Военослужещ от Карловската бригада залови крадец, ограбил жена

Военнослужещ от 61-ва Стрямска механизирана бригада предотврати престъпление над беззащитна жена. По време на домашен отпуск, на 09 август 2019 г. около 12.00 часа по обяд в Карлово старши сержант Цвятко Делков чува викове за помощ от беззащитна жена, която току-що е била ограбена.
Той реагира незабавно,  тръгва след извършителя на кражбата и след кратко преследване успява да го догони и задържи до пристигането на органите на МВР. 
С бързата си реакция старши сержант Цвятко Делков на практика успява да попречи на крадеца да предаде на своите съучастници откраднатите лични вещи, документи и портфейл на потърпевшата, съобщиха днес от Министерството на отбраната. В писмо до бригадата прокуратурата в Карлово изказа благодарност за достойната постъпка на старши сержанта. 
Той е на служба в 61-ва Стрямска механизирана бригада от 1999 г. Това е поредният случай на проявен граждански дълг от военнослужещ от бригадата, припомнят оттам. Преди няколко месеца ефрейтор Никола Върбанов спаси дете в буйните води на водопад „Сучурум”.