Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имаме шанс до края на мандата Пловдив да е втори по доходи

| обновено на 14.11.19 в 11:12

Новият стар заместник - кмет на Пловдив Стефан Стоянов участва в програма "Точно днес". Той представя акцентите за международната среща по туризъм в Пловдив от днес до 16 ноември. 

И още: за ресорите, които поема и за предизвикателство да развие проекта ЕСК и през 2020 година.

Стефан Стоянов: 

Стефан Стоянов: Това е една хубава инициатива, както вие казахте, се превърна през годините в една добра бизнес традиция. Започнаха преди шест години, когато търсехме повече възможности да привличаме чужди туроператори и е вече едно от добрите събития в България за туристическия бизнес.  

Каним туроператори, които имат потенциален интерес към Пловдив и към България като цяло, запознават се за няколко дни с възможностите за настаняване, с атракциите и след това сключват договори със свои партньори и започват да работят. Между другото след всяка среща имаме редица договори, които се подписват и това е една много добра инициатива през годините.  По-важното е, че вече можем да кажем, че имаме добре развит туристически продукт в града и туристически бизнес.

Акцент на поредното 11 издание ще бъде отново културният градски туризъм. Ще представим основните атракции – Стария град, Капана, археологията, ще бъде представен планът за Голямата базилика, която ще бъде основен акцент – ще имаме един изключително съвременен модерен музей така, че да бъдем максимално близо до новите технологии и да стане атракция, която да привлича хората. Това е идеята – всеки може да направи музей, но по-трудното е да имаш музей, който привлича публика.

Основен приоритет за мен и за общината остава подкрепата на образователната система – нови училища, нови детски градини. Продължаваме да работим сериозно върху самото съдържание и в училищата, и в детските градини, продължаваме дигитализацията на  учебния процес, започване на  нова  програма за иновативен учител, в тази програма са включени сериозни инвестиции в  детските площадки, около 300 хиляди е бюджетът за година, отледен специално за това.

Стоянов подчерта, че в програмата на общината има заложени нови пет детски градини и поне две училища.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Румен Радев се опитва да пази страната от конституционни кризи

Поканата на президента Румен Радев за разговор със служебния премиер по предлаганите промени в правителството е съвсем логична, за да се чуят подробно аргумените за тях, каза в предаването "Точно днес" Явор Гечев - съветник на държавния глава и бивш служебен министър на земеделието. Процедурата по назначаване на кабинета също включваше консултации,..

публикувано на 19.04.24 в 11:38

Ръст на доходите има, но картината не е толкова розова

Ръст на доходите има, но картината не е чак толкова розова както излиза от данните на НСИ, тъй като цифрите са усреднени. Това обясни икономическият анализатор на КНСБ Петър Мишев по повод данните на статистическия институт, че доходите на лице от домакинството са се повишили с 20,4% през изминалата година. Икономическият анализатор обясни,..

публикувано на 19.04.24 в 10:58

Градината пази духа на Вазов и е най- подходящо да носи името му

Историкът Стефан Шивачев подкрепя идеята градината на ул. "Христо Г. Данов" да носи името на Иван Вазов. Той се вкючи в дискусията, подета от администрацията на район "Централен" не само с аргументи от документите, но и с тезата, че Пловдив дължи на Патриарха на българската литература този спомен и признателност. Да, наистина идеята за създаването на..

публикувано на 19.04.24 в 10:44

Клуб "Квант" свърза успешно средното и висшето образование

Международна научно-приложна конференция на знаещите ще се проведе тази събота и неделя във филиала на Техническия университет-Пловдив. Организатор е фондация “ Клуб Квант ”, чиято мисия е откриването на таланти в областта на науката и инженерството. Специален гост от Австралия ще бъде Джейн Томпсън – футуролог и социален откривател, основател..

публикувано на 19.04.24 в 09:51

България не е в криза, но Горският дебне зад ъгъла

"Демокрацията в България си функционира, има всички институции – има президент, има правителство, има парламент, няма някаква драма. Това, че в предизборно време, се вдига тонът на разговора, и се започват с номерата, които трябва да ги позиционират по-добре преди изборите, е напълно логично. Няма нищо фрапантно. Проблемът е, че действително, в..

публикувано на 18.04.24 в 16:46