Русия наложи за десети път вето в Съвета за сигурност на ООН върху проекторезолюция за Сирия

Русия наложи за десети път вето в Съвета за сигурност на ООН върху проекторезолюция за Сирия от началото на войната там през 2011г. Така Русия блокира предложението на Съединенит щати да бъде възобновено международното разследване на атаките с..

публикувано на 17.11.17 в 00:11

Бюджетната комисия в парламента реши да запази прага за кешовите разплащания на 10 000 лева

5-процентната отстъпка от данъка за довнасяне няма да отпадне. Това реши на второ четене бюджтната комисия в парламента. Депутатите отхвърлиха за пореден път и намаляването на кешовите разплащания, като прагът се запазва до 10 000 лева. Отстъпката от..

обновено на 16.11.17 в 21:18
Генералният секретар на фондация

Президентът удостои с Почетен знак Фондация "Александър фон Хумболт"

Държавният глава Румен Радев удостои Фондация "Александър фон Хумболт" с Почетен знак на Президента на Републиката. Наградата се връчва по повод 25-ата годишнина от основаването на Хумболтовия съюз в България, в който членуват едни от най-изявените..

публикувано на 16.11.17 в 21:02
Дора Христова

Депутатите от партия "Воля" внасят спешни законови промени в закона за ДДС

Над 250 хиляди самоосигуряващи се лица могат да бъдат глобени, ако не успеят да подадат своите декларации по електронен път, алармираха депутатите от партия "Воля". Те внасят спешни законови промени в закона за ДДС срещу тези на ГЕРБ. През 2017..

обновено на 16.11.17 в 20:11

Правната комисия прие на първо четене закона за КТБ

Правната комисия в парламента прие на първо четене промените в Закона за банковата несъстоятелност, внесени от депутатите от ДПС Делян Пеевски , Йордан Цонев и Хамид Хамид . По думите им целта е да спре вторичното разграбване на КТБ. "За" гласуваха 7..

публикувано на 16.11.17 в 20:05
Робърт Мугабе

Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе е отказал да подаде оставка

Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе е отказал да подаде оставка по време на разговор с генералите, които установиха контрол над столицата Хараре, предаде Франс прес, като се позова на близък до военните източник. Срещнаха се днес и той отказва да..

публикувано на 16.11.17 в 18:15
Бойко Борисов

Бойко Борисов е разпоредил проверка на фактите, изнесени във филма на Елена Йончева

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил проверка на фактите, изнесени във филма на Елена Йончева . Ако има нарушения, те ще бъдат дадени на прокурор, заяви Борисов: Сега съм възложил на "Гранична полиция" да направят всички операции, за всички..

публикувано на 16.11.17 в 18:10

Борисов: Продължават отчуждителните процедури за неразширените отсечки на Околовръстното шосе

310 превишения на скоростта са отчетени само в сряда в ремонтираната отсечка от източната дъга на Софийския околовръстен път. Това съобщи премиерът Бойко Борисов при проверката на ремонтните дейности. Той призова да се кара по правилата: За..

публикувано на 16.11.17 в 17:46
Ангела Меркел пред медиите в Берлин преди началото на разговорите.

Преговорите за съставяне на правителство в Германия навлизат в решаваща фаза

Продължават мудните преговори за съставяне на ново правителство в Германия. Четирите партии, които от четири седмици се опитват да постигнат споразумение, сами определиха днешния ден като краен срок за решението им. Наблюдателите очакват дълга нощ, в..

публикувано на 16.11.17 в 17:36

Изслушват главния прокурор за паралелния износ на лекарства

Главният прокурор Сотир Цацаров е на изслушване в парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика. Дебатът между главния прокурор и депутатите е във връзка с паралелния износ на лекарства. Предстои да се..

публикувано на 16.11.17 в 17:15

Доц. Иван Начев: ГЕРБ и БСП не са алтернатива една на друга

Ниско равнище на политическия дебат, провинциализъм, който не се съотнася към другите страни, даже към Румъния . Така политологът доц. Иван Начев коментира в предаването "Нещо повече" създалото се напрежение в парламента. От БСП обявиха, че напускат..

публикувано на 16.11.17 в 16:24
Александър Грушко

Руски дипломат: НАТО създава плацдарм на източния си фланг

Цялата дейност на НАТО на източния фланг е насочена за създаването на силов плацдарм спрямо Русия. Това заяви руският посланик към Алианса Александър Грушко . Свидетели сме на безкрайна ротация на силите на НАТО и безкрайна поредица от учения...

публикувано на 16.11.17 в 15:05
Бойко Борисов

Бойко Борисов: Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите

Председателят на парламента Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите. Това коментира премиерът Бойко Борисов : Историята се повтаря само преди две години, когато госпожа Нинова и БСП бяха мандатоносител, ГЕРБ излезе от парламента. Тогава..

публикувано на 16.11.17 в 14:33

НС отхвърли предложението за прехвърляне на концесиите за подземните богатства на общините

Парламентът отхвърли предложението на ДПС контролът върху концесиите за подземните богатства да бъде прехвърлен на общините. Така той остава под надзора на държавата, решиха депутатите с приемането на окончателните промени в Закона за концесиите. Джевдет..

публикувано на 16.11.17 в 14:26
Явор Нотев

Явор Нотев: Недопустимо е Народното събрание да става заложник на нечии интереси

Депутатите от групата на Обединените патриоти ще гласуват против исканата оставка на председателя на НС Димитър Главчев . Явор Нотев , заместник-председател на парламента от Обединените патриоти, определи действията на БСП като преиграване и заяви, че е..

публикувано на 16.11.17 в 13:14
Веселин Марешки

"Воля" няма да подкрепи оставката на Димитър Главчев

Парламентарната група на "Воля" няма да подкрепи оставката на Димитър Главчев , както настояват от БСП. "Воля" би напуснала парламентарната зала само ако депутатът от БСП Иво Христов остане депутат, заяви лидерът на партията Веселин Марешки :..

публикувано на 16.11.17 в 13:08

Радев: Българите отдавна не разчитат на докладите на ЕК, защото изместват отговорността

Според президента Румен Радев няма сериозен напредък по направените от Европейската комисия препоръки за пресичане и наказателното преследване на корупцията в България.   Държавният глава нарече доклада витиеват: Аз мисля, че българите отдавна..

обновено на 16.11.17 в 12:29

БСП напуска пленарните заседания на парламента до оставката на Димитър Главчев

БСП напуска пленарните заседания на парламента до оставката на председателя Димитър Главчев . Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова . Нинова уточни, че депутатите от "БСП за България" ще влязат в пленарната зала само при гласуването на..

обновено на 16.11.17 в 12:02

Подписката за оставка на председателя на парламента беше внесена официално

88 депутати от БСП и ДПС се включиха в подписката за оставка на председателя на парламента Димитър Главчев . Тя беше внесена официално в парламента. При третия опит днес парламентът успя да събере необходимите 121 гласа и да започне работа с половин час..

обновено на 16.11.17 в 11:03

БСП внасят подписката с искане за отстраняване на Главчев като председател на НС

БСП внасят днес в деловодството на парламента подписката с искане за отстраняване на Димитър Главчев от поста председател на Народното събрание. Повод стана изгонването на лидера на социалистите Корнелия Нинова от пленарната зала. Отстраняването на..

публикувано на 16.11.17 в 04:53