Воислав Шешел Хага

Лидерът на Сръбската радикална партия Воислав Шешел обвини западните спецслужби за убийството на Оливер Иванович

Лидерът на Сръбската радикална партия Воислав Шешел обвини западните спецслужби за убийството на косовския сръбски политик Оливер Иванович , предаде ТАСС. Аз мисля, че убийците на Иванович няма да бъдат намерени, защото съм сигурен, че в..

публикувано на 16.01.18 в 22:47

Британските депутати подновиха днес дебатите по проекта на закона за изтегляне на страната от ЕС

Британските депутати подновиха днес дебатите по проекта на закона за изтегляне на страната от ЕС. Утре в долната камара на парламента е предвидено гласуване по него. В края на януари проектът на закона ще бъде предаден за обсъждане в горната камара на..

публикувано на 16.01.18 в 22:43

САЩ ще предоставят 60 милиона долара за палестинците, но задържат още 65 милиона

Съединените щати ще предоставят 60 милиона долара на Агенцията на ООН за палестинските бежанци. В същото време Вашингтон ще задържи още 65 милиона долара "за бъдещо обсъждане". Това заяви американски представител, пожелал анонимност. Според него, трябва..

публикувано на 16.01.18 в 21:37

Борисов представи приоритетите на българското европредседателство пред групата на ЕНП

Министър-председателят Бойко Борисов представи пред групата на Европейската народна партия в Европейския парламент приоритетите на българското европредседателство.  Членовете на парламентарната група поздравиха премиера за фокуса върху Западните..

публикувано на 16.01.18 в 20:56

ВМРО предлага нов закон за вероизповеданията

ВМРО предлага нов закон за вероизповеданията, който предвижда създаването на ислямски университет за обучение на мюсюлманските проповедници у нас.  Националната кампания за запознаване на обществеността с проекта започна днес от Бургас.  Депутатът..

публикувано на 16.01.18 в 20:03

Кристин Бонфоа: Мисля, че има непознаване на текста на Истанбулската конвенция от страна на българските социалисти

Ръководителят на френските социалисти в Европейския парламент Кристин Рево д’Алон Бонфоа изрази недоумение по повод реакцията на българските социалисти по отношение на Истанбулската конвенция.  Реакцията им е обратна на това, което българските..

публикувано на 16.01.18 в 19:40
Юрий Ратас

Естония се надява председателството да даде тласък на разширяването на ЕС

Премиерът на Естония Юрий Ратас изрази надежда българското европредседателство да даде нов тласък на политиката на разширяване на Евросъюза. В Европейския парламент той представи свършеното от Талин и очерта рамките на бъдещите задачи пред..

публикувано на 16.01.18 в 19:03
Боби Бобев

Боби Бобев: Не ми се връзва убийството на Оливер Иванович с някаква политическа демонстрация

Убийството на Оливер Иванович , един от лидерите на умерените сръбски политически дейци в Косово, ми се струва малко странно, защото той беше фигура в предишни години, когато в Косово съществуваха паралелни сръбски структури, когато той беше..

публикувано на 16.01.18 в 18:48

Великобритания ще напусне Европейския съюз, потвърди говорителят на премиера Тереза Мей

Великобритания ще напусне Европейския съюз, потвърди говорителят на премиера Тереза Мей , цитиран от Ройтерс.  Агенцията припомня, че по-рано днес председателят на Европейския съвет Доналд Туск намекна, че ЕС ще приветства евентуално решение на..

публикувано на 16.01.18 в 18:26
Андрей Бабиш

Правителството на малцинството на Андрей Бабиш не получи вот на доверие от парламента в Чехия

Очаквано - правителството на малцинството в Чехия на премиера Андрей Бабиш не получи вот на доверие от парламента, предаде Франс прес.  Правителството на Бабиш беше подкрепено при гласуването в Камарата на депутатите само от 78-те депутати от неговото..

