Звукът на киното

Снимка


Това е предаване за любителите на хубавата музика и киното. Казано направо – за феновете на филмовата музика.

В рамките на час, всяка събота сутрин, в  „Звукът на киного“ ще ви представяме по един албум с любим филмов саундтрак.

Разбира се ще има и екстра, защото в много случаи саундтракът на даден филм не включва цялата музика, вдъхновена от киноразказа. Вие обаче ще може да я чуете в „Звукък на киното“ в събота след новините в 8.00 часа.

Редактор: Мария Дамова


"Звукът на киното" носи "Страстите Христови"

В седмицата на Христовото страдание, човешкото съмнение и божието Възкресение "Звукът на киното" ще представи музиката от изключителния филм на Мел Гибсън "Страстите Христови"/The Passion of the Christ . Слушайте в петък от 15.00 и в събота от 8.00..

обновено на 25.04.19 в 14:17

"Звукът на киното" ви кани на сцената с "Ела, изпей!"

Пролетно и усмихнато преживяване в съботата преди Цветница и в "Звукът на киното". Предлагаме ви музиката от филма "Sing", чието българско заглавие е "Ела, изпей!" Филмът е създаден през 2016-а година и е анимационен. Озвучен е с гласовете на любими и..

обновено на 19.04.19 в 16:51

В "Звукът на киното" пускаме слънчевата светлина

Пригответе се за хипи преживяване в "Звукът на киното" в събота след новините в 8.00 часа. Тази седмица ще пускаме слънчевата светлина, защото ще слушаме музиката от филма "КОСА"/ "HAIR" . Култовият за поколения филм на Милош Форман  е базиран на..

обновено на 13.04.19 в 08:05

"Звукът на киното" ни води в епохата на джаза с "Чикаго"

Тази събота в "Звукът на киното" слушаме „Чикаго“. Не парчета на световноизвестната американска група, а саундтрака от филма-мюзикъл, появил се на екран в края на 2002 година. Музиката е на Джон Кандър. Кинолентата е филмова адаптация на едноименния..

обновено на 05.04.19 в 16:51

В "Звукът на киното" - "Забриски пойнт" и "Игра на тронове"

Музика от култовия сериал "Игра на тронове" и легендарната лента на Микеланджело Антониони  "Забриски пойнт" ще звучат тази събота в "Звукът на киното". Забриски пойнт (Zabriskie Point) е филм от 1970 година на италианския режисьор Микеланджело..

обновено на 31.03.19 в 09:53

"Лабиринт" и "Най-великият шоумен" в "Звукът на киното"

Музиката от два любими филма "Лабиринт" и "Най- великият шоумен"   ще звучи тази събота в "Звукът на киното".  Хю Джакмън е звездата в "Най- великият шоумен"  - този свеж и оригинален мюзикъл, който разказва за зараждането на шоубизнеса. Вдъхновен от..

обновено на 22.03.19 в 16:56

Мюзикълът - шедьовър "Ах, този джаз" в "Звукът на киното"

"Звукът на киното" ще ви предложи тази събота спомен за изключителния филм на Боб Фос "Ах, този джаз"! Пълната версия на музиката от саундтрака ще чуете, както обикновено, след  новините в 8.00 часа. Вдъхновил поколения зрители и множество творци, “Ах,..

обновено на 16.03.19 в 08:07

"Звукът на киното" идва с "Мръсни танци" и "Криминале"

В "Звукът на киното" тази събота ще слушаме саундтрака на "Мръсни танци" (2017).  Филмът е музикален римейк на класическата лента със същото заглавие от 1987 год.  30 години след премиерата на оригинала се появи и първият епизод на мини сериал на ABC...

обновено на 08.03.19 в 17:00

"Звукът на киното" представя звездните "Рим" и "Рей"

Музика от филма „Рим“ на Алфонсо Куарон ще ви предложим тази събота, 02 март, в „Звукът на киното“. Лентата спечели „Оскар“ в категориите за най-добър чуждоезичен филм и най-добро операторско майсторство, а мексиканецът Алфонсо Куарон беше отличен за..

обновено на 04.03.19 в 13:56

Андреа Бочели и 2Cellos в "Звукът на киното"

"Звукът на киното" тази събота ще ви предложи среща и с любими песни от филми на „Уолт Дисни Студиос".  В подборката JAZZ LOVES DISNEY - 2 ще чуете песни от филми като "Красавицата и звяра", "Малката русалка" и "Пепеляшка". Освен JAZZ LOVES DISNEY - 2 ще..

обновено на 22.02.19 в 16:58