Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха наркодилъри край детска площадка и училище в Лом

Полицаи са заловили разпространители на наркотични вещества в района на детска площадка и на училище в Лом, съобщиха от МВР.

Полицията в Монтана е предприела мерки за противодействие на разпространението на наркотици в районите на учебни заведения, детски градини, площадки и места, посещавани от подрастващи.

Автопатрул на РУМВР-Лом забелязал паркиран близо до детска площадка автомобил. Полицаите решили да направят проверка на водача - И.М. /22 г./ от Лом, както и на пътуващия с него Ю.И. /23 г./.

Докато вадел документите си за самоличност, от джоба на Ю.И. изпаднало пакетче, което той опитал да скрие под предната седалка.

При последвалото претърсване на автомобила там било открито пакетче с наркотично вещество, реагирало при полевия тест на хероин с тегло 1.68 грама.

В жабката на автомобила служителите на реда намерили лимонена киселина и алуминиева капачка от бутилка, обгорена отдолу.

На аналогичен случай се натъкнали проверяващите и в района на едно от учебните заведения в града. В двора на училището те задържали И.Л. /31 г./ от Лом и Г.Л. /26 г./ от София. Близо до тях намерили пакетче с кафеникаво прахообразно вещество, което при извършения полеви тест е реагирало на хероин.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени