Машинното гласуване ще опорочи местните избори наесен

В 40 % от случаите - близо 1 200 машини от общо 3 000, произведоха грешни резултати! Това е обективният резултат от машинното гласуване на отминалите  европейски избори , заяви пред Радио Пловдив математикът проф. Михаил Константинов...

публикувано на 13.06.19 в 15:28

Партиите нямат намерение да бръкнат в собствения си джоб

Със 117 гласа "за" и 90 "против" Народното събрание прие промяната в закона за Държавния бюджет, с която се предвижда намаляване на държавната субсидия за партиите на 1 лев на глас. Делян Пеевски от ДПС предупреди, че това ще доведе до фалит на..

публикувано на 13.06.19 в 10:51

Идеите за намаляване на ДДС са политически, а не икономически

Идеите за намаляване на ДДС на някои стоки, лекарства и книги нямат финансова и икономическа логика. Има само политическа логика в тях. Някои от партиите, поради изчерпване на темите, се опитват да спекулират с неща, които имат някаква..

публикувано на 13.06.19 в 10:02

Главният прокурор трябва да е политически независим

Президентът проведе  Кръгла маса с неправителствения сектор по темата за предстоящия избор на главен прокурор, критериите и обществените  очаквания. Коментарът е на Петромир Кънчев от Инициатива "Правосъдие за всеки". Той заяви, че заедно с..

публикувано на 12.06.19 в 16:26

Изкуствените дебати ще ни донесат изкуствена демокрация

Като заместващ дебат, популизъм и демагогия определи дебатът за партийните субсидии политологът Димитър Аврамов. По думите му той измества съществените разговори, които не се водят в българското общество.  Така до следващите избори ще берем кисели..

публикувано на 12.06.19 в 16:06

У нас няма готовност за антитерористични действия

Създаването на антитерористични центрове у нас трябва да започне от нулата, сегашният вътрешен министър не е наясно с темата, а по случая с 16-годишния ученик от Пловдив, и службите у нас не са наясно какво трябва да се прави в такива случаи,..

публикувано на 12.06.19 в 11:24

Ябълковите градини на България и Китай си сътрудничат

Официално подписване на договорите за финансиране на изследователски проекти по Програма за научно и технологично сътрудничество между България и Китайската народна република ще се състои в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.  Проф...

публикувано на 12.06.19 в 10:49

В преговорите със Скопие няма място за компромис с истината

Вижда се, че с колегите от Скопие трудно намираме общ език. Беше доста странно да се види, че те не приемат исторически извори, които показват Гоце Делчев като български революционер - каза доц. Наум Кайчев, зам.- председател на съвместната комисия..

публикувано на 11.06.19 в 17:09

Намаляване на ДДС е флаг, който се вади преди избори

Имаме добри закони и лош контрол! В Деня на икономиста честитихме професионалния празник на доц. Григор Сарийски от Института за икономически изследвания към БАН. Темата е за намаляване на ДДС. Този път тя е обвързана със..

публикувано на 11.06.19 в 16:58

Алеята на книгите се премести под липите на Малката Главна

Определено най-големият празник за любителите на хубавите книги се случва по време на фестивала „Пловдив чете“, който тази година отбелязва своето 17-о издание. Голямата разлика спрямо миналогодишните форуми е, че Алеята на книгата не е ситуирана..

публикувано на 11.06.19 в 16:09