Вход свободен

Снимка

„Вход свободен е „глътка свеж въздух“ между информационните и публицистични предавания от утрото и следобеда. 

„Вход свободен“ представя по забавен и усмихнат начин събития, личности, лайфстайл, филмови новини, езотерика, култура, спорт. И всички теми водят към Пловдив :)

През „Вход свободен“  влизат рубриките „Еко аларма”, „Делнични импресии, „Как живееш Пловдив (Пазарджик, Смолян)”, „Добрата новина или уроци по щастие”; „Невероятно, но факт”; „Земята вика космоса”; „На кино”; „За и против”,  „Артист на седмица”; „Улиците на Пловдив, „Най-добрият пловдивчанин, когото познавам; „Цветя и поздрав за празника и „Виц на деня”.

Всеки делничен ден от 12.20 до 14.00 часа.

Водещи: Дора Башакова, Дарина Иванова и Жоро Пеев


Снимка

Революционно хранене и скаутски игри във „Вход свободен“

На 16 май отбелязваме световния ден на истинската храна, популярен още като ден на революцията в храненето. Той се отбелязва по инициатива на известния готвач Джейми Оливър. Целта е да се подпомогне образованието на деца и възрастни за храната, с цел..

обновено на 16.05.19 в 09:55

За климата и хората във "Вход свободен"

На 15 май отбелязваме Световния ден на климата и понеже изменението на климата е една от най-големите заплахи за живота на нашата планета, днес отново ще обърнем сериозно внимание на темата в рубриката ни „Еко аларма“. Измененията в климата не са..

обновено на 15.05.19 в 09:48

Петко Танчев с номинация за награда "Пловдив"

Срещаме ви с  Петко Танчев – визуален артист, художник и видео дизайнер - номиниран за награда „Пловдив“ в раздел „Аудио-визуални изкуства, фотография и операторско майсторство“ за „Мултимедиен дизайн и сценография на оперния спектакъл „Мадам Бътерфлай“ –..

публикувано на 14.05.19 в 15:11

Усети града и исторически разкази във „Вход свободен“

Днес ви запознаваме с проекта „Младежка работилница - усети града“, на Асоциация за култура, етнология и антропология „Медиатор“. Светослава Манчева – ръководител на проекта и Мария Славчева - обучител в проекта, разказват. АКЕА „Медиатор“..

обновено на 14.05.19 в 09:32

Цигуларката Даниела Щерева в "Артист на седмицата", 6-12 май

В "Артист на седмицата" ви представяме цигуларката Даниела Щерева. Оркестрант  в „Нейпълс симфони” във Флорида (САЩ), преподавател по цигулка, солист в многобройни камерни и солови концерти. "Възможността да пътуваме, да се сравняваме с останалата част..

публикувано на 13.05.19 в 15:33

Единственият вентролог в България гостува на "Вход Свободен"

В началото на работната седмица понякога се чувстваме толкова уморени, че дори рутинните разговори в службата са истинско изпитание! Усещали ли сте се сякаш произнасяте словата по инерция, сякаш думите се изплъзват през устата ви преди да са стигнали до..

обновено на 13.05.19 в 12:01

За химията и българският дух във „Вход свободен“

Този петък във „Вход свободен“ Ви каним да бъдете част от “Българският дух през вековете”. Това е и събитието, на което Пловдив като Европейска културна столица ще бъде домакин в дните от 10-и до 12-и май. Подробностите очакваме от проф. Дамян..

обновено на 10.05.19 в 10:08

"Артист на седмицата" представя пианистката Кристина Маринова

В „Артист на седмицата“ ви срещаме с  пианистката Кристина Маринова. „Сцената ми дава възможност да се докосна до една много широка амплитуда от хора, които са много различни от всичко, което ми е познато. И за това, тя ми дава едно от..

обновено на 09.05.19 в 23:03

"Артист на седмицата" представя виолистът Румен Цветков

"Композиторите за мен са вдъхновението, защото те наслагат историите върху нотния лист. Изпълнителите сме само хората, които правят достъпно посланието им до всички. Това считам за свой дълг - да търся истината в произведението и чистия вид на посланието,..

обновено на 09.05.19 в 22:57

"Вход Свободен" – усещане за европейска празничност

За разликите и съвпаденията на 9 май, за предпочитанията и усещането за празничност, ще си говорим, и ще потърсим общия корен – на човечност, желание за прогрес и свобода. В Денят на Европа ви срещаме със световноизвестната датска пианистка..

обновено на 09.05.19 в 10:38