Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и  дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивия радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събтията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието по 300 различин начини да ви кажем „Добро утро”всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни  между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


Важно е на скандала да се реагира, а не да се потулва

Можем да се радваме на такъв тип реакция. Имам предвид, че е важно да се реагира, а не да се потулва ,   така социологът Евелина Славкова коментира случая със спирането на БНР за пет часа на  петък 13 септември и репликите на премиера, определил го..

публикувано на 17.09.19 в 11:53

Трябват точни правила, а не произволни обяснения

Не може оптичният кабел да е причина за спирането на Радиото и по никакъв начин  не    трябва да се изключва връзката между подмяната на Силвия Великова и спирането на Радиото,  заяви медийният експерт и бивш член на НСРТ/СЕМ Иво Драганов.  Според..

публикувано на 17.09.19 в 10:53

Луда трева и други сюжети „Точно днес“

С вяра, надежда и любов  започваме  днес. Ще потърсим и мъдрост . В храма – иконите на трите дъщери на Света София  се отрупват с цветя за празника. Как  го приемат  пловдивчани, пита ги  Димитър Владимиров.  Казусът за спирането на програма..

публикувано на 16.09.19 в 17:07

Партийните кандидати в Пловдив са изхабени и пазят статуквото

Това каза лидерът на ДСБ в Пловдив Йордан Иванв. Той мотивира отказа си да приеме номинацията за кмет на Пловдив с тезата, че надпартийна личност с авторитет ще допринесе много повече за успеха на Демократична България. Аз смятам, че Пловдив има..

публикувано на 16.09.19 в 12:04

Мисията ни е да учим децата да мислят и да ценят труда

Нашата задача е накараме децата да мислят и да изработят вътрешните си критерии за добро и зло.  Тази задача е не само на учителите, но и на родителите, каза Валя Георгиева. Тя е преподава математика в СУ "СВ. Патриарх Евтимий" вече 36 години...

публикувано на 16.09.19 в 11:30

Да си първокласник - то не е шега, знаят Божидара и Милена

Най- вълнуващият първи учебен ден имат децата, които за първи път влизат в училище. къде плахо, къде с амбицията  да покажат, че вече са големи.  Поздравът към първолаците е от близначките Божидара и Милена Петрови, които вече са ученички в училище "Елин..

публикувано на 16.09.19 в 10:52

МУ- Пловдив ще бъде модерен европейски университет

Ректорът управлява не само със своите поддръжници, но и с всички колеги, каза новият ректор на МУ проф. Мариана Мурджева. Тя бе избрана от общото събрание в петък в силна конкуренция с още трима свои колеги, а на балатажа изпревари проф. Карен Джамбазов..

публикувано на 16.09.19 в 10:34

С всяка година се събират все по-малко отпадъци

90 хиляди тона  събрани отпадъци и 10 хиляди премахнати  нерегламентирани сметища отчита за 6 години  националната   инициатива  „Да изчистим България заедно”. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов в Пловдив. С..

публикувано на 14.09.19 в 11:14

Шпионският скандал изглежда буря в чаша вода

Изненадващо доц. Мира Радева заяви, че поривите на политическите партии в подготовка за местните избори не я интересуват. Гледа като гражданин, а не като социолог. Направили са някои социологични проучвания за определени личности, но отказа да ги..

публикувано на 13.09.19 в 12:34

Ще се върнем към бавната мода в малките бутичета

Д-р Динка Касабова, асистент и преподавател в АМТИИ с покана към слушателите за събитието тази вечер в атмосферата на Зеленото училище в Стария град, където в рамките на отворени врати на Академията ще се проведе модно дефиле на студентите от..

публикувано на 13.09.19 в 11:10