Звукът на киното

Снимка


Това е предаване за любителите на хубавата музика и киното. Казано направо – за феновете на филмовата музика.

В рамките на час, всяка събота сутрин, в  „Звукът на киного“ ще ви представяме по един албум с любим филмов саундтрак.

Разбира се ще има и екстра, защото в много случаи саундтракът на даден филм не включва цялата музика, вдъхновена от киноразказа. Вие обаче ще може да я чуете в „Звукък на киното“ в събота след новините в 8.00 часа.

Редактор: Мария Дамова


"Звукът на киното" ни води в гангстерски Лондон с "Легенда"

В "Звукът на киното" ви връщаме в 60-те с музика от филма "Legent"/"Легенда" .  Саундтракът е на композитора Картър Бъруел. Той е автор на музиката на филми като "Брюж", "Изгори след прочитане", "Здрач" и "Седем психопата". Филмът на  Брайън Хелгеленд,..

обновено на 09.06.19 в 10:17

"Звукът на киното" продължава с още "Амадеус"

Празникът продължава втора седмица. Както ви обещахме в "Звукът на киното" две поредни седмици, в събота, ще слушаме музика на Моцарт от забележителният филм на Милош Форман „Амадеус“. Шедьовърът на чешкия режисьор, по сценарий на Питър Шафар, е..

обновено на 01.06.19 в 17:36

"Амадеус" ще ни прави щастливи в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“. В две поредни седмици, в събота, ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът..

обновено на 24.05.19 в 16:52

"Звукът на киното" идва с "Хубава жена"

Не само споменът за усмивката на Джулия Робъртс и романтичната история на героинята й, но и чудесната музика на превърналия с в класика филм от началото на 90-те години на миналия век, ще ни радват тази събота в "Звукът на киното". Освен хубавата музика на..

обновено на 19.05.19 в 10:09

"Звукът на киното" кани на "Последно танго в Париж"

Музиката от емблематичния филм на Бернардо Бертолучи "Последно танго в Париж" ще слушате тази седмица в "Звукът на киното". И още един саундтрак - този на фентъзито, режисирано от Зак Снайдър - "Измислен свят" . "Последно танго в Париж" се..

обновено на 13.05.19 в 09:28

В "Звукът на киното" - разходка в Пиренеите

Романтично преживяване с  „Вики, Кристина, Барселона“ ви очаква тази празнична седмица в "Звукът на киното".  Емоционалният градус ще повиши и музиката от лентата на Карлос Саура " Фадо ".    "Вики, Кристина, Барселона“ е определян за един от..

обновено на 03.05.19 в 17:01

"Звукът на киното" носи "Страстите Христови"

В седмицата на Христовото страдание, човешкото съмнение и божието Възкресение "Звукът на киното" ще представи музиката от изключителния филм на Мел Гибсън "Страстите Христови"/The Passion of the Christ . Слушайте в петък от 15.00 и в събота от 8.00..

обновено на 28.04.19 в 10:11

"Звукът на киното" ви кани на сцената с "Ела, изпей!"

Пролетно и усмихнато преживяване в съботата преди Цветница и в "Звукът на киното". Предлагаме ви музиката от филма "Sing", чието българско заглавие е "Ела, изпей!" Филмът е създаден през 2016-а година и е анимационен. Озвучен е с гласовете на любими и..

обновено на 19.04.19 в 16:51

В "Звукът на киното" пускаме слънчевата светлина

Пригответе се за хипи преживяване в "Звукът на киното" в събота след новините в 8.00 часа. Тази седмица ще пускаме слънчевата светлина, защото ще слушаме музиката от филма "КОСА"/ "HAIR" . Култовият за поколения филм на Милош Форман  е базиран на..

обновено на 13.04.19 в 08:05

"Звукът на киното" ни води в епохата на джаза с "Чикаго"

Тази събота в "Звукът на киното" слушаме „Чикаго“. Не парчета на световноизвестната американска група, а саундтрака от филма-мюзикъл, появил се на екран в края на 2002 година. Музиката е на Джон Кандър. Кинолентата е филмова адаптация на едноименния..

обновено на 05.04.19 в 16:51