Доклад на ЕК: България не е готова за еврозоната

България не е готова да влезе в еврозоната, отчита доклад на Европейската комисия, който се публикува веднъж на две години. В документа се посочва, че страната ни, както и останалите 6 държави-кандидатки, не са готови да приемат еврото. Документът..

обновено на 23.05.18 в 14:12
Бисер Петков

Бисер Петков трябва да представи в НС концепция за проект на Закон за социалните услуги

До 30 юни министърът на труда и социалната политика Бисер Петков трябва да представи в Народното събрание концепция за проект на Закон за социалните услуги. Решението беше гласувано след разискване в пленарната зала по искане на БСП за политиката на..

публикувано на 23.05.18 в 14:03

Осем шведски изтребителя пристигнаха за учение в Естония

Във военновъздушната база „Емари“ край естонската столица Талин са пристигнали 8 шведски изтребителя Saab JAS 39, съобщава главният щаб на въоръжените сили на Естония. Заедно с изтребителите в базата е кацнал и военен транспортен самолет C-130 Hercules...

публикувано на 23.05.18 в 13:19

Песков: България се интересува от енергийни проекти, но конкретни разговори не са водени

България се интересува от участие в големи международни енергийни проекти, но засега никакви конкретни разговори не са водени, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА „Новости“ „Българската страна проявява интерес, но конкретни..

публикувано на 23.05.18 в 12:59
Премиерът Бойко Борисов

Бойко Борисов: България има балансирана външна политика в Западните Балкани

България има балансирана външна политика в Западните Балкани. Оценката е на премиера Бойко Борисов. Според него срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани е успех за Българското евпропредседателство: "Неслучайно Хашим Тачи и Вучич си стискат ръцете..

публикувано на 23.05.18 в 12:57

Теменужка Петкова: Не са възможни преговори с потенциалните инвеститори, без преговори с "Росатом"

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви, че процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене" трябва да гарантира максимална публичност и в нея да са заложени обективни критерии. Според Петкова не са възможни преговори с..

публикувано на 23.05.18 в 12:52
Доналд Тръмп на собственото си голф игрище, което се намира в Шотландия

Тръмп може да удължи визитата си във Великобритания, за да поиграе голф

Доналд Тръмп може да удължи престоя си във Великобритания, за да поиграе голф, съобщава Sky News. Президентът на САЩ ще посети Обединеното кралство на 13 юли. Програмата му все още не е оповестена, но се предполага, че ще пие чай с кралицата и ще..

публикувано на 23.05.18 в 12:30

Борис Джонсън поиска самолет, за да пътува по света за търговски сделки след Брекзит

Британският министър на външните работи Борис Джонсън заяви, че би било добре неговото министерство да разполага със собствен самолет, за да пътува по света и да увеличи шансовете за сключване на търговски сделки след Брекзит, като се оплака, че сега не..

публикувано на 23.05.18 в 11:37
Димитрис Аврамопулос и Бойко Борисов

Димитрис Аврамопулос: България трябва да бъде приета в Шенген

България отлично охранява външната граница на ЕС с Турция и трябва да бъде приета в Шенген. Това е заявил еврокомисарят за миграцията и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос по време на срещата си в София с премиера Бойко Борисов, съобщиха от..

публикувано на 23.05.18 в 11:26

Правителството отпуска безлихвена помощ на МЗ за заплатите в болниците в Ловеч и Враца

Правителството предоставя на Министерството на здравеопазването безлихвена възмездна помощ, с която да се платят дължимите заплати в болниците в Ловеч и Враца.  Осигурени са малко над 2 200 000  лв., с които да се платят дължимите заплати в болниците...

публикувано на 23.05.18 в 11:19

НС прие окончателните промени в Кодекса за социално осигуряване

Народното събрание прие окончателните промени в Кодекса за социално осигуряване, с които се гарантират допълнителни пенсионни права за работници от Европейския съюз при постъпването им на работа, в която и да е страна-членка. Промените предвиждат..

публикувано на 23.05.18 в 09:50
Искра Михайлова

Искра Михайлова: Възможностите за инвестиции в един регион трябва да се гледат комплексно

Регионите в Северна България са проблемни, тъй като в тях има по-малко инвестиции, имаме проблеми с образованието и с услугите, а това са характеристиките на изоставащите региони в цяла Европа. Това каза в предаването "Преди всички"..

публикувано на 23.05.18 в 09:19
Ван И

Ван И: Годишните срещи на върха между Китай и страните от Централна и Източна Европа са полезни за ЕС

Годишните срещи на върха между Китай и страните от Централна и Източна Европа са полезни за ЕС. Това заяви китайският външен министър Ван И на среща в Аржентина с българския външен министър Екатерина Захариева. Той отхвърли безпокойствата, че Пекин иска да..

публикувано на 23.05.18 в 08:21

Калоян Правов: Илюзия е, че добрите политици ще ни спасят от лошите технологични предприемачи

Има дълбоки проблемни линии между ключови европейски държави и САЩ, които трябва да бъдат разрешени. Това каза в предаването „Преди всички“ политическият анализатор  Калоян Правов, който коментира критичните точки в отношенията между Брюксел и..

публикувано на 23.05.18 в 08:17
Кирил Ананиев

Очаква се Кирил Ананиев да предложи механизъм за изплащането на заплатите на лекарите от Ловеч и Враца

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев се очаква да предложи на правителството отпускането на пари за дължимите от февруари до април заплати на медиците в болниците във Враца и Ловеч. Близо 2 милиона лева са необходимите средства, а за намирането на..

публикувано на 23.05.18 в 07:30

МС решава кой да е заместник-председател на ДАНС

На заседанието си днес правителството ще реши кой да е заместник-председател на ДАНС. Ще бъде прието постановление за българските неделни училища, и ще се определи и размерът на държавната гаранция по Закона за кредитиране на студентите и докторантите...

публикувано на 23.05.18 в 04:33

Депутатите обсъждат промени в Кодекса за социално осигуряване

С обсъждане на второ четене на промени в Кодекса за социално осигуряване започват своята работа народните представители. Промените предвиждат равнопоставеност на лицата, постъпващи на работа в друга държава от Европейския съюз. Предвиден е 6-месечен..

публикувано на 23.05.18 в 04:29

Трима еврокомисари на визита в София за Министерската среща ЕС-САЩ

Комисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос, по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността между половете Вера Йоурова и по Съюза на сигурността Джулиан Кинг пристигат на визита в София. Тримата комисари ще участват в днешната..

публикувано на 23.05.18 в 04:25
Джузепе Конте

Кандидатът за премиер на Италия обвинен за неточности в автобиографията му

Днес се очаква президентът на Италия Серджо Матарела да се произнесе по кандидатурата на Джузепе Конте за министър-председател на коалиционно правителство на крайнодясната партия "Лига" и антисистемното движение "5 звезди". Професорът по право, номиниран..

публикувано на 23.05.18 в 03:15

Олег Петков: В последните месеци постигнатото в областта на сигурността е повече от направеното през последните 10 години

В последните месеци постигнатото в областта на общата политика за сигурност и отбрана е повече от направеното през последните 10 години. Това посочи заместник-министърът на Българското европредседателство Олег Петков при откриването на Олимпиадата по..

публикувано на 23.05.18 в 01:13