Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев победи с 3:1 в контрола Локомотив (ГО)

Ботев (Пловдив) се наложи с 3:1 над Локомотив (Горна Оряховица) в контролна среща. Спарингът се проведе на естествен терен №1 на „Футболен комплекс Ботев 1912“.

Двата тима направиха приятен за наблюдаване сблъсък, а наставникът на „канарчетата“ Ферарио Спасов пусна в игра всичките си налични футболисти, с изключение на контузения Димитър Пиргов.

Вратарят на "канарчетата" Георги Аргилашки се намеси лошо в 31-ата минута и топката влетя във вратата на Ботев след удар на Жак Пехливанов от границата на наказателното поле.

Веднага след изпълнението на центъра ботевистите организираха бърза атака, Атанас Стоименов пусна към Антонио Вутов и той с удар от средна дистанция изравни - 1:1. В 44-ата минута Марко Перван нацели страничната греда след добре изпълнен свободен удар.

Второто полувреме стартира с ранен гол за "жълто-черните". В 49-ата минута страхотна комбинация между Станислав Шопов и Джонатан Перейра завърши с центриране на бразилеца, а от малкото наказателно поле Фернандо Виана разстреля вратаря за 2:1.

В 53-ата минута Жак Пехливанов от състава на гостите получи червен картон, но мястото му на терена бе заето от Петър Чалъков. В 63-ата минута Слави Шопов центрира от фаул, Фернандо Виана продължи топката към вратата, но вратарят на гостите спаси.

В 67-ата минута талантът на "канарчетата" се отчете с ново много качествено центриране от корнер, като то бе оползотворено по най-добрия начин от Лъчезар Балтанов, който с глава прати топката в мрежата за 3:1.

3 минути по-късно роденият през 2003 година Бисер Бонев проби отдясно и подаде към Станислав Шопов, който от малък ъгъл стреля неточно. Секунди по-късно Шопов центрира от корнер, а Костадин Ничев с глава разтресе напречната греда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Ангел Лясков

Ангел Лясков изигра мач номер 100 в елита

Защитникът на Локомотив (Пловдив) Ангел Лясков записа своя мач № 100 в Първа лига, съобщиха от клуба. Той ознаменува своето представяне и с попадение, за да изравни резултата за 2:2 при гостуването на Берое в 29-ия кръг на Първа лига. “Щастлив съм от това постижение, още по-щастлив съм, че го правя именно с екипа на Локомотив. Не постигнахме този..

публикувано на 16.04.24 в 11:58
Крачанов, Христоскова и Кривошийска призоваха феновете за подкрепа

Шампионките призоваха за подкрепа срещу ЦСКА

Женският волейболен шампион Марица (Пловдив) преследва своята 10-а поредна титла в първенството. Маричанки ще са домакини на ЦСКА на 17 и 18 април в първите две срещи от плейофите. Мачовете ще се играят в зала „Сила“ от 18:30 часа. На брифинга в зала „Лаута“ преди двубоя присъстваха старши-треньорът Борислав Крачанов и волейболистките Добрина..

публикувано на 15.04.24 в 15:10
Стамен Белчев

Стамен Белчев замени Нестор ел Маестро начело на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Нестор ел Маестро бе уволнен от своя пост, а начело на "червените" застава Стамен Белчев, съобщиха от клуба. Раздялата с Нестор ел Маестро идва след незадоволителните резултати през пролетта. В последните си три мача ЦСКА записа домакински загуби от Локомотив (Пловдив) и Пирин (Благоевград), макар че записа победа в дербито с Левски..

публикувано на 15.04.24 в 13:08

Кристина Дончева за семейството като вдъхновение

 На 14.04.2024г.  в предаването „Споделено” гостува певицата Кристина Дончева. Гласът й се отличи още преди 10 години, когато участва в популярен телевизионен формат. След това създава много музика, която не успява да стигне до широка публика. Но тя не спира да се труди и усъвършенства. Криси сподели за трудностите и как всяка капка..

публикувано на 15.04.24 в 10:59

Локомотив взе само точка под Аязмото

Берое и Локомотив(Пловдив) завършиха 2:2 в един интригуващ двубой. Двата тима предложиха добро качество в приятната априлска вечер под Аязмото в Стара Загора. Първото положение в срещата бе изградено от  „смърфовете“. Димитър Илиев пусна извеждащ пас към Бабакар Дион, който от аутлинията подаде за Мичи Нтело,  но той бе затворен и нанесе много неточен..

обновено на 15.04.24 в 10:13