Обявиха победителите в конкурса "Вазовата България"

Приключи V Национален ученически конкурс "Вазовата България" за 2019-та година. Това съобщиха от къща музей „Иван Вазов” – гр. Сопот и обявиха победителите в отделните категории. Първо място за рецитация получи Йоана Станева, ученичка от 6 клас на МГ „Акад. К. Попов“,  Пловдив. Първо място за разказ получи Ангелена Ганчозова - 11 клас, ПГХТТ, гр. Пловдив. 

Втора награда за презентация е присъдена на ученика Стефан Стоянов Коков от 7 клас на ОУ "Христо Смирненски" – село Строево, община Марица. Ръководител на ученика е Ивелина Гачева - преподавател по български език и литература и по история и цивилизации в училището, уточниха от РУО-Пловдив.

Награда за първо място в раздел "драматизация" получават участници от 8 и 10 клас на СУ "Александър Иванов - Чапай", гр. Белово с "Тлъка в Алтъново" по мотиви на Иван Вазов.

Официалното връчване на наградите е на 9 юли 2019г. в експозиционната зала на къща музей "Иван Вазов". Тогава ще  се честват 169 години от рождението на Патриарха на българската литература.