РЕКЛАМА

Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и  дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивия радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събтията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието по 300 различин начини да ви кажем „Добро утро”всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни  между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


"Точно днес" на 22 октомври

В понеделник сверяваме не само часовника, но и настроенията за протести, за нови цени и данъци, и четем между редовете - вестници, книги и истории . Хиляди се обявиха в социалните мрежи срещу Валери Симеонов заради думите му, че протестиращите майки на..

публикувано на 21.10.18 в 16:14

Заложено ни е да обичаме Светеца чисто и безусловно

Свети  Иван Рилски е приеман  за най-великия български светец и отшелник, небесен закрилник и покровител на българския народ, патрон и основател на най-големия  манастир в България – Рилския, патрон на българските будители, още приживе наричан „земен..

публикувано на 19.10.18 в 10:36

Трима лекари от Пловдив са с национални награди

Днес по традиция се отбелязва Денят на българския лекар. На национално ниво в София от Българския лекарски съюз за Лекари на годината 2018 г. от Пловдив ще бъдат отличени: За дългогодишна дейност в областта на медицината и активен..

публикувано на 19.10.18 в 06:40

Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация заседава в Хисар

Национална конференция на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация започва от днес до 21 октомври   в Хисар. В нея ще участват над 350 специалисти от цялата страна. Темата на форума е „Ролята на физикалната и рехабиталиционната..

публикувано на 19.10.18 в 06:23

За смисъла - „Точно днес“

Търсим смисленото в деня – денят на Св. Иван Рилски Чудотворец . За величието на отшелника – покровител на българския народ и за суетата ни днес. Интервю с Пламен Сивов от Православие БГ и гласове  на  пловдивчани. В деня на българския..

публикувано на 18.10.18 в 17:00

Не се състоя същински дебат за проекта за площад "Централен"

Около проблемите на концепцията, на подхода за решаване на площадното пространство нямаше дебати. Бих могла да си мисля, че най-важният аспект на проекта се приема от присъстващите на обсъждането. Това, което се разискваше при представянето на идейния..

обновено на 18.10.18 в 16:19

60% от територията ни ще е демографска пустиня през 2030 г.

Демографските  тенденции в Европа и в България – тема на анализ, изготвен от експерти по демография с фокус промяна на демографските модели в контекста на миграционен натиск от Африка и Азия.  За демографските тенденции в България за период от 25..

обновено на 18.10.18 в 13:09
проф. Марин Дринов

В Панагюрище честват рождението на проф. Марин Дринов

180 години от рождението на проф. Марин Дринов отбелязваме тази година. Тридневните събития ще се състоят в София и Панагюрище от 18 до 20 октомври.  В София представители на БАН и делегация от Харковския национален университет "Василий Каразин" ще..

публикувано на 18.10.18 в 10:09

"Точно днес" от Централния площад - до българите и талантите им

Централният площад на Пловдив като витрина на времето и хората, които оставят  ежедневните си следи в града. Около темата витае болезнена чувствителност, заради отдавна ферментиралите обществени надежди за промяната му в съответствие както с..

публикувано на 17.10.18 в 17:49

Пловдивчани искат ангажирани социални политики със законите

От 1 юли догодина всички пенсии се увеличават с 5,7 на сто. Таванът на пенсиите се повишава от сегашните 910 на 1200 лева. При изчисляване на индивидуалния коефициент за пенсия отпадат трите най-добре платени години преди 1997-а година. От..

публикувано на 17.10.18 в 09:37