Венера Аръчкова от ГЕРБ оглави Общинския съвет в Смолян


Досегашният заместник- кмет Венера Аръчкова бе избрана за председател на новия Общински съвет в Смолян. Новоизбраните общински съветници и кметове положиха клетва на днешното тържествено заседание на Общинския съвет.


Общинският съветник от ГЕРБ Венера Аръчкова бе единственото издигнато предложение за председател на местния парламент. Най-голямата група в 29-членния Общинския съвет е на ГЕРБ - 11 съветника, но партията няма самостоятелно мнозинство. Втора политическа сила е местната коалиция "Новото време" със 7 съветника, следва групата на "БСП за България" с 6, трима има ДПС и двама за Земеделски народен съюз.

На сесията областният управител  Недялко Славов поздрави общинарите и им пожела успешен мандат, в който да не късат връзката с хората. Той ги призова да търсят допирните точки помежду си, да намират консенсус, дори когато това изглежда непостижимо, да не допускат дълбоко разделение, да привличат хората при взимането на важните решения.

Областният управител поздрави встъпващия в трети мандат кмет на Смолян Николай Мелемов и му подари икона на Св. Архангел Михаил.

Още от категорията

Развълнуван, кметът Иван Тотев се отчете с филм

Да си кмет на Пловдив е много лично и много емоционално усещане.  Важно е с какви очаквания влизаш в Общината, но е от значение и как излизаш от нея. С тези думи кметът на Пловдив два мандата – 2011 – 2019г. инж. Иван Тотев поздрави гражданите и гостите, дошли в изложбената зала на ул. „Гладстон“ да  видят документалния филм, с който той..

публикувано на 21.11.19 в 20:11

Един загинал и трима ранени на АМ "Тракия" край Пазарджик

Тежък пътен инцидент е станал следобед в района на 62-ри км. от АМ "Тракия" в платното по посока за София. Там шофьорът на лек автомобил "Мерцедес" е загубил управление над автомобила.  Колата се е завъртяла и се ударила в крайпътната мантинела и се преобърнала.  След получаване на сигнал за случилото към мястото са насочени екипи на "Пътна..

публикувано на 21.11.19 в 16:16

Предстоят промени в ръководството на фондация "Пловдив 2019"

С 50 гласа „За“ Обс прие предложението да се отправи препоръка до Управителния съвет Фондация „Пловдив 2019“ за спиране на процедурата по последната отворена покана „Наследство“ до попълване на Управителния съвет на организацията. Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че предстоят промени в ръководството на „Пловдив 2019“, но не уточни..

обновено на 21.11.19 в 16:03

Верижна катастрофа в Пловдив при преследване на нарушител

Шофьор на лека кола "Фиат" пренебрегна полицейски сигнал и не спря автомобила си, като предизвика гонка. Инцидентът е станал около 14 часа на ул. "Ландос" в район "Източен".  Шофьор продължил по пътя и полицаите го последвали със служебния си микробус. Полицейската кола, която била с включена светлинна и звукова сигнализация, не спряла на на кръстовището..

публикувано на 21.11.19 в 15:49

ДБ, Кауза Пловдив и ВМРО оглавиха четири от комисиите в Обс

ГЕРБ оглави 7 от общо 11-те комисии в общинския съвет. Представители на опозиционната Демократична България ще ръководят две, а на ВМРО и „Кауза Пловдив“ по една. Представители на ГЕРБ оглавяват комисиите по Правни въпроси, Финансово – бюджетната, Екология и комунални дейности, по Общинската собственост, по Обществен ред, транспорт и..

публикувано на 21.11.19 в 14:29