Звукът на киното

Снимка


Това е предаване за любителите на хубавата музика и киното. Казано направо – за феновете на филмовата музика.

В рамките на час, всяка събота сутрин, в  „Звукът на киного“ ще ви представяме по един албум с любим филмов саундтрак.

Разбира се ще има и екстра, защото в много случаи саундтракът на даден филм не включва цялата музика, вдъхновена от киноразказа. Вие обаче ще може да я чуете в „Звукък на киното“ в събота след новините в 8.00 часа.

Редактор: Мария Дамова


"През Вселената" в "Звукът на киното"

Музиката от филма "Across the Unrverse" ("През Вселената") е предложението ни в предаването "Звукът на киното" и тази събота /21. 09. 2019/ по Радио Пловдив. На 14-ти септември чухте първата част от "През Вселената", сега предстои втората част от мюзикъла с..

обновено на 20.09.19 в 18:26

Стефан Вълдобрев и "Пансион за кучета" в "Звукът на киното"

Музиката от филма на Стефан Комадарев „Пансион за кучета“ ще звучи тази събота в "Звукът на киното". А тази музика е на Стефан Вълдобрев.  Той е отличен за нея  с награда за филмов дебют в Националния филмов фестивал „Златна роза“ във Варна (2000 г.)...

обновено на 06.09.19 в 21:20

"Духът" на Бионсе в музиката на новия "Цар Лъв"

Премиерата на новия прочит на анимационната класика на  Дисни "Цар Лъв"/$The Lion King: The Gift" остана в месец юли, но сега е време да чуем и саундтрака от "The Lion King: The Gift". Режисьор на римейкът на "Цар Лъв" е Джон Фавро.  Сред изпълнителите в..

обновено на 30.08.19 в 13:52

"Звукът на киното" идва с музиката на "Д-р Хаус"

Ексцентричният „ Д-р Хаус “ ще гостува в "Звукът на киното" тази събота. Разбира се, ще ви предложим не среща с талантливия британски актьор Хю Лори, събрал световна слава с тази роля.  В "Звукът на киното" ще слушате саундтрака на рейтинговия..

обновено на 25.08.19 в 10:12

В "Звукът на киното" среща под прожекторите на "Мулен Руж"

В "Звукът на киното" тази събота ще ви отведем в царството на кабарето и канкана с музиката от филма " Мулен Руж ". В този мюзикъл всичко е пищно, феерично и мащабно, а музиката прекрасна, романтична и зареждаща.  „Мулен Руж“ е филм на Баз Лурман от 2001..

обновено на 18.08.19 в 13:21

"Звукът на киното" представя звездните "Рим" и "Рей"

Музика от филма „Рим“ на Алфонсо Куарон ще ви предложим тази събота, 02 март, в „Звукът на киното“. Лентата спечели „Оскар“ в категориите за най-добър чуждоезичен филм и най-добро операторско майсторство, а мексиканецът Алфонсо Куарон беше отличен за..

обновено на 11.08.19 в 11:01

Среща с пламенната "Фрида" в "Звукът на киното"

Тази събота в "Звукът на киното" ще ви предложим музика от биографичния филм за известната мексиканска художничка Фрида Кало.  Режисьор на лентата е небезизвестният театрален режисьор Джули Теймор, а в ролята на ексцентричната художничка се..

обновено на 09.08.19 в 13:56

"Звукът на киното" в плен на телевизията

Тази събота ще ви отведем в света на телевизията с музика от популярния филм на Рон Хауърд " Ед тв ". Комедията се появава на екран през 1999 година и в лентата участват звезди на Холивууд от ранга на Матю Макконъхи, Уди Харелсън и Майкъл Мур. Ако не..

обновено на 03.08.19 в 08:06

Усмивки и ведро настроение в "Звукът на киното"

Лятно настроение и повече усмивки в "Звукът на киното" обещаваме тази събота. Ще слушате "Bean" - The Album.  Саундтракът включва подборка от песни на групи, които са звучали във филми на великия и обичан британски комик Роуън Аткинсън.  Сред..

обновено на 21.07.19 в 10:08

"Звукът на киното" ни води в гангстерски Лондон с "Легенда"

В "Звукът на киното" ви връщаме в 60-те с музика от филма "Legent"/"Легенда" .  Саундтракът е на композитора Картър Бъруел. Той е автор на музиката на филми като "Брюж", "Изгори след прочитане", "Здрач" и "Седем психопата". Филмът на  Брайън Хелгеленд,..

обновено на 09.06.19 в 10:17