Вход свободен

Снимка

„Вход свободен е „глътка свеж въздух“ между информационните и публицистични предавания от утрото и следобеда. 

„Вход свободен“ представя по забавен и усмихнат начин събития, личности, лайфстайл, филмови новини, езотерика, култура, спорт. И всички теми водят към Пловдив :)

През „Вход свободен“  влизат рубриките „Еко аларма”, „Делнични импресии, „Как живееш Пловдив (Пазарджик, Смолян)”, „Добрата новина или уроци по щастие”; „Невероятно, но факт”; „Земята вика космоса”; „На кино”; „За и против”,  „Артист на седмица”; „Улиците на Пловдив, „Най-добрият пловдивчанин, когото познавам; „Цветя и поздрав за празника и „Виц на деня”.

Всеки делничен ден от 12.20 до 14.00 часа.

Водещи: Дора Башакова, Дарина Иванова и Жоро Пеев


Снимка

"Щък тук-там" във "Вход свободен"

Ще стартираме днешното предаване с това как редовното спортуване помага на физическото ни здраве.  Ще ви запознаем и с две предстоящи събития в Европейската столица на културата за 2019 година. В разговор с Лина Райнова ще научим повече за..

обновено на 10.10.19 в 10:57

"Вход свободен" -древни цивилизации и съвременни спорове

На 9 октомври 1874 година в Берн е подписан дотовор за създаване на Всеобщ пощенски съюз. Именно днешния ден целия свят празнува  като Световен ден на пощите. На  1 юли 1879 година България става пълноправен член на вече преименувания Всемирен пощенски..

обновено на 09.10.19 в 09:31

За сътворението във „Вход свободен“

Ще насочим вниманието ви към новата книга на Милка Кьосева, поетичната „Сътворение“. Втора поетична и трета книга, като цяло, за талантливата пловдивчанка. Приготвили сме и кино новини, както и интересния коментар на Жоро Пеев в..

обновено на 07.10.19 в 18:29

(не)Възможното образование във "Вход свободен"

Ще сложим старт на новата работна седмица с много музика и настроение. Ще научим някои от подходите, които добрият учител трябва да прилага към своите ученици, за да изгради връзка на доверие с тях. Ще ви срещнем с Лили Бързева, с която ще..

обновено на 07.10.19 в 12:56

Приказки за живота във „Вход свободен“

За спектакъла „Приказки за живота“, говорим с автора и режисьор Соня Ботева. Забавно-образователен уличен спектакъл, базиран на принципа на играта и импровизацията. Тази събота и неделя, от 17.30 часа, открита сцена „Ядрото“ в Капана. Вход..

обновено на 04.10.19 в 10:17

„Маската и нейното развитие през годините“ във "Вход свободен"

Днешният 3-ти октомври е ден на нашите скъпи баби и дядовци. Отбелязва се в над 30 държави по света. Защо имаме такава голяма връзка с родителите на нашите родители? Ще разберем в днешното предаване.  Ще ви срещнем с Александър Алексиев, председател..

обновено на 03.10.19 в 10:50

Европа на български във „Вход свободен“

На фокус ни е изложбата „Европа на български“, която се открива днес в Пловдив, в Склад, от 19 часа. Тя ни представя, визуално, различни истории, свързани с българската култура. Всеки от плакатите съдържа дума, изписана на кирилица. Даниел Ненчев, един..

публикувано на 01.10.19 в 17:21

Ден на музиката и поезията във "Вход свободен"

1-ви октомври е ден с много лица.  Ще разгледаме днешния ден като:  Ден на музиката, на поезията, на архитекта и на възрастните хора.  Ще ви срещнем и с Явор Кунчев. Той, от своя страна, ще ни разкаже повече за фестивала "Love Swing Dance",..

обновено на 01.10.19 в 09:32

За смеха, щастието и Чаплин във "Вход свободен"

В началото на седмицата, но в последния ден на септември, оставаме позитивно настроени и с отворени сърца за всичко красиво и забавно, което ни заобикаля, и ни помага да преодоляваме стреса на ежедневието. Днес ви срещаме с една виенчанка от..

обновено на 30.09.19 в 13:07

"Вход свободен" - за виното и твореца

Потапяме се в размисли, в края на работната седмица!  За пътя напред, за завещаното от предишните, за капките вино превърнати в послания, за цветовете на живота - разговаряме с художника доц.Румен Жеков - куратор на изложбата "За виното", която можете да..

обновено на 27.09.19 в 09:41