публикувано на 16.01.18 в 18:22
Бойко Коцев

Посланик Бойко Коцев: Русия е важен партньор не само за България, но и за ЕС като цяло

Русия и ЕС ще осъществят тази година редица консултации, засягащи по-специално антитероризма, миграцията и визови проблеми. Това заяви посланикът на България в Русия Бойко Коцев на пресконференция за Българското председателство на Съвета на Европейския..

публикувано на 16.01.18 в 18:12
Милен Керемедчиев

Милен Керемедчиев: Отношенията между Япония и България винаги са били много романтични

Отношенията между Япония и България винаги са били много романтични, защото, както каза и японският премиер Абе, няма японски турист или японски гражданин, който да е посетил България и да не е очарован от нашата страна. Това подчерта в интервю за..

публикувано на 16.01.18 в 17:43

Добрев: Атаката на БСП срещу мен е заради нарушени интереси в сектор "Енергетика"

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев е убеден, че атаката срещу него от страна на БСП и конкретно от Елена Йончева е заради нарушени интереси в сектора "Енергетика", за който Добрев отговаря: Става въпрос за много пари. Заключението, което можем да..

публикувано на 16.01.18 в 17:34
Елена Йончева

Йончева: Не работя за разузнавателни служби - нито за български, нито за чужди

Депутатът от БСП Елена Йончева отрече да работи за разузнавателни служби. В отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Делян Добрев в телевизионно интервю дали тя работи за чуждо разузнаване, Йончева заяви: Не работя за български, нито за чужди..

публикувано на 16.01.18 в 17:33
Анастас Стефанов

Анастас Стефанов: Седем месеца нямахме каквато и да е ярка опозиционна дейност, освен конфронтация

Седем месеца нямахме каквато и да е ярка опозиционна дейност, освен политическа конфронтация, което не би трябвало 30 години след промените да го разглеждаме като опозиционна дейност, тъй като това е с друга цел. Това отбеляза в интервю за..

публикувано на 16.01.18 в 17:11
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва в тържествена церемония по изпращането на 35-ия контингент на въоръжените сили за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ в Афганистан

Каракачанов: Когато се говори за възнагражденията в сектор "Сигурност", трябва равнопоставеност

С официална церемония в Смолян беше изпратен 35-ият български контингент, който ще участва в мисия на НАТО в Афганистан. Пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира, че и тази година ще има увеличение на заплатите в сектор..

публикувано на 16.01.18 в 17:00
Емил Радев

Евродепутати с критики към ЕК заради американските визи за граждани на ЕС

Комисията по граждански права на Европейския парламент разкритикува Европейската комисия, че не е предприела достатъчно категорични стъпки за защита на правата на гражданите на България, Румъния, Полша, Кипър и Хърватия за премахване на визите за САЩ...

публикувано на 16.01.18 в 16:45

Министър Димов оттегля заповед за изключване на два имота от границите на парк "Витоша"

Министърът на околната среда Нено Димов оттегли заповед, с която от границите на Природен парк „Витоша“ се изключваха два имота с обща площ 10 дка. Имотите са изключени в изпълнение на две съдебни решения на Върховния административен съд от 2016 и 2017..

обновено на 16.01.18 в 15:11

Михай Фифор е служебният премиер на Румъния

Румънският президент  Клаус Йоханис  номинира социалдемократа и министър на отбраната Михай Фифор за служебен премиер. Фифор ще изпълнява длъжността министър председател, след като Михай Тудосе подаде оставка, защото изгуби подкрепата на партията си..

обновено на 16.01.18 в 14:31
Доц. Иво Инджов

Иво Инджов: Ново участие на социалдемократите в коалиция в Германия ще означава тяхното окончателно маргинализиране

Със сигурност ново участие на социалдемократите в голяма коалиция в Германия ще означава тяхното окончателно маргинализиране и те ще последват съдбата на различни социалистически партии в Европа, превърнали се в третокласни и дори четирикласни..

публикувано на 16.01.18 в 14:29