Мария Капон: "Отдавна не се делим на леви и десни тротоари"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2804MKap2.mp3 Мисля, че най-после е важно да видим някакви мерки, защото само се говори за мерки и, общо взето, правителството се люшка от едната крайност в другата, заяви в предаването "Нещо повече"..

публикувано на 28.04.10 в 14:07

Доверието в Еврозоната е заложено на карта

Доверието в Еврозоната е заложено на карта с бюджетната криза на Гърция, заяви директорът на МВФ Доминик Строс-Кан на пресконференция в Берлин. Трудно е. Но точно затова трябва да им помогнем. Това, което е заложено на карта, със сигурност е..

публикувано на 28.04.10 в 14:07

Ваньо Танов: "Краун Ейджънтс" не си заслужава парите"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2804VTan.mp3 Дейността на фирмата "Краун Ейджънтс", която бе консултант на българските митници по времето на предишните 2 правителства, не е достатъчно ефективна, коментира директорът на Агенция..

публикувано на 28.04.10 в 13:21

Папандреу призова за общи усилия за овладяване на кризата

Гръцкият премиер Георгиус Папандреу заяви, че са необходими "общи усилия" от страна на ЕС и страните от еврозоната, за да се предотвратите разпространението на гръцката криза и към други държави. "ЕС и еврозоната, едно общо усилие, трябва..

публикувано на 28.04.10 в 13:21

"Докато не се реши въпросът с името, бъдещето на Македония остава неизвестно"

Американският посланик в Скопие Филип Рийкър днес в прав текст предупреди македонските власти, че " докато не се реши въпросът с името, бъдещето на Македония остава рисково и неизвестно ". " Трябва да намерите решение на спора за името,..

публикувано на 28.04.10 в 13:10

Преговорите между ЕС, МВФ и Гърция напредват бързо

Преговорите между ЕС, МВФ и Гърция за отпускане на финансова помощ на Атина "напредват бързо"съобщи говорителят на Европейската комисия Амадеу Алтафай : "Европейската комисия напредва бързо и стабилно заедно с Европейската централна банка,..

публикувано на 28.04.10 в 10:46

ЕС: България няма да бъде задължена да строи хранилище за ядрени отпадъци на своя територия

На България няма да бъде поставяно условие да строи на своя територия хранилище за ядрени отпадъци, а част от допълнителните компенсации от 300 милиона eвро за АЕЦ "Козлодуй" ще могат да се използват и за проекти за повишаване на енергийната..

публикувано на 28.04.10 в 10:01

Стачките и протестите продължават в цяла Гърция

Стачките и протестите продължават и днес в цяла Гърция след като рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс" понижи с три степени кредитния рейтинг на Атина. Техническите работници в радиата обявиха 48 часова стачка, която блокира всички новинарски..

публикувано на 28.04.10 в 09:09

Русия публикува секретни документи за клането край Катин

Държавният архив на Русия публикува онлайн секретни документи за клането на полски офицери в Катинската гора през 1940 година. Оповестяването на документите е станало със заповед на руския президент Дмитрий Медведев. Руският държавен глава заяви, че е..

публикувано на 28.04.10 в 09:02

И Съветът на федерацията одобри споразумението с Украйна за Черноморския флот

Съветът на федерацията - горната камара на парламента в Москва, ратифицира единодушно споразумението между Русия и Украйна, което удължава пребиваването на руския Черноморски флот в украинското пристанище Севастопол с 25 години. Русия и Украйна се..

публикувано на 28.04.10 в 08:43

Македония ще подпише Договор за добросъседство с България, но очаква от София определени отстъпки

  "Македония е подготвена да подпише Договор за добросъседство с България, но само ако официална София направи определени отстъпки в предложения от нея проект", твърдят македонски правителствени източници преди официалното посещение на..

публикувано на 28.04.10 в 08:22

Преглед на световния печат

Сретен Йосич, заяви пред съда, че представител на държавното ръководство на Сърбия до 2000 г. го е защитавал за убийството на Горан Марянович, а за „патриотичните” си дела е получавал инструкции от разузнавателните и контраразузнавателните служби, пише днес..

публикувано на 28.04.10 в 06:47

Терористите, Сладурите и Регистраторите са поредните клиенти на МВР

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2804 Ceco.mp3 "Терористите", "Сладурите" и "Регистраторите" - вече три в едно са полицейските специализирани операции поне от изтеклата нощ. Те се провеждат в София, Раднево, Стара..

публикувано на 28.04.10 в 05:53

Трайков вижда възможност за разпространение на наши минерални води на израелския пазар

Министър Трайчо Трайков  откри двудневен българо-израелски бизнес форум за поощряване на израелските инвестиции в България и разширяването на участието на български фирми на израелския пазар. Министър Трайков бе изключително оптимистичен по отношение на..

публикувано на 28.04.10 в 04:50

Петима убити и 11 ранени при атентат срещу полицаи в Пешавар

Петима полицаи бяха убити, а 11 ранени при самоубийствен атентат с кола-бомба в северозападния пакистански град Пешавар. Атентатор-камикадзе се врязал с кола, пълна с експлозиви, в брониран полицейски автомобил на контролно-пропускателен пункт в..

публикувано на 28.04.10 в 04:46

Американският Сенат блокира за втори път законопроекта за финансова реформа

За втори път американският Сенат блокира законопроекта за финансова реформа. Целта на Закона е да бъдат внесени промени в американската система на финансова регулация. Президентът Обама и Демократическата партия искат да създадат такива рестриктивни..

публикувано на 28.04.10 в 04:42

Страните от еврозоната одобряват заема за Гърция на 10 май

Европейските лидери на държавите от еврозоната ще проведат среща на високо равнище на 10 май , на която ще одобрят заемите за Гърция в размер на 30 милиарда евро . Това съобщи източник, близък до испанското председателство на ЕС, като уточни, че в..

публикувано на 27.04.10 в 16:00

Общонационална стачка в Гърция на 5 май

Най-големият гръцки профсъюз свика 24-часова стачка на частния сектор, която ще се проведе на 5 май . Общата конфедерация на работниците се обявява срещу обявените крути мерки от правителството за справяне с кризата и окачественото като..

публикувано на 27.04.10 в 15:05

Барак Обама иска конкретни мерки за борба с дефицита

Американският президент Барак Обама заяви, че САЩ са задължени към бъдещите поколения да се справят с големите бюджетни дефицити. Пред двупартийната комисия за федералния дълг, която днес заседава за първи път от създаването си, Обама призова демократи и..

публикувано на 27.04.10 в 14:35

Гърция се нуждае от финансова помощ до 19 май

Гърция спешно се нуждае от финансовата помощ от Европейския съюз и МВФ до 19 май, когато е падежът на държавна облигация на стойност 9 милиарда евро. Това заяви гръцкият финансов министър Георгиос Папаконстантину , като подчерта, че в момента Атина не може..

публикувано на 27.04.10 в 13:57