Депутатите ще обсъждат промени в правилника на НС

Промените в правилника за организацията и дейността на Народното събрание ще бъдат обсъдени в пленарната зала. Вчера депутатите от временната комисия гласуваха отпадането на блиц контрола, който се провеждаше всяка първа сряда на месеца, и в него..

публикувано на 26.04.17 в 07:36

Американски съдия блокира изпълнението на указа на Тръмп срещу "градовете убежища"

Американски съдия блокира директива на президента Доналд Тръмп , с която се спират федерални средства за гардове, които приютяват недокументирани имигранти и не сътрудничат на федералните имиграционни власти. Решението на съдия Уилям Орик блокира..

публикувано на 26.04.17 в 07:32

Анатолий Макаров: Разговорите за доставката на газ от Русия за България могат да започнат с новото правителство при ясни гаранции от страна на ЕС

Разговорите за доставката на газ от Русия за България могат да започнат с новото правителство при ясни гаранции от страна на Европейския съюз. Това заяви в Хасково посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров .Той се срещна с областния управител Минко..

публикувано на 25.04.17 в 21:19
Ценко Чоков

ЦИК напомни, че трябва да бъдат прекратени правомощията на кмета на село Галиче Ценко Чоков

В писмо до Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина, Централната избирателна комисия е напомнила, че трябва да бъдат прекратени правомощията на кмета на село Галиче Ценко Чоков . Причината е, че той не изпълнява задълженията си повече от 10..

публикувано на 25.04.17 в 20:03

Румен Радев: Няма да допуснем влияние върху нашите вътрешни дела от страна на Турция

Ще държим да развиваме отношенията с Турция в дух на добросъседство и сътрудничество, но няма да допуснем влияние върху нашите вътрешни дела. Така президентът Румен Радев коментира изказване на посланика на Турция Сюлейман Гьокче , че говоренето за..

публикувано на 25.04.17 в 19:47
Данаил Кирилов

Главният прокурор ще бъде изслушван на всеки три месеца от парламентарна комисия

Главният прокурор ще бъде изслушван на всеки три месеца от парламентарната комисия по правните въпроси. Това реши днес временната комисия за промени в правилника на Народното събрание. Парламентът не може да разпитва главния прокурор, но би могъл да..

публикувано на 25.04.17 в 19:32

Румен Радев се разграничи от казуса със срещата на главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов

Президентът Румен Радев се разграничи от казуса със срещата на главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов . В името на независимостта на съдебната система обаче за проверка на срещата се обяви председателят на..

публикувано на 25.04.17 в 19:30

Светослав Терзиев: ЕС търси отговор не на институционална, а на екзистенциална криза

Равносметката на 10-годишнината от членството на България в ЕС и бъдещият принос на страната ни за един нов европейски проект бе тема на дискусия по време на международна конференция в София, която събра на едно място ключови български и европейски..

публикувано на 25.04.17 в 18:49
Корина Крецу

До есента ЕК ще е готова със следващата бюджетна рамка за разпределението на еврофондовете

Министри от държави членки на Европейския съюз обсъдиха бъдещето на политиката на икономическо сближаване между бедните и богатите региони в съюза след 2020 г. На срещата в Люксембург комисарят по регионалната политика Корина Крецу обяви, че..

публикувано на 25.04.17 в 18:17

Български евродепутати се обявиха срещу продължаването на Механизма за сътрудничество и проверка

Български евродепутати отново се обявиха срещу продължаването на мониторинговия механизъм на Европейската комисия за резултатите на България в борбата срещу корупцията. На заседание на Комисията по правосъдие и вътрешни работи на Европарламента бяха..

публикувано на 25.04.17 в 18:07

Британските лейбъристи обещават гаранции за правата на гражданите на ЕС

Лейбъристите във Великобритания обещаха да гарантират правата на гражданите на страните от Европейския съюз, ако спечелят изборите на 8-и юни. Анкетите обаче сочат, че предпочитанията на избирателите не са в тяхна полза. Британският преимер Тереза Мей..

публикувано на 25.04.17 в 17:57

Скандалът Цацаров-Дончев в коментари на политически анализатори

Новина тук няма, лошото е, че тази тенденция продължава , заяви в ефира на "Хоризонт" политологът Борис Попиванов в  коментар на отзвука от срещата между главният прокурор и бизнесмена, след която двамата взаимно се обвиняваха в опит за оказване на..

публикувано на 25.04.17 в 17:56

Брекзит ще е темата на срещата на 27-те държавни лидери в края на седмицата

Лидерите на 27-те държави, които ще останат в Европейския съюз след напускането на Великобритания, ще излязат с по-твърди позиции спрямо предстоящите преговори с Лондон на срещата си в края на седмицата. За това предаде Франс прес, позовавайки се на..

публикувано на 25.04.17 в 17:54

Държавният съвет в Турция отказа да разгледа жалба, касаеща проведения референдум

Върховната административна съдебна инстанция в Турция - Държавният съвет, отказа да разглежда жалбата на опозиционната Народнорепубликанска партия срещу приемането на неподпечатани бюлетини на конституционния референдум на 16 април. Мотивът на висшите..

публикувано на 25.04.17 в 17:33

В НС създават комисия за наблюдение на приходните агенции, сивия сектор и контрабандата

Временната парламентарна комисия за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание създаде нова парламентарна комисия по предложение на "Обединени патриоти". Тя ще се казва комисия за наблюдение на приходните агенции, сивия..

обновено на 25.04.17 в 16:18

Борисов: Длъжни сме да направим правителство, всякакви други формули не излизат

От партия ГЕРБ са запознали президента Румен Радев с преговорите за съставяне на правителство, както и с подготвяното коалиционно споразумение между партията и "Обединени патриоти". Темата за министрите в бъдещия кабинет не е била обсъждана. На 3-ти..

публикувано на 25.04.17 в 16:09

ПАСЕ върна Турция в списъка със страни под наблюдение

Депутатите в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) гласуваха днес за поставяне на Турция в списъка на страните под наблюдение, съобщи Ройтерс. Според ПАСЕ решението се налага заради безпокойства за това, което те определят като заглушаване..

публикувано на 25.04.17 в 15:51

БСП са предложили на президента да свика КСНС за демографската катастрофа и бедността

БСП остава в опозиция, е станало ясно след консултациите с президента Румен Радев . Председателят на партията Корнелия Нинова заяви, че БСП са предложили на президента да свика Консултативен съвет по национална сигурност за демографската катастрофа..

публикувано на 25.04.17 в 14:45

Маргарита Петкова: БСП е партията на силните личности

Маргарита Петкова , която бивш лидер на БСП София-област и член на НС на БСП, коментира в ефира на "Хоризонт" ситуацията в партията след оставката на Георги Гергов, в чийто офис се състоя срещата между бизнесмена Сашо Дончев и главния прокурор Сотир..

публикувано на 25.04.17 в 14:19
Юрий Асланов

Юрий Асланов: Зависимостите на база на интереси между власт, бизнес и медии проникват във всички клетки на обществото

Публичният конфликт, възникнал между бизнесмена Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров след проведена между тях среща в офиса на Георги Гергов, когато двамата взаимно се обвиниха в опит за оказване на натиск, коментира в ефира на "Хоризонт"..

публикувано на 25.04.17 в 13:57