното правителство, каза той в предаването "Ден след ден" на Радио..

публикувано на 23.04.24 в 15:59