Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 9 от 13 общини в Пазарджишко има незаконни сметища

| обновено на 09.11.19 в 16:12

В девет от 13-те общини на Пазарджишка област има незаконни   сметища. Това е установила проверка на регоналната екоинспекция. Кметовете на общините нарушители са получили предписания за почистване на терените. 

Незаконните сметища са установени в общините Батак, Белово, Велинград, Лесичово, Пазарджик, Пещера, Ракитово, Септември и Сърница. Според екоинспекторите част от предписанията вече са изпълнени, но предстоят допълнителни проверки.  

Единствено нарушения не са открити в Панагюрище, Брацигово и Стрелча, но кметът на последната община Стойно Чачов е с два предишни акта за незаконно извозване на отпадъци в старото, закрито сметище край града. 

Служители на екоинспекцията са проверили още 81 обекта на територията на областта, издадени са  42 предписания за отстраняване на нарушения. На две фирми са съставени актове за заустване на отпадъчни води без разрешение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриват късноантична сграда "Ирини“ в подлез "Археологически"

В Международния ден за опазване на паметниците на културата в Пловдив официално ще бъде открита късноантична сграда "Ирини“, която се намира в подлез „Археологически“ и е част от сериен обект "Епископската базилика и късноантичните мозайки на Филипопол, римска провинция Тракия“.  Заедно с това ще бъде отбелязана  и третата годишнина на..

обновено на 18.04.24 в 07:05

Откриха огнище на птичи грип в Асеновград

Огнище на птичи грип е открито в обект за отглеждане на кокошки носачки в Асеновград, където се отглеждат над 150 хиляди птици. Пробите за изследване са изпратени заради наблюдаваната от регистрирания ветеринарен лекар повишената смъртност в птицефермата, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните.  Определена е 3-километрова..

публикувано на 18.04.24 в 07:03

Над 4000 кутии нелегални цигари иззе полицията

Над 4000 кутии цигари без бандерол са иззети от полицията. При процесуално-следствените действия под наблюдение на Районна прокуратура - Пловдив са иззети 81 хиляди къса фабрични цигари без български бандерол Специализираната операция е осъществена вчера от служители на Трето РУ като част от активните мерки за пресичане на незаконна..

публикувано на 17.04.24 в 17:29

Пръскат срещу кърлежи и комари в Пловдив през нощта

От тази вечер започва пръскането срещу комари и кърлежи в Пловдив, ако метеорологичните условия са подходящи. До 26-ти април ще бъдат обработени розовите насаждения по основните булеварди в града, както и извършена дезинсекция по двата бряга на река Марица и в гробищните паркове. Обработките ще се извършват в часовия диапазон 22:00 – 5:30..

обновено на 17.04.24 в 16:20

Работещите във ВМЗ ще получат ДМС за Великден от една МРЗ

Допълнително възнаграждение, което работници и служители във ВМЗ ЕАД – Сопот ще получат, ще бъде изплатено преди Великден. Бонусът е в размер на една минимална работна заплата за предприятието, съгласно Колективния трудов договор.  Това става след решение на Съвета на директорите, на база добри финансови резултати, постигнати в дружеството и проведени..

обновено на 17.04.24 в 15:25