Сто-лица култура

Снимка

"Сто–лица култура“ – така се нарича създаденото специално за домакинството на Пловдив, като Европейска столица на културата през 2019-а година, съвместно предаване на програма „Хоризонт“ на БНР и Радио Пловдив.

"Сто-лица култура" се излъчва от студиото на БНР – Радио Пловдив в понеделник от 10.00 до 12.00 часа веднъж или два месечно, в зависимост от календара на културните събития. 


Водещ на предаването „Сто–лица култура“  е журналистът Ирина Недева.

Предаването звучи в два ефира – на програма „Хоризонт“ и на БНР – Радио Пловдив, като посланието на предаването е свързано с разбирането, че изкуството не е само за артисти и творци с тапия в ръце. Изкуството и културата са едновременно жизнена среда и инструмент за промяна на самата среда. Радиопредаването ще цели разрастване на аудиторията от чистите ценители, към тези, които не подозират, че ... сцената дебне отвсякъде.

Амбицията на БНР , като обществена медия,  е да направим нашите слушатели и читатели свидетели на множеството културни събития и факти, които ще изпълнят календара на Пловдив ЕСК 2019.

Благодарение на съвместния ефир с програма „Хоризонт“ на БНР, както на сайта на БНР и фактът, че програмите на БНР звучат на живо в интернет, всеки който има интерес към случващото се в Пловдив през знаковата не само за града, а и за България година, може да бъде информиран. 

Отправната точка е Пловдив, а хоризонтът - цялата страна и всяко кътче на света, където има поне един обичащ града си пловдивчанин.

"Хоризонт" и Радио Пловдив # ЗАЕДНО в "Сто-лица култура"

„Сто–лица култура“ – така се нарича създаденото специално за домакинството на Пловдив, като Европейска столица на културата през 2019-а година, съвместно предаване на програма „Хоризонт“ на БНР и Радио Пловдив. "Сто-лица култура" се излъчва..

обновено на 14.01.19 в 16:03

Постарахме се откриването на ЕСК да е възможно най-добро

„Постарахме се да осигурим преживяване на най-високо международно ниво за Пловдив, търсили сме възможно най-доброто“. Това каза в съвместното предаване на "Хоризонт" и Радио Пловдив „Сто-лица култура“ артистичният директор на „Пловдив 2019“ Светлана..

обновено на 14.01.19 в 16:02

Радвам се, че бях част от уникалното откриване на ЕСК

Основната идея на Европейската столица на културата е да остане нещо дълготрайно, заяви за БНР Диан Чобанов – музикален директор на Пловдивската опера. „Самото събитие заслужава повече усилия, така че поколенията след нас да знаят и да го свържат с..

обновено на 14.01.19 в 16:02

Още "за" и "против" шоуто на откриването на ЕСК

Още се съвземам от шока на откриването , каза в "Сто-лица култура", съвместното предаване на "Хоризонт" и Радио Пловдив, посветено на домакинството на Европейската столица на културата,  журналистът Алекс Леви. Леви работи във Франция и България. Във..

публикувано на 14.01.19 в 14:40