Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къщи за гости връщат 389 000 лв за неизпълнен бизнес план

| обновено на 20.11.19 в 12:06

Атанас Аргилов Илиев притежава Комплекс за селски туризъм в местността Дондуково, в община Брезово, по пътя за Свежен. Няколкото къщи за гости са в непосредствена близост до язовир Дондуково, който също стопанисва.

Тези дни получава решението на фонд „Земеделие“ за връщане на 100 процента на получената евросубсидия в размер на 389 000 лева. Смята, че несправедливо е определен като нарушител, а санкцията като непосилна. В акта е записано, че не е изпълнил напълно бизнес – плана си. 

За втората година трябва да съм регистрирал обороти от над 100 хиляди лева, но пазарът трудно може да се прогнозира. Възможно е консултантът да е завишил прогнозата за очакваните приходи, но за две години е много трудно да се стигнат, въпреки че и аз го искам. При всички положения всеки бизнес в началото работи на загуба, няма как веднага да се печели.

Илиев обясни, че къщите му за гости работят целогодишно, има клиенти, рекламира в пет сайта, а язовирът ползва за развиване на  риболовен туризъм. Комплексът функционира от три години като е проверяван три пъти, а нарушения не са констатирани. В него работят четирима души и фамилията на Илиев. Сега той се притеснява, че шумът около къщите - нарушители ще доведе до отлив на клиенти.

Атанас Илиев ще обжалва наложената санкция и смята, че ще спечели. Нито съм излъгал, нито съм измамил, ако има справедливост, не би трябвало да се притеснявам от нищо.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Румен Радев се опитва да пази страната от конституционни кризи

Поканата на президента Румен Радев за разговор със служебния премиер по предлаганите промени в правителството е съвсем логична, за да се чуят подробно аргумените за тях, каза в предаването "Точно днес" Явор Гечев - съветник на държавния глава и бивш служебен министър на земеделието. Процедурата по назначаване на кабинета също включваше консултации,..

публикувано на 19.04.24 в 11:38

Ръст на доходите има, но картината не е толкова розова

Ръст на доходите има, но картината не е чак толкова розова както излиза от данните на НСИ, тъй като цифрите са усреднени. Това обясни икономическият анализатор на КНСБ Петър Мишев по повод данните на статистическия институт, че доходите на лице от домакинството са се повишили с 20,4% през изминалата година. Икономическият анализатор обясни,..

публикувано на 19.04.24 в 10:58

Градината пази духа на Вазов и е най- подходящо да носи името му

Историкът Стефан Шивачев подкрепя идеята градината на ул. "Христо Г. Данов" да носи името на Иван Вазов. Той се вкючи в дискусията, подета от администрацията на район "Централен" не само с аргументи от документите, но и с тезата, че Пловдив дължи на Патриарха на българската литература този спомен и признателност. Да, наистина идеята за създаването на..

публикувано на 19.04.24 в 10:44

Клуб "Квант" свърза успешно средното и висшето образование

Международна научно-приложна конференция на знаещите ще се проведе тази събота и неделя във филиала на Техническия университет-Пловдив. Организатор е фондация “ Клуб Квант ”, чиято мисия е откриването на таланти в областта на науката и инженерството. Специален гост от Австралия ще бъде Джейн Томпсън – футуролог и социален откривател, основател..

публикувано на 19.04.24 в 09:51

България не е в криза, но Горският дебне зад ъгъла

"Демокрацията в България си функционира, има всички институции – има президент, има правителство, има парламент, няма някаква драма. Това, че в предизборно време, се вдига тонът на разговора, и се започват с номерата, които трябва да ги позиционират по-добре преди изборите, е напълно логично. Няма нищо фрапантно. Проблемът е, че действително, в..

публикувано на 18.04.24 в 16:46