Отличиха Пловдив ЕСК като неправителствена организация

„Европейска столица на културата Пловдив 2019“ спечели титлата за Институционален сайт и Неправителствена организация на церемония в София снощи. Тя й бе присъдена от журито на престижния конкурс „Сайт на годината 2019“. 

Същата титла получи и сайтът udoma.bg, за който гласува публиката. 

По двама победители - с награда на публиката и награда на журито -  имаше във всяка от 11-те категории на състезанието тази година. 

Специално жури присъди и 12-та награда – за цялостен принос. 


Още от категорията

Проф. Анри Кулев с изложба в Галерия "Възраждане"

Изложба  рисунки на проф. Анри Кулев  наречена  „Социумът според Анри“ ще се открие в галерия „Възраждане“. С нея се  отбелязва 70-годишнината на автора. Галеристката Красимира Алексиеваказва за изложбата: Анри напипва най-болезнените, най-фрапантно шокиращите недъзи и зейнали дупки в българския социален живот. Бърка смело в зейналите..

обновено на 20.11.19 в 09:13
Прпф. Асен Диамандиев

Откриват скулптура на проф. Асен Диамандиев в АМТИИ

В АМТИИ тържествено ще бъде открита  скулптура на проф. Асен Диамандиев, основател на академията и дал името си на висшето училище по изкуствата.  Скулптурата е дело на доц. Свилен Костадинов. На тържеството ще бъдат изпълнени 2 кратки творби на проф. Диамандиев и ще бъдат припомнениакценти от творческия му път. Церемонията по откриване на..

обновено на 20.11.19 в 09:13

Историческият музей посвещава тази вечер на Стою Шишков

„Вечер, посветена на Стою Шишков и планината на Орфей“  ще се проведе в зала „Съединение” на Историческия музей в Пловдив от 17:30 часа. На нея ще се представи новата книга на  Николай Щърбов и Снежина Рижикова, която проследява житейския път на Стою Шишков в Пловдив. Освен двамата автори в тематичната вечер ще вземе участие и състав от училище..

обновено на 20.11.19 в 09:13

РИМ Смолян с програма „Музей, изкуство, развлечение“

Регионалният исторически музей „Стою Шишков“ – Смолян стартира музейна програма „Музей, изкуство, развлечение“. Първото събитие е посветено на 21 ноември – Ден на християнското семейство и младеж. Тази вечер в залите на музея концертът ще бъде на „Музикалното семейство – Таня Димитрова и Веско от „Атлас“. С входните билети, на гърба на които..

публикувано на 20.11.19 в 07:11

"Попътни етюди" в Културен център "Тракарт"

Премиера на книгата „Попътни етюди” на Евдокия Борисова ще се състои тази вечер в Културен център „Тракарт”- Пловдив. Организатори на срещата са издателството „Скайуей Пъбликейшънс” и Българо-турския литературен клуб. Те пишат, че книгата включва текстове, писани в периода 2017 - 2019 година, плод на пътуванията на авторката по различен повод и с..

публикувано на 20.11.19 в 06:36