Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и  дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивия радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събтията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието по 300 различин начини да ви кажем „Добро утро”всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни  между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


Точно днес“ – пловдивски теми и литературни пътешествия

Събуждаме последното работно утро на седмицата с адвокат Владимир Дончев , а след това минаваме на актуалните теми за деня. На 19 април от 6 до 9.30 часа ще чуете: „Литературни пътешествия в Пловдив“ – уникален проект, който стартира от..

публикувано на 18.04.19 в 16:22

Започват „Литературни пътешествия в Пловдив“

Проектът "Литературни пътешествия в Пловдив" стартира в Европейската столица на културата. Той е иницииран от издателство „Летера“, а целта е да се опознае съществена част от духовната история на Пловдив посредством места и паметници, свързани с..

публикувано на 18.04.19 в 15:58

Антикорупционната комисия трябва да бъде закрита

Самата методика за разкриване на корупция и злоупотреба с власт е поставена на нездрава основа. Антикорупционната комисисия трябва да бъде закрита, защото  бе създадена по начин, че да не може да се стигне до същността на проблемите. Това коментира..

публикувано на 18.04.19 в 10:14

Нотр Дам е контекстът на европейската цивилизация

Светът помръкна, виждайки "Дамата от Париж" в пламъци и пепел. Експанзията на кадрите стопи за минути идеологическите противостояния, политическите антагонизми и заличи традиционните верски зависимости до степен Светът да осъзнае себе си като обща..

публикувано на 18.04.19 в 09:12

Преходът не е завършен, защото няма върховенство на закона

В зала „Съединение” на Историческия музей в Пловдив ще се състои премиерата на „Свидетелства за прехода“ – мемоарна книга на бившия министър-председател Иван Костов.   В центъра на мемоарите си Иван Костов поставя страната и процесите, през които тя..

обновено на 17.04.19 в 16:47

Точно днес в кадъра на 18 април

Светът помръкна, виждайки Дамата от Париж в пламъци и пепел. Експанзията на кадрите стопи за минути идеологическите противостояния, политическите антагонизми и заличи традиционните верски зависимости до степен Светът да осъзнае себе си като обща..

публикувано на 17.04.19 в 15:51

Франция има потенциал да възстанови катедралата

Пожарът в  Нотр Дам се случи не само в първия ден от Страстната седмица за католиците, но и в навечерието на Световния ден за опазването на културното наследство и това дава още отправни точки за коментар, отбеляза проф. Тодор Кръстев-  архитект, експерт..

публикувано на 17.04.19 в 11:43

В тъжната ситуация с "Нотр дам" да извлечем най-доброто с мисъл

Опасността от гигантския пожар в емблематичната парижка катедрала "Нотр дам"  е неутрализирана, но има "съмнения как сградата ще оцелее", заяви  държавният секретар във френското министерство на вътрешните работи Лоран Нунес, цитиран от Франс прес...

обновено на 16.04.19 в 13:14

Eли Станчева открива изложба в сряда в галерия "Аспект"

Известната художничка Ели Станчева открива в сряда своя изложба в галерия "Аспект". Платната са рисувани специално за този проект, а авторката за пореден път с тях доказва, че съчетанието от висок професионализъм, духовна задълбоченост и финес, са..

публикувано на 16.04.19 в 10:26
Румяна Коларова

Проевропейското крило на БСП е силно и отстрани знакови лица

Политическите послания преди евровота чертаем след ясните вече листи на ГЕРБ и БСП с политолога доц.  Румяна Коларова. Румяна Коларова първо коментира пожара в "Нотр дам": Само преди два дни се върнах от конфенеция във френската столица, и си..

публикувано на 16.04.19 в 10:06