Вучич обвини Бакир Изетбегович, че се меси във вътрешните работи на Сърбия

Президентът на Сърбия Александър Вучич реагира остро на интервю на Бакир Изетбегович , един от тримата съпрезиденти на Босна, в което той говори за Косово и областта Санджак. Изглежда пак навлизаме в бурни политически води в региона , заяви..

публикувано на 14.11.17 в 17:51

ЕП гласува резолюция за въвеждане на задължителни системи за регулиране на скоростта в ЕС

Европейският парламент гласува резолюция за въвеждане на задължителни системи за интелигентно регулиране на скоростта, спазване на лентата и аварийно спиране във всички автомобили в ЕС. Според ЕП това ще доведе до избягване на много катастрофи.  Тези..

публикувано на 14.11.17 в 17:12

От ГЕРБ заявиха готовност още утре да започнат разговори с БСП за промяна в Конституцията

От ГЕРБ заявиха готовност още утре да започнат разговори с БСП по всички заявени теми за промяна в Конституцията. Повод за извънредния брифинг на ГЕРБ в Народното събрание стана пресконференцията на БСП, на която социалистите поискаха да се..

публикувано на 14.11.17 в 17:01

Гроздан Караджов: Има по-спешни задачи от преразглеждането на приватизацията

Никога хората няма да харесат процеса на приватизация. В техните очи това е кражба. Но това е приключил етап. Ако са държавници, управляващите трябва да оставят тази тема на мира и да се заемат със спешни неща, в които куцаме драматично . Това..

публикувано на 14.11.17 в 16:50
Предстоящите избори в Кипър предстоят на фона на провала през юли на преговорите за решаване на Кипърския въпрос

В Кипър предстоят парламентарни и президентски избори

Днес официално бе публикувано решението на парламента в самообявилата се Севернокипърска турска република за провеждане на предсрочни парламентарни избори на 7 януари. Международно признатата Република Кипър ще гласува за президент на 28 януари...

публикувано на 14.11.17 в 16:35

В Лондон започна законодателният маратон по Брекзит

Депутатите в британската Камара на общините днес поставиха началото на дълги часове на обсъждане в детайли на най-важната част от законодателството, свързано с Брекзит – законопроекта за отмяна на европейското законодателство. Политическите..

публикувано на 14.11.17 в 16:26

Плевнелиев опроверга информацията, че ще се включва в политиката като обединител на десницата

Във Варна президентът от 2012-а до 2017 г. Росен Плевнелиев   опроверга появилата се информация, че ще се включва в политиката като обединител на десницата: Никога не съм искал, нито имам подобни намерения, нито ще го направя. Аз оставам..

публикувано на 14.11.17 в 16:14
Атанас Атанасов

Атанас Атанасов: ДСБ и "Да, България" създават общ политически съюз

Демократи за силна България и "Да, България" създават общ политически съюз – това съобщи във Варна лидерът на ДСБ Атанас Атанасов . Той очаква към съюза да се присъединят и други десни формации, а крайната цел е създаването на истинска опозиция, а не..

публикувано на 14.11.17 в 15:55

Еврокомисията за бъдещето на Западните Балкани

Западните Балкани се сочат като приоритет на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Досега бъдещето им е било тема на изключително много дискусии с един извод, че мястото на страните от региона е в Европейския съюз. За да..

публикувано на 14.11.17 в 15:22
Корнелия Нинова

Нинова: БСП ще подкрепи ГЕРБ за отпадането на давността при разследването на приватизацията, но под условие

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че социалистите ще подкрепят ГЕРБ в искането за отпадането на давността при разследването на приватизацията, но постави условие. То е да бъде добавена темата за масовата приватизация, концесиите и групировките по..

публикувано на 14.11.17 в 15:10
Веселин Марешки

Депутатите от "Воля" все още не са дали съгласие да подкрепят предлаганите от ГЕРБ промени в Конституцията

Депутатите от "Воля" все още не са дали съгласие да подкрепят предлаганите от ГЕРБ промени в Конституцията, чиято цел е отпадане на давността за престъпления, свързани с приватизацията.  Пред "Хоризонт" лидерът на "Воля" Веселин Марешки даде да се..

публикувано на 14.11.17 в 14:05

Проф. Тодор Галунов: Никой от българските президенти досега не е успял да обедини нацията

Досега никой от българските президенти не е успял наистина да обедини нацията , коментира в "12+3" политологът проф. Тодор Галунов .  Той отбеляза, че за годината на поста президентът Радев има опити да се еманципира от БСП: Това е вторият..

публикувано на 14.11.17 в 12:47

Проф. Огнян Герджиков: Изпуснахме влака на възмездието за сделките на прехода

Проф. Огнян Герджиков коментира в "12+3" предложенията за законови промени за отпадане на давността за ревизия на сделките на прехода. Ако не бях юрист, щях да приветствам това, но познанията ми в правото не ми позволяват да съм толкова възторжен...

публикувано на 14.11.17 в 12:36

Рахой: Ще работя за това сепаратистите да не спечелят на 21-ви декември

Испанският премиер Мариано Рахой заяви, че ще работи така, че сепаратистите да не спечелят изборите в Каталуния на 21-ви декември. Той заяви още, че не е видял доказателство за руска намеса в политиката на областта. Испански министри обявиха вчера, че..

публикувано на 14.11.17 в 11:06

От днес започва кампанията за предсрочните парламентарни избори в самообявилата се Севернокипърска турска република

От днес започва кампанията за предсрочните парламентарни избори в самообявилата се Севернокипърска турска република, след като т.нар. "парламент" реши в понеделник те да се проведат на 7 януари. На 28 януари в Република Кипър ще гласуват за..

публикувано на 14.11.17 в 10:47

86 са групите за приятелство в 44-тото Народно събрание

Групите за приятелство Народното събрание са неизменна част от дейността на депутатите. Макар и на доброволни начала от година на година групите за приятелство в българския парламент нарастват драстично и в настоящото ни 44-то законодателно събрание те са..

публикувано на 14.11.17 в 10:45
Тереза Мей

Тереза Мей: Кремъл разпространява фалшиви новини и се опитва да разедини Запада

Британският премиер Тереза Мей отправи необичайно остри критики към Русия, като обвини Москва в намеса в чужди избори и кибершпионаж, по време на традиционния годишен банкет, даван от лондонския кмет. Тереза Мей заяви, че правителството ще запази..

обновено на 14.11.17 в 10:18

Доналд Тръмп напусна Филипините, без да присъства на годишната среща на върха на страните от Източна Азия

Американският президент Доналд Тръмп напусна Филипините, без да присъства на годишната среща на върха на страните от Източна Азия, предаде Ройтерс.  Като причина за промяната в плана на азиатската му обиколка се посочва забавяне в графика за срещите...

публикувано на 14.11.17 в 10:04

М. Панайотова: Организирането на Председателството се движи по план

През февруари месец се очаква Европейската комисия да публикува стратегията за успешно присъединяване към Съюза на Сърбия и Черна гора, като водещи страни-кандидати от Западните Балкани, през месец април се очаква Комисията да представи следващия..

обновено на 14.11.17 в 09:54
Стойчо Стойчев

Стойчо Стойчев: Инициативата за промени в Конституцията заради приватизацията не е нищо друго освен публичен пиар

Не мисля, че инициативата за промени в Конституцията заради приватизацията в този момент би имала някаква друга употреба освен публичен пиар на вносителите на това предложение, защото знаете, че за да минат промени в Конституцията от обикновено Народно..

публикувано на 14.11.17 в 09:05