Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партията е първа политическа сила в Пловдивско и с удвоен резултат, спрямо изборите през 2015-та година

Резултатът на ГЕРБ в Пловдивска област е уникален

Все още не е ясна причината за загубата на Пламен Спасов в община "Родопи"

| обновено на 04.11.19 в 16:51
Снимка: bTV

Повече от това няма какво да пожелаем и няма как да го поискаме.

Това заяви пред Радио Пловдив областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев, който отново е кмет на Стамболийски.

Той посочи, че ГЕРБ отново е първа политическа сила в Пловдивска област. 

На първия тур партията печели четири общини - Стамболийски, Раковски, Карлово и Марица. На втория тур са спечелени още шест общини, а като се прибави и община Пловдив, ГЕРБ ще управлява общо 11 общини в 260-хилядната Пловдивска област, обобщи Мараджиев. 

Той припомни заявката си отпреди година при поемането на поста областен координатор на ГЕРБ, че ако му бъде даден лост и опорна точка, ГЕРБ може да спечели не по - малко от 10 общини в областта.

В момента ние имаме спечелени 11 общини, подчерта партийният координатор.

Резултатът в Асеновград е благодарение на многото усилия на д-р Грудев и на партията, коментира Мараджиев. Той посочи, че балотажът в Асеновград не е бил най - оспорван, тъй като от ГЕРБ са били убедени, че Грудев ще спечели. 

В Брезово една добра кандидатура на Христо Енков показа, че няма червени крепости, коментира Георги Мараджиев и припомни, че кандидатът на ГЕРБ не е спечелил там още на първия тур. 

На сериозен анализ ще бъде подложена загубата в община "Родопи", категоричен е областният координатор на ГЕРБ. По думите му, Пламен Спасов е управлявал общината осем години много добре, затова сега не вижда причини за тази загуба. 

ГЕРБ е първа политическа сила в областта и по брой общински съветници, съобщи Георги Мараджиев. Според цитираните от него данни ГЕРБ има 105 общински съветници, а тези на БСП са 78. 

Смяната на местните ръководства е в приоритетите на Изпълнителната комисия на г-н Борисов. Ако той реши, ще бъдат направени промени. 

Така Георги Мараджиев коментира евентуалните смени в ръководствата на ГЕРБ по места в Пловдивско.

Според него обаче такива промени не са необходими, тъй като партията е удвоила резултата си на тези местни избори, спрямо изборите през 2015-та година. Тогава са спечелени пет общини, а сега ГЕРБ печели общо 10 общини. 

Цялото интервю на Иванка Петкова с Георги Мараджиев е в звуковия файл. 

Карта на Пловдивска област



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

България не е в криза, но Горският дебне зад ъгъла

"Демокрацията в България си функционира, има всички институции – има президент, има правителство, има парламент, няма някаква драма. Това, че в предизборно време, се вдига тонът на разговора, и се започват с номерата, които трябва да ги позиционират по-добре преди изборите, е напълно логично. Няма нищо фрапантно. Проблемът е, че действително, в..

публикувано на 18.04.24 в 16:46

Промените в Конституцията ни хвърлят от казус в казус

Държавата отсъства от доста време, а самата сглобка, която ни управляваше, беше едно уродливо създание. Това коментира пловдивският депутат от „Има такъв народ“ Гроздан Караджов. Той допълни още, че именно тази сглобка ни е довела до служебен кабинет, който е ярко оцветен политически. Затова ИТН също иска вот на недоверие, въпреки че по..

публикувано на 18.04.24 в 15:45
Кметът на общината Павел Михайлов и кметът на Брестовица Мария Манолова (вдясно)

Брестовица може и да има скоро чиста вода

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов е уверен, че проблемът със замърсената вода в село Брестовица може да се реши до месеци, след като ВиК изгради довеждащия водопровод до селото. Преди 2 дни от МРРБ съобщиха, че рехабилитацията на съоръжението може да стартира, след като Българският ВиК холдинг е отпуснал инвестиционен заем в размер на..

публикувано на 18.04.24 в 14:50

Касовата бележка от пазаруването е нашата застраховка

В подготовка на празничната трапеза разговор в аванс с д-р Андрей Велчев, председател на Сдружението за достъпна и качествена храна за гражданския контрол в търговската мрежа и рисковете пред потребителите при онлайн пазаруването на хранителни стоки.  Сдружението започна проверки в обекти от мрежата за търговия на дребно с хранителни стоки в..

публикувано на 18.04.24 в 10:31

Очаквам още едни извънредни избори до края на годината

„Възраждане“ и без БСП продължават своята линия на опозиционно поведение и видимо са започнали предизборната кампания. Това коментира в предаването „Точно днес“ политологът и преподавател в катедра „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“ Ружа Смилова . За вота на недоверие към служебния кабинет „Не мога да допусна, че Корнелия..

публикувано на 18.04.24 в 10:28