ЕК отрече същестуването на спасителен план за Гърция

Говорител на Европейската комисия отрече информацията за съществуването на спасителен план за Гърция, според който страните от Еврозоната ще предоставят близо 20 милиарда евро заем на Атина. Комисията е готова да се намеси при необходимост, но информациите..

публикувано на 13.03.10 в 09:30

Национална манифестация на левите политически сили в Италия в защита на демокрацията и Конституцията

В манифестацията ще вземат участие демократи, социалисти,   партията на “Италия на ценностите”,   на “Зелените” , както и движението “Виолетов народ “, комитети, сдружения и асоциации. Лозунгът е: "За демокрация, законност, труд и права"...

публикувано на 13.03.10 в 08:54

Преглед на световния печат

Македонските медии днес отделят внимание на случая Спаска Митрова. Посланикът на Македония в България Александър Василевски вчера е бил извикан в българското външно министерство, където му е бил връчен остър протест заради решението на съда в Гевгелия за..

публикувано на 13.03.10 в 08:46

Русия отхвърли обвиненията на САЩ за неспазване на човешките права в страната

Министерството на външните работи на Руската федерация отхвърли критиката на САЩ за нарушаването на човешките права в Русия. В саркастична декларация на министерството, публикувана на Интернет страницата на ведомството, се казва, че Вашингтон не може да..

публикувано на 12.03.10 в 17:58

Националната стачка в Италия намери широк отзвук

Националната стачка в Италия организирана от най-големия синдикат ЧиДжиЕл - Обща конфедерация на труда, намери широк отзвук. Протестът от 4 часа във въздушния, железопътния и градския транспорт, както и на шофьорите на камиони, създаде затруднения в..

публикувано на 12.03.10 в 16:43

България е номер едно на руския пазар за недвижими имоти в чужбина

България продължава да е номер едно на руския пазар за недвижими имоти в чужбина. Това обявиха организаторите на първия в Русия международен конкурс за най-добри ваканционни имоти. Първият в Русия конкурс за недвижими имоти в чужбина е организиран от..

публикувано на 12.03.10 в 16:02

МВнР препоръчва внимателно да се преценява необходимостта от пътувания до Банкок

Министерството на външните работи предупреждава пътуващите до Тайланд за предстоящи протестни демонстрации в Банкок от днес до 23 март, както и избухнали бомби в провинция Сурат Тани. Министерството препоръчва на българските граждани внимателно да..

публикувано на 12.03.10 в 15:53

45 души достигна броят на жертвите на атентатите в Пакистан

Най-малко 45 души загинаха и близо 100 бяха ранени при днешните два самоубийствени атентата в пакистанския град Лахор. Двама атентатори самоубийци се самовзривиха край военна автоколона близо до оживен пазар в квартал, където са разположени военни сгради...

публикувано на 12.03.10 в 15:49

Над 16 хиляди души са жертвите на свинския грип по света

Над 16 700 души са жертвите на свински грип по целия свят от избухването на пандемията в Мексико и Съединените щати през април миналата година. Това обяви Световната здравна организация, като уточни, че болестта е засегнала 213 държави и територии...

публикувано на 12.03.10 в 15:19

Барак Обама отложи пътуването си до Индонезия и Австралия

Президентът на САЩ Барак Обама отложи посещението си в Индонезия и Австралия, планирано за следващата седмица, за да активизира работата си по прокарване на здравната реформа в страната. Обама трябваше да замине на първата си визита извън страната тази..

публикувано на 12.03.10 в 14:59

Никола Саркози се срещна с Гордън Браун в Лондон

Френският президент Никола Саркози се срещна в Лондон с британския премиер Гордън Браун . Двамата държавни глави обявиха, че имат готовност да разгледат плановете за създаване на Европейски валутен фонд. На съвместна пресконференция британският премиер..

публикувано на 12.03.10 в 14:00

Владимир Путин на официално посещение в Индия

Министър-председателят на Руската федерация Владимир Путин , който е на официално посещение в Индия, се обяви в подкрепа на развитие на руско-индийските двустранни отношения. На среща с председателя на Обединения прогресивен алианс и партията Индийски..

публикувано на 12.03.10 в 13:58

Пресконференция на президента Георги Първанов

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/1203 Purvanov1.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/Parvanov2.mp3 Не може да се води антикризисна политика "на парче", тя трябва да бъде част от стратегия и да бъде свързана с усилията..

публикувано на 12.03.10 в 13:30

Шойбле разясни идеята си за Европейски валутен фонд

Министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле разяснява в днешния брой на "Файненшъл таймс - Германия" идеята си за създаването на Европейски валутен фонд по подобие на Международния валутен фонд. Шойбле посочва, че фондът трябва да..

публикувано на 12.03.10 в 09:54

Два едновременни самоубийствени атентата в Пакистан

39 души са загинали, а 95 са ранени при две почти едновременни експлозии в пакистанския град Лахор, съобщи местната полиция. Експлозиите са избухнали в разстояние на 15 сек. една от друга в оживена част на втория по големина пакистански град и малко преди..

публикувано на 12.03.10 в 09:09

"Време": България намери начин да изнудва Македония

Решението на съда в Гевгели за отнемането на родителските права на Спаска Митрова върху детето й Сузана и проектодоговорът за приятелство и добросъседство между България и Македония са две от основните теми на днешния македонски печат. В коментарите за..

публикувано на 12.03.10 в 07:55

Преглед на световния печат

Бензинът в Румъния достигна рекордни цени, съобщава вестник "Евениментул зилей". Литърът бензин струва между 4,2 и 4,31 леи или над два лева. Румънският печат цитира днес казаното от мениджъра за Мароко, Румъния и България на немския..

публикувано на 12.03.10 в 07:46

Властите в Ню Йорк ще изплатят компенсации на пострадалите от праха от кулите-близнаци

Властите в Ню Йорк се съгласиха да изплатят 657.5 милиона долара като компенсации на спасителните екипи и работниците, разчистващи Кота нула. Над 10 000 души са завели иск за компенсации към управата на града с обяснението, че прахът от срутването на..

публикувано на 12.03.10 в 06:49

Разгаря се скандалът между Турция и Швеция за признаването на арменския геноцид

Турция отзова посланика си в Стокхолм за консултации, след като шведският парламент прие резолюция, признаваща избиването на арменци в Османската империя през Първата световна война като геноцид. Същевременно посланикът на Швеция в Анкара Кристър Асп бе..

публикувано на 12.03.10 в 06:22

Юлий Павлов: "Срещу чл. 32 стои чл. 41 от Конституцията"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/1203 JuliPavlov.mp3 Обречени сме да завършим седмицата така, както я започнахме. Не губим обаче надежда да станем свидетели на някаква нова, различна фаза по темата "Отстраняване на президента". Това..

публикувано на 12.03.10 в 05:52