Местната власт в Карлово, Хисаря и Първомай встъпи в длъжност

На първите заседания на общинските съвет кметове и съветници положиха клетва.

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов положи клетва, а  новият председател на общинския съвет там е Доньо Тодоров. В своето обръщение  Кабаиванов отбеляза: Мандатите са кратки. Но Карлово, всички селища от Калофер до Клисура и България са най-важни. За тях ние трябва да работим. Да не бъдем от различни страни, а да бъдем от една страна – страната на гражданите на Карловска община. Винаги да знаем, че нас ни гледат някъде от горе, от високо Апостола, неговите съратници и най-големите български дарители.

В Хисаря новият кмет е Пенка Ганева от ГЕРБ, а съветник номер 1 стана инж. Найден Павлов от местна коалиция СДС – АБВ. Най- много мандати има БСП – 5, по четирима ГЕРБ и коалицията СДС-АБВ, Социалицистическа партия „Български път“ е с трима съветници и с един – ВМРО.

В Първомай кметът Николай Митков от БСП ще си партнира с избрания за председател на общинския съвет Христо Вълчев от СДС. В 21-местния парламент БСП има 6 мандата, ГЕРБ – пет, СДС – трима и по двама имат ДПС и ЗС „Ал. Стамболйски“.

През деня в длъжност встъпиха кметове и съветници в  Перущица и Раковски. 


Още от категорията

Ремонт на пътя Девин-Кричим ограничава движението

От днес до петък включително, както и през цялата следващата седмица от 7 сутринта до 7 вечерта ще бъде ограничено движението на всички превозни средства по третокласния път III-866 Девин – Кричим в отсечката от област Смолян до Кричим.  Причината е полагането на последния асфалтов пласт на настилката, съобщиха от Агенция Пътна Инфраструктура...

обновено на 20.11.19 в 09:24

Запълват с опаковки пластика на Витрувианския човек на Леонардо

Ученици ще запълнят с непотребни опаковки голяма обемна пластика на Витрувианския човек на Леонардо Да Винчи. Това ще стане по обед в двора на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“. Триметровата композиция е изработена от художника Жорж Трак и  ще бъде преместена в района на Дома на културата „Борис Христов“.  Целта е пловдивчани..

публикувано на 20.11.19 в 09:22
Архив

Започва зимното поддържане на републиканските пътища

От днес се въвежда зимното поддържане на републиканските пътища. От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да подготвят автомобилите си за пътуване при зимни условия,  тъй като от следващата седмица се очаква застудяване и по високопланинските райони е възможно дъждовете да преминават в сняг. Проверката за готовността на фирмите,..

публикувано на 20.11.19 в 06:24

Извънредно заседание провежда ОбС в Асеновград

Извънредно заседание ще проведе днес новият Общински съвет в Асеновград. Дневният ред на втората поредна сесия включва две процедурни точки.  Първата е избор на временна комисия за изготвяне на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, а втората касае избора на заместник-председатели на местния парламент. Председател на..

публикувано на 20.11.19 в 06:12

Съдът отмени решението за избор на ОбС в Панагюрище

Административният съд отмени решението за избор на Общинския съвет в Панагюрище. Оспорването е от Движението за права и свободи и засяга само една от централните секции в града, но разминаването и отчитането на недействителните бюлетини е толкова голямо, че може да промени състава на Общинския съвет. В жалбата се споменават още няколко..

обновено на 19.11.19 в 16:58