РЕКЛАМА

Точно днес

Снимка 


В утринния блок на Радио Пловдив не се питаме дали наистина  “Денят си личи от сутринта” и  дали  „Утрото е по- мъдро от вечерта”

Знаем, че информацията и добрата музика  сутрин са най- устойчивия радиоформат, който годините не пребориха.

Знаем, че за слушателите ни актуалността на информацията е не по- малко важна от анализа на събтията, че всеки ден е пореден, но и уникален, затова

„Точно днес” е мото, валидно за повече от 300 делнични и празнични дни.

Така имаме удовлствието по 300 различин начини да ви кажем „Добро утро”всеки ден от понеделник да петък .

Срещата ни  между 6.00 и 9.30 часа е територия, в която няма забранени теми и нежелани събеседници.


Шарено и различно „Точно днес”

За първа  година българските деца отбелязват Деня на Елмър. Героят на британския автор и илюстратор Дейвид Маккий е кариран слон. Пловдивската връзка е издателство „Жанет 45”, което заедно с фондация  „Детски книги” организират весел книжен..

публикувано на 26.05.17 в 16:53

Бизнесменът Вакрил Запрянов с повдигнато обвинение

Собственикът на фирма "Запрянови" - Вакрил Запрянов, е с повдигнато обвинение, че е допуснал разрушаването на сграда паметник на културата на ул. "Г. Данчов" в Асеновград.  Това съобщи самият той пред Радио Пловдив, като уточни, че вече си е вкъщи, след..

обновено на 26.05.17 в 16:41

НАТО може да помогне за заздравяване на морските граници

ЕС и американския президент Доналд Тръмп се разминаха по отношение на Русия, но се обединиха около въпросите свързани с борбата с тероризма. За изводите и нагласите след срещата на върха в Брюксел - коментар на доцент Марин Русев,..

публикувано на 26.05.17 в 11:38

Драматичен театър-Пловдив с три награди и нови амбиции

Драматичен театър - Пловдив с още едно признание. Три от наградите „Аскеер“ попаднаха в Пловдив, след като спектакъла „Вълци“ беше отличен от театралната гилдия. „Аскеер“ получиха Диана Добрева за   режисура , Петя Диманова за музика и Ивана Папазова..

публикувано на 26.05.17 в 10:28
Любомир Дацов

Няма нищо страшно при въвеждането на еврото

България в очакване на нов европейски сценарий... Идеята на еврокомисаря по икономическите въпроси, който обяви, че страните, които не са в Еврозоната, ще получат "предложение, на което не могат да откажат", предизвика нови надежди и реакции..

публикувано на 26.05.17 в 09:57

Европейски оферти и български изводи „Точно днес“

България в очакване на нов европейски сценарий...Финансов и не само... Идеята на еврокомисаря по икономическите въпроси, който обяви, че страните, които не са в Еврозоната, ще получат "предложение, на което не могат да откажат", предизвика нови..

публикувано на 25.05.17 в 16:56

Между нас и децата ни има вакуум

Какви обществени дефицити разкри появата на дебютната книга на 24-годишния автор Стан и какво се крие зад  посланието  „Нищо от това, което познаваш днес, няма да е твоята действителност утре. Ти си на ход!“  За грешките, за самотата,..

публикувано на 25.05.17 в 11:50

Трябва хармония между интересите на инвеститорите и обществото

 Архитектурно студио „АРКОНТ-А“  получи тазгодишната награда „Пловдив“ за архитектура.  От пластовете на  времето като археология  през конструктивните решения за сградите до модерните градоустройствени решения, зачитащи противоречивия обществен..

публикувано на 25.05.17 в 11:11

Броят на бъбречно болните расте непрекъснато

Какви опасности крият за здравето ни високото кръвно налягане и наднорменото тегло? И още – защо е необходимо да се погрижим за бъбреците си, когато тези фактори са налице? Отговор дава инициативата на Фейсбук страницата „Приятели на бъбреците“ – част..

публикувано на 25.05.17 в 10:22

Международен фестивал на поезията се открива в Пловдив

С вечер, посветена на полската, английската, българската и турската поезия и преводна литература – среща на творци без граници, стартира международният фестивал на поезията "Духовност без граници" – 2017.  Събитието се провежда в НБ "Иван Вазов"...

публикувано на 25.05.17 в 08:21