България активизира усилията си за признаване на българско национално малцинство и в Република Косово

България активизира усилията си за признаване на българско национално малцинство и в Република Косово, съобщи в интервю за "Хоризонт" и "12+3" председателят на Държавната агенция на българите в чужбина Петър Харалампиев . Според него след..

публикувано на 23.11.17 в 13:02

Депутатите гласуваха повече правомощия на Главната дирекция "Гранична полиция"

Разширяват се правомощията на Главната дирекция "Гранична полиция", която ще може да осъществява оперативно-издирвателна дейност и разследване на престъпления. Парламентът прие на второ четене промени в Закона за МВР. Служителите на МВР вече ще могат..

обновено на 23.11.17 в 11:41

Обществена дискусия за промените в Закона за устройството и застрояването на Столична община

Днес в парламентарната комисия по регионална политика ще има обществена дискусия за промените в Закона за устройството и застрояването на Столична община. Един от вносителите е Александър Ненков от ГЕРБ. Законът е рестриктивен и ще посочи къде ще има..

публикувано на 23.11.17 в 09:54

Депутатът от ГЕРБ Емил Христов е избран за заместник-председател на НС

Депутатът от ГЕРБ Емил Христов е избран за заместник-председател на Народното събрание. Точката бе първа в днешния дневен ред. Той бе предложен от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и бе избран без дебати и изказвания...

публикувано на 23.11.17 в 09:22

Тилърсън определи действията на властите в Мианмар спрямо рохингите като "етническо прочистване"

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън определя действията на военните в Мианмар спрямо мюсюлманското малцинство рохинга като етническо прочистване . Подобна категоризация увеличава натиска върху администрацията на президента Доналд Тръмп да..

публикувано на 23.11.17 в 07:23

Финансовата рамка за следващата година ще бъде обсъдена на второ четене в бюджетната комисия

Финансовата рамка за следващата година ще бъде обсъдена на второ четене в бюджетната комисия в парламента. Тя предвижда дефицит от 1,1 милиарда лева в хазната догодина. Повече пари са осигурени за образование, здравеопазване, социалната сфера, отбрана и..

публикувано на 23.11.17 в 04:18

Правителствата на България и Македония ще проведат съвместно заседание утре в Струмица

Правителствата на България и Македония ще проведат съвместно заседание утре в Струмица. Фокусът на разговорите ще бъде поставен върху напредъка в добросъседските отношения между двете страни. Очаква се да бъдат подписани десет документа за двустранно..

публикувано на 22.11.17 в 20:54

България активизира усилията си за признаване на българското малцинство в Косово

България активизира усилията си за признаване на българското малцинство в Косово, стана ясно на заседанието на парламентарната комисия по политиките за българите в чужбина. Според депутатите, след признаването на българското малцинство в Албания преди..

публикувано на 22.11.17 в 20:01

Реакции след присъдата срещу Младич

Президентът на Сърбия Александър Вучич определи присъдата над бившия босненски сръбски командир Ратко Младич като очаквана. Вучич призова съгражданите си да загърбят миналото: Трябва да бъдем отговорни пред бъдещето и да не скланяме глави пред никого, да..

публикувано на 22.11.17 в 19:31

Русия, Турция и Иран съгласуваха приоритетите си в Сирия

Русия, Турция и Иран ще работят за свикване на Конгрес за национален диалог в Сирия, съобщава ТАСС. За това се договориха лидерите на трите държави на срещата си в Сочи. Потвърдихме готовността да увеличим сътрудничеството за окончателно унищожаване на..

публикувано на 22.11.17 в 19:09

МОН: В една пета от професионалните гимназии у нас вече се прилага дуално обучение

В една пета от професионалните гимназии у нас вече се прилага дуално обучение, съобщи Мария Тодорова , директор на Дирекция "Професионално образование и обучение" в просветното министерство. Според нея най-голямото предизвикателство пред новата..

публикувано на 22.11.17 в 17:46

Политолози: ескалацията между ГЕРБ и БСП ще продължи, но няма условия за предсрочни избори

Политологът Калоян Методиев и Георги Харизанов от Института за дясна политика и директор на телевизия "Европа" коментираха в "Нещо повече" политическата ситуация у нас.  Правителството изглежда силно и стабилно, но в публичното пространство..

публикувано на 22.11.17 в 16:53
Николай Нанков

Министър Николай Нанков може да бъде глобен заради неукрепването на язовир "Бели Искър"

Двеста и пет язовира са опасни за населението - половината са в частично неизправно състояние, 8 са в предаварийно, обяви Върховната административна прокуратурата. Няма наказани за неизпълнени предписания. Заради липсата на конкретни действия за..

обновено на 22.11.17 в 16:48

Валери Симеонов: Нелегалният трафик на мигранти е подпомаган от гранични полицаи

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че нелегалният трафик на мигранти се осъществява от хора, подпомагани основно от гранични полицаи. Попитан дали България ще се опита да защити тримата български граждани, задържани в Одрин по обвинения в..

публикувано на 22.11.17 в 16:41

БСП сезира Цацаров за думите на Борисов, че депутати се занимават с наркотрафик и купуване на гласове

БСП поиска главният прокурор да разпита премиера Бойко Борисов за изказването му, че в парламента има депутати, които се занимават с наркотрафик и купуване на гласове. Днес социалистите внасят сигнала до прокуратурата. Филип Попов уточни:..

обновено на 22.11.17 в 16:35

Служител на МВнР е задържан на границата с Турция в автомобил с контрабандни стоки

Служител на Министерството на външните работи е задържан на границата с Турция в автомобил, в който са намерени 500 стека контрабандни цигари, скъпоценни камъни и над 500 ампули с хормона на растежа. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова..

публикувано на 22.11.17 в 16:33

Проф. Владимир Чуков: Битката в Сирия се пренася на масата на преговорите

Проф. Владимир Чуков коментира в "Нещо повече" по "Хоризонт" срещата на президентите на Русия, Турция и Иран в Сочи и бъдещето на Сирия. Тази среща беше предшествана от други, много важни срещи. Срещата в Сочи на Путин с Башар Асад е нещо като..

публикувано на 22.11.17 в 16:21
Кирил Ананиев

Средствата за здравеопазване за 2018 г. ще бъдат увеличени с 27 млн. лева

Средствата за здравеопазване за догодина ще бъдат увеличени с 27 милиона лева, обяви здравният министър Кирил Ананиев . Очаква се парите да бъдат одобрени в парламентарната комисия по финанси между първо и второ четене на държавния бюджет за догодина...

публикувано на 22.11.17 в 14:33
Мартин Шулц и Ангела Меркел

Увеличават се шансовете за постигане на коалиция в Германия

Шансовете да има обрат в Германия и страната да се управлява отново от голяма коалиция между християн- и социалдемократи се увеличиха сериозно през последното денонощие, след като членската маса на германската социалдемократическа партия призова лидера си..

публикувано на 22.11.17 в 14:26

НС повиши изискванията при лицензиране на банки с приетите промени в Закона за кредитните институции

Парламентът повиши изискванията при лицензиране на банки, като прие на първо четене промени в Закона за кредитните институции. Целта е да не се допускат фалити като този на КТБ, както и да се даде допълнителна сигурност за вложителите.  Депутатите..

обновено на 22.11.17 в 14:21