Новият кмет на Пловдив обяви програмата си за управление

43 приоритета е включил в програмата си за управление новият кмет на Пловдив Здравко Димитров. Те бяха публикувани днес на сайта му.

В нея той обещава да надгради свършеното в инфраструктурата, зеленото строителство, градския транспорт и културата. 

Предстои въвеждане на нова организация на движението чрез премахване на излишните светофари, включване на зелена вълна и лимитиране на левия завой на важни кръстовища, за да не се създават огромни опашки. Удобен градски транспорт, засилен контрол върху превозвачите и пускането на три денонощни линии е записано още в програмата му.

Изграждане на нови паркинги в шестте района, на 12 нови детски ясли и градини и 2 нови училища предвижда новият кмет. Намаляването на данък МПС, от който общината губи 9 милиона лева  е друг поет ангажимент. Освен поддържането на големите булеварди се предвижда ремонт на малките улици във всеки квартал. 

Общината няма повече да допуска да се строят жилищни сгради без осигурени гаражи или паркоместа.

По- висок бюджет за районите, както и въвеждането на електронни услуги са друг акцент в програмата му. Здравко Димитров обещава създаването на действаща приемна, в която ще работи екип от специалисти, както и обществени допитвания по важните за града въпроси. Екипът му вече има готова система за провеждане на консултации в интернет.

Ще бъде разработена концепция „Зелен град“.   Реализирането на големите инфраструктурни проекти на Пловдив, на летището и продължаване на инициативата Европейска столица на културата са други акценти в програмата на Димитров.


Още от категорията

В Белово арестуваха много пиян шофьор

Шофьор с рекордно количество алкохол в кръвта е задържан в Белово, съобщиха от полицейската дирекция в Пазарджик.  Около 19.30 ч. снощи автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Алфа Ромео“ близо до минералния плаж в Белово. Тестът с дрегер на 55-годишния шофьор от София показал „скромните“ 3.09 промила .  Мъжът е задържан за 24 часа, срещу..

публикувано на 14.11.19 в 14:19

Обявяват нова концесия за летище "Пловдив" до края на годината

. До края на годината предстои да бъде обявена отново концесията на летище "Пловдив". Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова при откриванерто на 11-тата Международна среща на туроператорите в Пловдив. Има сериозен интерес към нея от инвеститори, каза Ангелкова и уточни, че подробностите са от компетенциите на транспортния министър..

обновено на 14.11.19 в 12:54

Пловдив се готви за зимата

55 снегорина, 28 разпръсквача на сол и 7 челни товарача са осигурени за зимното дежурство в Пловдив, което започва на 25 ноември.  За поддържането на пешеходните зони, тротоари и велоалеи ще се използват малогабаритни мултифункционални машини, а при необходимост  и 7-те роторни снегорина, с които разполага общинското предприятие „Чистота“.  Днес..

публикувано на 14.11.19 в 12:53

Заловиха пироман, подпалил къща в Асеновград

Криминалистите в Асеновград  разкриха и задържаха извършител на палеж.  Случаят стана рано сутринта във вторник, когато съседи алармирали за обхваната в пламъци необитаема сграда на ул. „Копринарска“.  В резултат на бързите действия на огнеборците пожарът е локализиран и потушен, преди да обхване съседните постройки.  При огледа пожарникарите..

публикувано на 14.11.19 в 11:39

Дълъг затвор за нападателите на сестрата на Цар Киро

Дълги присъди затвор наложи Окръжен съд – Пловдив на тримата престъпници, нападнали и ограбили бижута за близо половин милион лева от къщата на сестрата на цар Киро - Марийка Илиева в село Йоаким Груево.  Марин Петров ще лежи 12 години при първоначален строг режим, плюс още почти две години по предишна условна присъда.  Другият нападател –..

публикувано на 14.11.19 в 10:07