Тръмп се споразумя с демократите в Конгреса за спасяване на младите имигранти от депортиране

Лидерите на демократите в двете камари на Конгреса на САЩ обявиха, че са постигнали споразумение с президента Доналд Тръмп за защита на хиляди млади имигранти от депортиране и за финансиране на някои мерки за укрепване на сигурността по границата,..

публикувано на 14.09.17 в 09:02
Димитър Делчев

Д. Делчев: Законопроектите на ГЕРБ и БСП са имитация за борба с корупцията

"Движение България на гражданите", с подкрепата на фондация "Конрад Аденауер", организира днес кръгла маса, посветена на борбата с корупцията – "Борба с корупцията и справедливо правосъдие – пътят към успеха". В нея ще се включат непарламентарно..

публикувано на 14.09.17 в 08:46
Владимир Уручев

Вл. Уручев: С приетия от ЕП регламент газовата сигурност на ЕС придобива ново измерение

Регламент, с който се гарантира снабдяването с природен газ на страните от Европейския съюз, е приет от Европейския парламент. С този акт се въвежда трансгранична солидарност и всяка държава се задължава да помага на своята съседка при газова криза...

публикувано на 14.09.17 в 08:28
Майк Пенс

САЩ ще координират с ЕС действията си спрямо Северна Корея

САЩ планират да координират по-нататъшните си действия спрямо Северна Корея с Европейския съюз, заяви американският вицепрезидент Майк Пенс . Снощи той е провел телефонен разговор с върховния представител на ЕС по външните работи и сигурността Федерика..

публикувано на 14.09.17 в 08:10

Ен Би Си: Северна Корея придвижва мобилни пускови ракетни установки

През последните две денонощия Северна Корея е извършвала придвижване на свои мобилни пускови ракетни установки, съобщи телевизия Ен Би Си, като се позова на американски военни представители.  Последното изстрелване на балистична ракета от Северна..

публикувано на 14.09.17 в 08:05

Гутериш изрази надежда за конструктивни отношения с Доналд Тръмп

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че се опитва да изгради "конструктивни отношения" с президента на САЩ Доналд Тръмп .  Гутериш очаква да чуе същото и от американския държавен глава при предстоящата им среща идната седмица,..

публикувано на 14.09.17 в 08:00

Представяне на кандидатурата на София за домакинство на Европейската агенция по лекарствата

В Министерския съвет днес представят кандидатурата на София за домакинство на Европейската агенция по лекарствата пред посланиците от Европейския съюз, акредитирани у нас, и представителството на Европейската комисия в България.  На официалното..

публикувано на 14.09.17 в 07:10

НС ще обсъди отново върнатите с указ на президента промени в Закона за опазване на околната среда

В дневния ред на Народното събрание отново са промените в Закона за опазване на околната среда, върху които президентът Румен Радев наложи вето.  С измененията се премахва втората съдебна инстанция по делата за обжалване на одобрена Оценка за..

публикувано на 14.09.17 в 07:05
Никола Димитров

Македония: преговорите за присъединяването ни към ЕС и решаването на разногласията с Гърция могат да вървят паралелно

Македония се надява да започне преговори за присъединяване към Европейския съюз, преди още да е решила спора за името си с Гърция. Това заяви македонският външен министър в интервю за агенция Ройтерс. Никола Димитров призна, че гръцката страна не е приела..

публикувано на 13.09.17 в 22:36

България не смята Русия за заплаха за националната си сигурност, обявиха от правителството

Правителството отхвърли критиките към доклада за националната сигурност през 2016 година. Секретарят на Съвета по сигурността към Министерския съвет Георги Кръстев подчерта, че „ нашата страна не дефинира Русия като заплаха за сигурността на Република..

публикувано на 13.09.17 в 21:46

Х. Адемов: Подготвяме проект за промяна на златното швейцарско правило

Единственият кандидат за управител на Държавното общественото осигуряване Ивайло Иванов представи концепцията си за работата на НОИ до 2021-ва година. Той смята да направи институцията по-прозрачна, да подобри комуникацията с клиентите и да разшири..

публикувано на 13.09.17 в 20:00
Йомер Челик

Йомер Челик: Турция е портата на Европа към Азия

Турция остава европейска сила, дори и да не е член на Европейския съюз. Това заяви турският министър по европейските въпроси Йомер Челик , след като председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер посочи, че Анкара се отдалечава от Европа. Турският..

публикувано на 13.09.17 в 18:44

Т. Безлов: Не очаквам изостряне на българо-руските отношения заради доклада за националната сигурност

Анализаторът Тихомир Безлов коментира в ефира на "Хоризонт" случая с отвлечения Адриан Златков и думите на вътрешния министър Валентин Радев , че разследването ще бъде доведено до успешен край, защото държавата е по-силна от престъпниците, като..

публикувано на 13.09.17 в 18:17

Меркел отклони покана на Шулц за нов дебат

Канцлерът на Германия Ангела Меркел отклони предложение за нов телевизионен дебат на кандидата на социалдемократите за канцлер Мартин Шулц . В поканата си Шулц посочва, че на 3 септември двамата не са успели да обърнат достатъчно внимание на..

публикувано на 13.09.17 в 17:56
Огнян Златев

Огнян Златев: Думите на Юнкер трябва да достигнат до правителствата с резерви към членството на България и Румъния в Шенген

Радостни сме да чуем, че специално България беше спомената в няколко контекста, включително на два пъти съвсем конкретно и специфично. Това означава, че от гледна точка на европейските институции, когато говорим за членството на България в Шенген,..

публикувано на 13.09.17 в 17:52

МС обсъди проблема с изучаването на български език в Украйна

Проблемът с изучаването на български език от българското малцинство в Украйна обсъди на днешното си заседание Министерският съвет. Властите в Киев са одобрили Закон за образованието, който ограничава правата на малцинствата да изучават..

публикувано на 13.09.17 в 17:41

Къде минава границата между политическата реклама и манипулацията

Ректорът на Висшето училище по сигурност и икономика проф. Георги Манолов, който е автор на  монографията "Политическата реклама между реалността и манипулацията" , излязла наскоро, представи изданието в ефира на "Хоризонт", като обясни, че причината..

публикувано на 13.09.17 в 17:40
Еманюел Макрон

Макрон ще представи предложения за реформа на еврозоната на 26 септември

Френският президент Еманюел Макрон ще представи подробни предложения за реформа на еврозоната на 26 септември, два дни след парламентарните избори в Германия, предаде Ройтерс, като се позова на френски дипломатически източник. Не е ясно..

публикувано на 13.09.17 в 17:36
Екатерина Захариева

Захариева отхвърли опасенията за евентуално влошаване на отношенията с Москва

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева отхвърли опасенията, че може да се стигне до влошаване на отношенията с Москва, след извода на правителствения доклад, че Русия е сред основните външнополитически заплахи за страната. Това е..

публикувано на 13.09.17 в 17:03

Валентин Радев предупреди синдикатите да не притискат ръководството на МВР

Министър Валентин Радев предупреди синдикатите да не притискат ръководството на МВР, защото то винаги се е съобразявало с техните искания. Считам, че там диалог има и ние правим повече от необходимото и ги моля да не ни притискат. Ако го..

публикувано на 13.09.17 в 16:57