Комисията по бюджет и финанси ще обсъди намаляването на прага на кешовите разплащания

Намаляването на прага на кешовите разплащания до 5000 лева ще бъде обсъдено в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Мярката е част от пакета с промени на данъчните закони, който ще бъде гласуван на второ четене във водещата комисия. В момента..

публикувано на 16.11.17 в 04:44

Тръмп настоя за действия срещу ядрената заплаха от Северна Корея

Американският президент Доналд Тръмп настоя за неотложни действия спрямо ядрената заплаха от Северна Корея. След завръщането си във Вашингтон от 12-дневна обиколка на Азия, Тръмп подчерта, че пътуването му е имало за цел да обедини региона срещу режима в..

публикувано на 16.11.17 в 02:56

МО избра българската фирма "Делфин" за строителството на бойни кораби

Министерството на отбраната (МО) избра единствения кандидат за строителството на бойни кораби - българската фирма "Делфин". Проектът за придобиване на два многофункционални модулни патрулни кораба е на стойност около 820 милиона лева и ще се реализира в..

публикувано на 16.11.17 в 02:21
Николина Ангелкова

Ангелкова няма да предлага пълна забрана на преместваемите обекти по плажовете

Министърът на туризма Николина Ангелкова няма да предложи пълна забрана на преместваемите обекти по плажовете. Това стана ясно в края на обсъждания с туристическия бранш проект за промяна в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който ще бъде..

публикувано на 16.11.17 в 01:35
Робърт Мугабе

Африканският съюз настоява за незабавно възстановяване на конституционния ред в Зимбабве

Завземането на властта от армията в Зимбабве и задържането на президента Робърт Мугабе изглежда като преврат, обяви Африканският съюз. Организацията настоява за незабавно възстановяване на конституционния ред в Зимбабве. Това заяви председателят на..

публикувано на 16.11.17 в 01:26

"Дейли експрес" отразява идеята на Борисов повече страни от Балканите да влязат в ЕС

Електронното издание на британския вестник "Дейли експрес" отразява посещението на българския премиер Бойко Борисов в Италия. Изданието акцентира върху предложението му към Брюксел да позволи на повече страни от Балканите да се присъединят към Европейския..

публикувано на 15.11.17 в 23:47
Димитрис Аврамопулос

Еврокомисарят по миграцията Аврамопулос: 3800 бежанци от Гърция и Италия са пренасочени

800 бежанци от Гърция и 3 хиляди от Италия са пренасочени към нови дестинации според схемата за релокация на бежанците. Това съобщи еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос . Ние призоваваме страните - членки да изпълнят правните си..

публикувано на 15.11.17 в 21:45
Емил Караниколов

Емил Караниколов: 300 хил. души е недостигът на работна ръка у нас

Основните проблеми пред българската икономика са дигитализацията и работната сила. Това посочи министърът на икономиката Емил Караниколов по време на посещението си в предприятията за санитарна керамика и арматура в Севлиево. Очаква се следващата година..

публикувано на 15.11.17 в 20:03

Президентът на Зимбабве под домашен арест, столицата се контролира от военните

Президентът на Зимбабве Робърт Мугабе е под домашен арест, а военните контролират столицата Хараре. Армията не използва думата "преврат". Според армейския говорител ген. Мойо военните преследват престъпници, предизвикали социални и икономически щети и..

публикувано на 15.11.17 в 19:30
Екатерина Захариева

Захариева в Кувейт: Имаме потенциал да си сътрудничим в областта на туризма, технологиите и търговията

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева представи пред правителството на Кувейт условията за инвестиции и туризъм в България в рамките на първото си официално посещение в арабска държава. Тя подчерта, че има огромен потенциал двете..

публикувано на 15.11.17 в 19:21

Меркел и Макрон се обявиха за безусловно спазване на Парижкото споразумение за климата

На фона на протести във и около бившата западногерманска столица Бон конференцията на страните от Рамковата конвенция на ООН за промените в климата днес навлезе във финалната си фаза. С речи пред близо 25 хилядите участници от 195 държави германският..

публикувано на 15.11.17 в 18:55

Андрей Райчев: Не може лидерът на опозицията да бъде изгонен от парламентарната зала

Социологът Андрей Райчев и политологът Огнян Минчев коментираха в "Нещо повече" острия тон в политиката.  В политиката няма как да няма театралност. Те говорят като актьори, изпратени от нас в този театър. Но това е нашата власт и нашата опозиция...

публикувано на 15.11.17 в 17:28

Евродепутатите приеха как страните по Източното партньорство могат да се присъединят към различни инициативи

Европейските депутати приеха резолюция, според която източните партньори, постигнали значителен напредък в реформите за ЕС, могат да се присъединят към митническия, енергийния и цифровия съюз и дори Шенген, както и да им бъде премахната тарифата за..

публикувано на 15.11.17 в 17:07

Екатерина Захариева: Не сме очаквали мониторингът да приключи тази година

Правителството не е имало очакването мониторингът за напредъка на страната ни в правосъдната реформа да приключи тази година. Така ресорният вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева коментира доклада на Европейската комисия по механизма за..

публикувано на 15.11.17 в 17:03

Юридически лица вече ще могат да създават доброволни формирования

Юридически лица вече ще могат да създават доброволни формирования за борба с бедствията. Тази промяна в нормативните документи одобри правителството. Досега право да създават такива формирования имаха общините. Според промяната юридическите лица ще имат..

публикувано на 15.11.17 в 16:16

Сидеров: Управляващата коалиция е стабилна

Управляващата коалиция в момента е стабилна и няма опасност да се разпадне. Това заяви пред журналисти в Стралджа лидерът на "Атака" Волен Сидеров . Според него обвиненията от страна на опозицията са неоснователни: И вотът няма да може да мине и това..

публикувано на 15.11.17 в 16:12
Цецка Цачева

Цачева доволна от доклада на ЕК

Министърът на правосъдието  Цецка Цачева  определи доклада на Европейската комисия (ЕК) за напредъка на България и Румъния по механизма за сътрудничество и проверка като  положителен и мотивиращ.  Тя подчерта липсата на нови препоръки:   Ясно се..

обновено на 15.11.17 в 16:10
Франс Тимерманс

EК: Наблюдението за напредъка в правосъдната реформа в България продължава

Европейската комисия  представи днес своя доклад за напредъка на България и Румъния в правосъдната реформа. Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер заяви миналата седмица, че това един много добър доклад . Според заместник-председателя на..

обновено на 15.11.17 в 16:01
Протести в Полша срещу спорната правна реформа

ЕП ще проверява спазването на върховенството на закона в Полша

С голямо мнозинство евродепутатите гласуваха резолюция за формална проверка на спазването на върховенството на закона в Полша, предава ДПА. Основания за тази мярка дава правната реформа, която е в ход, както и ограничаването на медийната свобода в..

публикувано на 15.11.17 в 15:51

Оповестиха първите резултати от проверката на Трудовата инспекция в рудник "Ораново"

От Изпълнителна дирекция "Главна инспекция по труда" оповестиха първите резултати от проверката в рудник "Ораново", където загина 55-годишен миньор. Първоначалните данни от разследването сочат, че около 16.40 часа по уклон №2 са се движели четирима..

обновено на 15.11.17 в 15:34