Деница Сачева: Догодина ще има промени в делегираните училищни бюджети

Над 3000 деца са се записали в образователната система след въвеждането на механизма за обхващане и задържане на децата в училище. Това съобщи в предаването "Преди всички" по "Хоризонт" заместник-министърът на образованието Деница Сачева , като..

обновено на 15.09.17 в 09:37

Красимир Вълчев: За първи път влиза новата образователна структура

Министърът на образованието Красимир Вълчев резюмира пред микрофона на „Хоризонт“ основните новости през започващата учебна година: За първи път тази година учениците в начален етап няма да имат цифрови оценки и бележникът няма да е задължителен...

публикувано на 15.09.17 в 08:53

Спор за фалшивите лекарства, продавани през интернет, в парламентарната комисия по здравеопазване

До 60 на сто от лекарствата, които се продават по интернет са фалшиви. Това заяви доц. Асена Стоименова на дискусия по темата в комисията по здравеопазването. Според данните на Европейското бюро по интелектуална собственост средно за страните от..

публикувано на 14.09.17 в 20:25
Филип Хамънд

Филип Хамънд: Близо сме до споразумение за правата на европейските граждани след Брекзит

Великобритания е много близо до постигането на споразумение с Европейския съюз за това как ще бъдат защитавани правата на европейските граждани след Брекзит. Това обяви британският финансов министър Филип Хамънд , цитиран от Ройтерс. Постигнахме добър..

публикувано на 14.09.17 в 18:52

Хасан Азис: Искаме преходен период за новите методики за такса смет

Общините са притеснени от законодателните промени, свързани с такса смет, каза в предаването "Нещо повече" заместник-председателят на Сдружението на общините и кмет на Кърджали Хасан Азис :   В настоящия момент този законопроект буди притеснения в..

публикувано на 14.09.17 в 17:57
Жан-Клод Юнкер

Жан-Клод Юнкер: Независима Каталуния ще трябва да кандидатства за членство в ЕС

Независима Каталуния ще трябва да кандидатства за членство в Европейския съюз, заяви председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер , цитиран от Ройтерс. Каталунският парламент насрочи референдум за независимост от Испания на 1 октомври, но..

публикувано на 14.09.17 в 17:51
Димитрис Аврамопулос

Димитрис Аврамопулос: Бежанският поток стихва

Извънредният граничен контрол в европейската зона за пътуване без паспорти не трябва да бъде продължаван, защото бежанският поток стихва. Това заяви най-високопоставеният представител на ЕС по миграцията – еврокомисарят Димитрис Аврамопулос ...

публикувано на 14.09.17 в 17:44
Илияна Йотова

Илияна Йотова: Европа трябва да работи с Русия

Русия е страна, с която Европа трябва да работи, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по повод правителствения доклад за националната сигурност, според който действията на Москва са заплаха за Европа. Русия е необходим съюзник за борбата с..

публикувано на 14.09.17 в 17:15
Николай Нанков

Н. Нанков: Целта е през 2023 година магистрала "Струма" да е изцяло завършена

Ако всичко върви по план, през 2023 година автомагистрала „Струма“ трябва да е изцяло завършена. Това каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков . Днес той провери как върви изграждането на 24-километровата отсечка от магистралата между..

публикувано на 14.09.17 в 16:51

Германия ни подкрепя за защитата на външните европейски граници

Германия ще подкрепи усилията на България за защита на външните европейски граници. Това е заявил президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер на среща с българския държавен глава Румен Радев . Двамата са разговаряли преди началото на 13-aта среща..

публикувано на 14.09.17 в 16:36

Десницата извън парламента обсъди борбата с корупцията

Парламентарно непредставените партии от традиционната десница, експерти и неправителствени организации обсъдиха на кръгла маса борбата с корупцията и правосъдието. Участниците се обединиха около тезата, че за да има борба с корупцията, трябва да има..

публикувано на 14.09.17 в 15:54

Глоба от 1000 лева и 3 месеца без книжка за шофиране в аварийната лента

Шофьорите, които карат в аварийната лента на автомагистрала, ще бъдат глобявани с 1000 лева и наказвани с отнемане за 3 месеца на книжката им. Това предвиждат приетите от депутатите промени в Закона за движение по пътищата. Промените са..

обновено на 14.09.17 в 15:31

МФ предлага отпадане на отстъпката при данъчните декларации, подадени по интернет

Министерството на финансите предлага от догодина да отпадне петпроцентната отстъпка при довнасяне на данъка, ако годишната данъчна декларация за доходите е подадена по интернет. Това предвиждат промени в Закона за данъците върху доходите на физическите..

публикувано на 14.09.17 в 14:59
Мария Габриел

Мария Габриел положи клетва като еврокомисар

Българският еврокомисар с ресор цифрова икономика - Мария Габриел , положи днес тържествена клетва за независимост, с която се задължава да спазва договорите и Хартата за основните човешки права в Европейския съюз и да изпълнява задълженията си при пълна..

публикувано на 14.09.17 в 14:59
Доналд Тръмп

Тръмп отрече да е постигнал сделка с демократите за младите нелегални имигранти в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп отрече да е постигнал сделка с високопоставени представители на Демократическата партия за защита на млади имигранти, които пребивават в САЩ без официални документи, предаде Би Би Си. "Масивна гранична сигурност трябва..

публикувано на 14.09.17 в 14:48

Миков: Да се види кое е възможно в исканията на полицаите и да се разговаря откровено

Условията на труд за полицаи и пожарникари продължават да са тежък проблем, заяви в предаването "12+3" бившият вътрешен министър Михаил Миков : Те протестират и за възнаграждения, но и за условия на труд. Условия на труд, които са тежък проблем...

публикувано на 14.09.17 в 13:17

Парламентът отхвърли президентското вето върху промените в Закона за околната среда

Народното събрание отхвърли наложеното от президента Румен Радев вето върху промените в Закона за опазване на околната среда,  приети на 27 юли. Народните представители гласуваха повторно Закона за изменение и допълнение на Закона за околната среда..

обновено на 14.09.17 в 12:20

Шойбле подкрепи идеята на Юнкер еврото да бъде въведено като обща валута в целия ЕС

Германският министър на финансите Волфганг Шойбле подкрепи идеята на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер еврото да бъде въведено като обща валута във всички страни - членки на общността. Той обаче и предупреди, че това може да се..

публикувано на 14.09.17 в 12:19

Политическите сили излязоха с декларации за състоянието на българското образование

Ден преди първия учебен ден - 15-и септември, депутатите от парламентарните групи излязоха с декларации. От трибуната на Народното събрание  Милена Дамянова  изтъкна, че ГЕРБ изпълнява управленския си ангажимент образованието да е приоритет, като посочи:..

публикувано на 14.09.17 в 10:10
Висш съдебен съвет

Т. Славев: НС за пореден път самό минира избора, сваля легитимността и дава нисък старт на следващия ВСС

Все още не е ясно кога парламентът ще избере своите представители в новия Висш съдебен съвет, след като точката за избора на кандидатите не бе включена в програмата на парламента за тази седмица. Изборът на членове на Висшия съдебен съвет..

обновено на 14.09.17 в 09:45