Зинаида Златанова

Златанова: Механизмът за България и Румъния ще бъде прекратен, когато има такъв за всички държави

Механизмът ще бъде прекратен за България и Румъния тогава, когато бъде въведен в пълният си мащаб механизмът за всички държави. Това обясни в интервю за "Нещо повече" Зинаида Златанова - вицепремиер и министър на правосъдието в кабинета..

публикувано на 14.11.18 в 17:35

Телефонните разговори между различни оператори в ЕС ще поевтинеят напролет

Телефонните разговори между различни оператори в Европейския съюз (ЕС) ще поевтинеят напролет. От 15 май догодина една минута разговор да струва не повече от 19 евроцента, предвижда одобреният от Европейския парламент нов Кодекс за електронните..

публикувано на 14.11.18 в 17:34

Тереза Мей води битка, за да прокара сделката за Брекзит

Британският премиер Тереза Мей започна днес следобед извънредна среща с нейните министри в опит да осигури тяхната подкрепа за проекспоразумението за Брекзит с ЕС. На фона на отправените ѝ критики по-рано в Камарата на общините, че това е лоша..

обновено на 14.11.18 в 17:03

"Атака": Подкрепяме протеста на майките

От партия "Атака" разпространиха изявление, в което се казва, че подкрепят протеста на майки с деца с увреждания. Народният представител Миглена Александрова и след това лидерът на партията Волен Сидеров публично поискаха оставката на вицепремиера..

публикувано на 14.11.18 в 16:27
Съдът на ЕС в Люксембург

10 млн. евро глоба за Гърция за неправомерна държавна помощ

Съдът на Европейския съюз разпореди Гърция да плати глоба от 10 милиона евро за това, че не е успяла да изиска обратно неправомерна държавна помощ за корабостроителница в страната в навечерието на икономическата криза, предаде БТА. Европейската..

публикувано на 14.11.18 в 16:17
Юлияна Николова

Ю. Николова: Не е нов проектът на ЕП за механизъм за демокрацията, принципите на правовата държава и основните права

Този проект не е нов, а е продължение на една резолюция на Европарламента, с която се призовава ЕК да създаде механизъм за демокрация, принципите на правовата държава и основните права. Това обясни в интервю за предаването "12+3" Юлияна Николова от..

публикувано на 14.11.18 в 15:54

От АБВ предлагат начин здравно неосигурените да плащат за болнични услуги

Българската държава е поела ангажимент здравно да осигурява редица категории високоплатени служители - адвокати, прокурори, военнослужещи, на 60% от минималната работна заплата, т.е. хора, които получават хиляди левове се осигуряват върху 350..

обновено на 14.11.18 в 15:51

Военното министерство ще работи по нов класификатор на длъжностите

Заплащането на военнослужещите да се определя не само от присъденото военно звание, но и от заеманата длъжност. Това предвиждат промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, които днес депутатите приеха на второ четене. Целта е възможността за..

публикувано на 14.11.18 в 15:40

Правителството отпусна допълнителни пари за образование, наука и на две министерства

Министерският съвет реши днес да отпусне допълнителни средства за над 18 милиона лева в образованието, науката, както и за две министерства. Допълнителни средства в размер на 3 849 701 лв. се дават за допълнителни възнаграждения за постигнати..

публикувано на 14.11.18 в 15:14

Процент от бюджетната субсидия на БНР трябва да е за поддържане на музикалните състави

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за радиото и телевизията. Според тях фиксиран процент от бюджетната субсидия на БНР трябва да отива за поддържане на музикалните състави на Радиото. Промените са внесени от Вежди Рашидов от ГЕРБ и са..

публикувано на 14.11.18 в 15:10

Правителството одобри нов граничен пункт с Румъния

Правителството прие днес решение за откриване на ГКПП „Крушари“ на границата с Румъния, съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Откриването му е в изпълнение споразумение с Румъния от 2012 г. за откриване на две нови ГКПП-та между двете..

публикувано на 14.11.18 в 14:50
Авигдор Либерман обяви, че подава оставка като министър на отбраната на Израел.

Израелският военен министър подаде оставка и поиска предсрочни избори

Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман обяви днес, че подава оставка и настоя за предсрочни избори заради остри несъгласия със споразумението за примирие в ивицата Газа, предаде АФП. Либерман каза още, че партията му напуска..

публикувано на 14.11.18 в 14:23
Мая Манолова

Мая Манолова с шест въпроса към управляващите за цените на горивата

Омбудсманът Мая Манолова отправи шест въпроса към управляващите за цените на горивата. Създава ли законодателството достатъчно конкурентна среда при вноса и продажбата на горива? Съществува ли монопол при управлението на данъчните складове - пита..

публикувано на 14.11.18 в 14:00
Корнелия Нинова

БСП внесе подписка в АПИ за проверка на магистралите от независима европейска лаборатория

Всички 79 депутати на социалистите се подписаха под ново искане за проверка на магистралите от независима европейска лаборатория, което внесоха в Пътната агенция. Така БСП застана зад четиримата си депутати, които миналата седмица поискаха от АПИ да..

обновено на 14.11.18 в 13:56
Росен Плевнелиев

Р. Плевнелиев: Президентът играе ролята на класически популист

Много е важно протестите да бъдат чути дотолкова, доколкото те се провеждат по един демократичен и правов начин. Това заяви в интервю за предаването ни "12+3" президент на България в периода 2012-2017 година Росен Плевнелиев.   "Гражданите..

обновено на 14.11.18 в 13:55
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни (вдясно), министър-председателят Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова.

Борисов поиска дебати за свободата на медиите в България с участието на ресорни еврокомисари

Премиерът Бойко Борисов поиска дебати за свободата на медиите в България с участието на ресорни еврокомисари. Той заяви това по повод обявения вчера доклад на Еврокомисията, в който е посочено и влошаване на медийната среда в България. Пред БНР..

обновено на 14.11.18 в 13:24

Путин се включва в работата на Източноазиатския форум в Сингапур

Руският президент Владимир Путин се включва днес в работата на Източноазиатския форум в Сингапур.  Сътрудничеството на Русия с Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, ситуацията на Корейския полуостров и сирийската криза са в дневния ред на..

публикувано на 14.11.18 в 13:14

Въвежда се обща процедура за екоразрешителни при инвестиционни предложения

Парламентът прие окончателно промените в Закона за опазването на околната среда. С тях се въвежда обединена процедура за екоразрешителни при инвестиционни предложения, подлежащи на задължителна оценка за въздействие на околната среда, комплексно..

обновено на 14.11.18 в 12:39
Мелания Тръмп (вляво) и Майра Рикардел

Мелания иска уволнението на съветничка в Белия дом

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп е поискала уволнението на висша съветничка на президента Доналд Тръмп, предаде Би Би Си. Тя влязла в конфликт със заместничката на съветника за националната сигурност Майра Рикардел по време на обиколката си в..

публикувано на 14.11.18 в 12:27

Над 1,2 милиона пенсионери ще получат бонус за Коледа

Коледна добавка към пенсиите ще има за възрастните хора, които получават до 348 лева месечно. Толкова е официално определената линия на бедността за догодина. Добавката ще бъде 40 лева и ще бъде получена от близо 1,3 милион души с пенсиите за декември...

обновено на 14.11.18 в 12:16