Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и  дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивия радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събтията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието по 300 различин начини да ви кажем „Добро утро”всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни  между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


„Точно днес“ – не всичко е пари

Бюджет 2020 година – от балансиран, през консервативен до „пица с пармезан и шунка“. Суперлативите за финансовата рамка на държавата бързо се топят на фона на недоволството от постигнатото коалиционно споразумение, а именно - първия ден от..

публикувано на 18.11.19 в 16:40

Започва да действа нов сайт за сигнали от болниците

"Пациентите имат думата" - четири сдруженията презентират днес на 18 ноември нов сайт, на който ще може да се подават сигнали за болниците. Питаме в разговор и за новото предложение на БЛС да се поиска 1 лев такса от децата на посещение при личния лекар..

обновено на 18.11.19 в 10:22

Бъдещето на модерното земеделие показват в Пловдив

Дигитализацията в земеделието и ролята на държавата и бизнеса при внедряването на иновациите в селското стопанство ще бъде ключова тема по време на предстоящата дискусия Клуб Investor „Агробизнес 2020“.  По време на събитието в хотел Империал..

обновено на 18.11.19 в 10:15

Отпуснати са два милиона лева за бедствени зони в Родопите

Смолян и бедствията - колко средства поискаха, а колко им отпуснаха. Много или малко са близо 2 млн. лева за справяне с аварийните участъци по Родопите - разговор с областния управител Недялко Славов . 1,8 млн. лв. отпусна на Смолянска област..

публикувано на 18.11.19 в 09:38

Тревожим се, че в рамките на три години БСП губи три избора

Открояваме и прогнозираме част от темите за новата седмица:  БСП  след пленума на Националния съвет на партията и след писмото, с което част от социалистите за пореден път поискаха оставката на Корнелия Нинова и националния предизборен щаб.  Сред..

публикувано на 18.11.19 в 09:38

Ерна Ангелова гостува с нова изложба в "Лабиринт"

Най-новата изложба на Ерна Ангелова се открива днес в галерия „Лабиринт“ - Пловдив.  " Писма до вкъщи " събират носталгиите и радостите, свързани с дома, където си бил дете. Те са любовно обяснение - ще видите и разберете към какво, като..

обновено на 18.11.19 в 07:16

"Точно днес"- за още яснота на посоките

Открояваме и прогнозираме част от темите за новата седмица: БСП след пленума на Националния съвет на партията и след писмото, с което част от социалистите за пореден път поискаха  оставката на Корнелия Нинова и националния предизборен щаб. Разговор с..

публикувано на 17.11.19 в 15:21

16 пианисти от 9 държави с концерт на 8 рояла в Пловдив

Концертът е едно от закриващите събития в програмата на „Пловдив 2019″ и ще обедини четирите града, кандидатствали за културна столица на Европа – София, Пловдив, Варна и Велико Търново. 8 рояла, 16 пианисти, 32 ръце ще изнесат 4 концерта в България...

публикувано на 15.11.19 в 13:03

Предложението за болничните е безумно и трябва да се оттегли

В никакъв случай няма да приемем предложението да не се плаща първия ден от болничния каза лидерът КНСБ Пламен Димитров. В преговори по цял пакет от мерки сме и с работодателите, и с правителството и там говорим за връщане към предишния вариант,..

публикувано на 15.11.19 в 12:21

Дали ще се плаща първият ден от болничния ще реши дебат в НС

250 лева минимална пенсия от 1 юли, неплатен първи ден от болничния и без такси в детските градини за децата на най- уязвимите групи - по тези решения на ГЕРБ и "Обединени патриоти", договорени на коалиционен съвет, разговаряме с депутата Александър..

публикувано на 15.11.19 в 11:44