Вход свободен

Снимка

„Вход свободен е „глътка свеж въздух“ между информационните и публицистични предавания от утрото и следобеда. 

„Вход свободен“ представя по забавен и усмихнат начин събития, личности, лайфстайл, филмови новини, езотерика, култура, спорт. И всички теми водят към Пловдив :)

През „Вход свободен“  влизат рубриките „Еко аларма”, „Делнични импресии, „Как живееш Пловдив (Пазарджик, Смолян)”, „Добрата новина или уроци по щастие”; „Невероятно, но факт”; „Земята вика космоса”; „На кино”; „За и против”,  „Артист на седмица”; „Улиците на Пловдив, „Най-добрият пловдивчанин, когото познавам; „Цветя и поздрав за празника и „Виц на деня”.

Всеки делничен ден от 12.20 до 14.00 часа.

Водещи: Дора Башакова, Дарина Иванова и Жоро Пеев


Снимка

Поезия и танцов спектакъл във „Вход свободен“

„Танците са тиха поезия“   Симонид от Кеос Грижим се за духа и тялото, и си говорим за поезия и танци. Деветокласничката от френската езикова гимназия в Пловдив „Антоан дьо Сент-Екзюпери”, Дария Лучинска ни разказва за дебютната си..

обновено на 22.04.19 в 13:07

Кулинарната купа на България и уиски хроники във „Вход свободен“

Казват, че готвенето било като любовта – или трябва да се отдадем изцяло, или трябва да се откажем! Предпочитаме първото, и добавяме дори глътка качествено уиски за разкош! Да, точно така! Добрата храна и доброто питие са нашите гурме водители..

обновено на 19.04.19 в 10:43

Творчески градове и анатомия на копривата във „Вход свободен“

Началото поставяме с първата самостоятелна изложба на Илияна Марбел : „Риби. Пустиня. Небе.“ Тя е завършила в Лондон, но избира да се върне и развива в България. Таня Лазарова ни среща с нея.  Асоциация за култура, етнология и антропология..

обновено на 18.04.19 в 09:42

"Вход свободен" - буквите в рисунки и рисуването в помощ на словото

В сряда започваме с въпрос? Да казваме ли това, което мислим или да премълчаваме? Ако да или не, кога и защо? Как ще се разреши спора, очаквайте да разберете в „За и против“ ! Срещаме ви с инициативата на Мария Янева – конкурс за рисунка на тема..

публикувано на 17.04.19 в 09:41

За писането, копирайтинга и споделянето във „Вход свободен“

„Сподели историята“ е събитие, което стартира днес в 16 часа, СКЛАД, ул. „Екзарх Йосиф“ 16, с вход свободен. То е част от програмата на Пловдив 2019. Росица Маринова от Центъра за неформално образование и културна дейност АЛОС, разказва. Гостува..

обновено на 16.04.19 в 09:31

"Вход свободен" – понеделник пълен с цветове

Поредното късно начало на работната седмица ни зарежда с настроение и надежда. Далеч по –спокойно  биха протичали дните от понеделник до петък, ако можехме да си позволим да започват с „отложен старт“! Шарено и интересно ще построим днешното..

обновено на 15.04.19 в 10:45

Най-важният урок и лични истории във „Вход свободен“

Петък е! И ни е ред, и ни се пада да бъдем отново заедно в ефира на радио Пловдив!  Любопитно и с усмивка, а и за нищо на света не бихме пропуснали значимите събития в нашия град. Като начало ще Ви поканим на премиерата на два вълнуващи..

обновено на 15.04.19 в 10:45

"Вход Свободен" - пловдивски жаргон и българо-румънски дружби

Подготовката за края на работната седмица започваме от днес! Това , в последните месеци налагаме като традиция във „Вход свободен“, а целта е да сведем до минимум стреса и напрежението. Насочвайки мислите си към почивните дни, днес по-рано от..

публикувано на 11.04.19 в 10:30

Юбилей, забавна азбука и специално гостуване във „Вход свободен“

Фестивалът на здравословния начин на живот „Здравей, Здраве“, отбелязва своя 10-годишен юбилей. Говорим си със Стефи Недевска, част от екипа на организаторите и ПР на фестивала. Радио Пловдив е медиен партньор на събитието, което ще се случи на 20 и 21..

публикувано на 09.04.19 в 18:45

Да почистим дом, тяло и душа във "Вход свободен"

Началото на пролетта свързваме с обновление  във всеки смисъл! Пролетта е онова време в което се стремим да почистим всичко наоколо  и вътре в нас – къща, тяло и  душа! Заложено е в инстинктите ни, както и в народния календар! Постите преди Великден,..

обновено на 09.04.19 в 09:32