Постигнато и предстоящо "Ден след ден"

Автор:

Парламентът прие промените в Закона за личната помощ, голяма част от които станаха факт заради продължителните протести на майките на деца с увреждания. Те са доволни от постигнатото, но ще продължат с натиска си - вече конкретно върху здравното министерство, защото искат промяна на системата на ТЕЛК.

На отличните икономически показатели на Пловдив, особено на фона на значителна част от градовете в България, бе посветена днешна среща. На нея бе съобщено, че през годината 2400 души, дошли от другаде, са намерили работа в Пловдив.

В същото време видеофилм, посветен на града, говори за климатични емигранти. Колкото и да е странно-особено на фона на дискусиите в столицата в последните дни, един  от героите на филма отива в София, за да си осигури по-чист въздух.

Над 60 000 зрители се очаква да събере програмата за откриването на Пловдив Европейска столица на културата 2019 на 12 януари вечерта.  Днес организаторите разказаха за съдържанието за предстоящата мащабна проява. Репетициите за нея вече са започнали на територията на Тютюневия град.